Ontspanning22.10.2018

Een roadtrip langs de mooiste plekjes in de Belgische Ardennen


de 12 leukste stops

Een roadtrip door de Belgische Ardennen heeft je veel te bieden. Prachtige natuur en een geweldig landschap (zeker in het najaar), heerlijke stuurmanswegen en de kans om te genieten van je auto, want ook dat is onderdeel van een dagje rijden door de Ardennen. Het gaat in dit geval om de Ardennen in Wallonië. Vaak worden ze verward met de Vlaamse Ardennen, maar die liggen echt aan de andere kant van België. Dat zijn de Ardennen die bekend zijn van alle grote wielerklassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen. De Ardennen in Wallonië zijn bekend van Luik-Bastenaken-Luik en een deel van dat parcours past ook in mijn roadtrip.

Iedere keer dat je deze streek bezoekt besef je dat dit echt voelt als het buitenland. De natuur, het prachtige landschap met zijn hoge massieve rotspartijen, de rivieren, de pittoreske dorpjes en heuvels die hoog genoeg zijn (tot 600 meter) om in de winter te gaan skiën. En dan te bedenken dat deze streek in minder dan twee uur is aan te rijden vanuit Nederland, afhankelijk natuurlijk van waar je vandaan komt natuurlijk.

De Belgische Ardennen zijn Franstalig, het Nederlands is hier nog steeds een taal die men nauwelijks spreekt. Aan de oostkant is de voertaal zelfs Duits, maar daar kom je niet als je onze route gaat volgen. De Ardennen zijn door de vele dennenbomen ook in de winter groen. In het voorjaar lichtgroen en in het najaar een waar kleurenfeest als de bladeren van geel naar dieprood verkleuren. Het is misschien wel de mooiste tijd ook om dan deze roadtrip te rijden. De 12 mooiste stops langs de route heb ik voor je op een rij gezet.

Ook leuk: fiets de Transardennaise, de mooiste fietsroute van 160 km door de Belgische Ardennen!

Roadtrip Belgische Ardennen: kort of lang

Deze roadtrip in de Belgische Ardennen kun je op twee manieren rijden. De kleine lus die ligt tussen La Roche en Ardenne in het zuiden en Spa (op ene steenworp van Luik of Liège zoals hier op de borden staat). De langere route gaat nog zuidelijker naar Han sur Lesse en door naar Dinant. Ik denk echter dat je om die route te rijden er sowieso beter twee dagen over kunt doen – als je tenminste onderweg ook nog wat leuke dingen wilt gaan doen. Wie echt alleen wil toeren kan ook deze route in een dag rijden. Deze korte route kun je vinden via deze link in Google Maps. Onderaan dit artikel vind je nog een link voor een langere roadtrip.

Tip: Bekijk hier acht bijzondere accommodaties in Wallonië om te overnachten!

De korte versie van de roadtrip in de Ardennen van Walloni\u00eb met de 12 mooiste stops
De korte versie van de roadtrip in de Ardennen van Wallonië met de 12 mooiste stops
Natuur: tijdens een roadtrip in het najaar wordt je getrakteerd op prachtige kleuren
Natuur: tijdens een roadtrip in het najaar wordt je getrakteerd op prachtige kleuren
Route: prachtige wegen kronkelen door het geweldige landschap van de Ardennen in Walloni\u00eb.
Route: prachtige wegen kronkelen door het geweldige landschap van de Ardennen in Wallonië.
Auto: mijn Peugeot 3008 SW waarmee het heerlijk toeren is door dit gebied
Auto: mijn Peugeot 3008 SW waarmee het heerlijk toeren is door dit gebied

1. La Roche en Ardenne

Of La Roche en Ardenne nu midden in de route ligt, aan het begin of aan het einde, het maakt niet uit. Tijdens een roadtrip door de Ardennen is dit een plaatsje wat je moet bezoeken. Net als Durbuy (zie verder) is dit een plek waar iedereen die gaat toeren in dit gebied even stopt om te genieten van het leuke plaatsje, en wanneer het even kan onderuit te zakken op een van de vele terrasjes. La Roche is misschien wel de beste plek ook als uitvalsbasis om de Ardennen te gaan bezoeken.

La Roche is wat je noemt de toeristische trekpleister voor de Ardennen. In de buurt vind je er nog steeds veel campings en is het ook de plek waar veel fietsers naar toe gaan om daar de heuvels te beklimmen. Verder zijn er veel wandelroutes en kun je zelfs in het dorp gaan kanovaren. La Roche is verder bekend vanwege zijn ruïne. De resten van een Middeleeuwse burcht die hoog boven het stadje uit steekt. Zomers is er roofvogelshow en spookt het er ‘s avonds. Belangrijker is dat je er het hele jaar een mooi uitzicht hebt op de omgeving.

Tip: camping Floreal La Roche-en-Ardenne ligt net buiten het dorpje op een prachtige plek aan de rivier.

Misschien wel het meest gefotografeerde plekje bij La Roche
Misschien wel het meest gefotografeerde plekje bij La Roche
Gezelligheid in La Roche
Gezelligheid in La Roche
Le Ch\u00e2teau F\u00e9odal in La Roche in de avond, ook bekend als de Ru\u00efne van La Roche
Le Château Féodal in La Roche in de avond, ook bekend als de Ruïne van La Roche

2. De grotten van Hotton

Onderweg richting Durbuy passeer ik het dorpje Hotton, vooral bekend door de grotten van Hotton. Deze grotten werden pas in 1958 ontdekt. Tegenwoordig kun je er rondleidingen krijgen en kun je diep in deze bijzondere grotten afdalen. Hier is het genieten van de vele druipsteenformaties met als hoogtepunt een stalagmiet van anderhalve meter hoog. Deze zijn zo mooi dat de grotten de toepasselijke naam Grotten van Duizend-en-een-Nacht hebben gekregen. Slim is om te reserveren want men werkt hier het liefst met kleinere groepen. De grotten zijn het hele jaar geopend van 10.00 tot 17.00 uur en in de maanden juli en augustus tot 18.00 uur. Bijzonder is wel dat je goed moet zoeken om ze te vinden want ze liggen behoorlijk verscholen in de heuvels rond Hotton.

Verder is Hotton bekend vanwege de grote oorlogsbegraafplaats waar meer dan 600 soldaten liggen begraven die zijn gesneuveld tijdens de Slag om de Ardennen.

Tip: vakantiehuisje La Conciergerie in Hotton is een fijne plek om te overnachten.

De brug over de Ourthe bij Hotton
De brug over de Ourthe bij Hotton
Verborgen in het landschap, de grotten van Hotton
Verborgen in het landschap, de grotten van Hotton

3. Durbuy (niet de kleinste stad ter wereld)

Volgens velen wordt Durbuy de kleinste stad ter wereld genoemd maar is dat bij lange na niet. Zelfs niet in België maar voor buitenlandse toeristen klinkt het mooi. Net als dat Durbuy een mooie stop is. Het prachtige kleine dorpje is een ideale plek om even de benen te strekken en te wandelen door de smalle straatjes en een terrasje te pakken voor een heerlijke cafe latte met natuurlijk een Belgische bonbon. Dat doen overigens heel veel motorrijders en autoliefhebbers ook. Dit is wel de plek waar je bijzondere auto’s en klassiekers kunt tegenkomen. In alle opzichten dus een plekje om even te stoppen. Durbuy is daarnaast een ideale plek voor een dagje outdoor want zo’n beetje alle sportieve activiteiten kun je hier zelf gaan ervaren.

Tip: midden in het centrum ligt Hotel Sanglier, met uitzicht op het kasteel van Durbuy.

Durbuy is een prachtig dorpje
Durbuy is een prachtig dorpje
Zeker doen in Durbuy: in een kano of kajak het water op!
Zeker doen in Durbuy: in een kano of kajak het water op!

4. Spa (rood en blauw)

Vanuit Hotton rij je door het prachtige landschap met heel veel bochtige wegen richting Spa, een mooi stuk om te rijden. Kijk goed uit in de blinde bochten want motorrijders willen op de ze weg nog wel eens gas geven.

De plaats Spa staat synoniem voor heel wat meer. Allereerst is het een wat meer chique plaats waar je naast luxe winkels en restaurants ook een aantal natuurlijke waterbronnen vindt die een genezende werking zouden moeten hebben. Misschien wel dé reden waarom ook sauna’s, whirlpools en zwembaden in resorts worden aangeduid als een ‘spa’.

Spa is echter ook de soortnaam geworden voor ‘bruisend’ bronwater. Wie een ‘spaatje’ bestelt krijgt in ieder geval water met of zonder bubbels zonder dat het per se uit een Spa Monopole flesje komt. Spa is er in ieder geval bekend om geworden. En wie Spa bezoekt ontkomt er niet aan om ook even een kijkje te nemen bij het autocircuit van Spa-Francorchamps, al ligt dat wel op aantal kilometers buiten de plaats zelf.

Tip: neem in het centrum van Spa de panoramische kabelbaan omhoog voor mooi uitzicht over de stad. Bovenaan de kabelbaan vind je ook een wellness-oord, mocht je even lekker willen ontspannen. Voor 1,50 euro kun je omhoog. Het is overigens ook een mooie route om te wandelen, mocht je liever wat acties doen. Het is een pittige klim maar wel de moeite waard!

De beroemde motorroute Routes des Sources (van 130 km) komt ook o.a. langs de kuuroorden van Spa
De beroemde motorroute Routes des Sources (van 130 km) komt ook o.a. langs de kuuroorden van Spa
Zeker doen in Spa: neem het kabelbaantje omhoog voor dit mooie uitzicht over de stad
Zeker doen in Spa: neem het kabelbaantje omhoog voor dit mooie uitzicht over de stad
In Spa is alles Spa, zelfs de rotondes
In Spa is alles Spa, zelfs de rotondes

5. Het circuit van Spa Francorchamps

Tijdens een roadtrip door de Belgische Ardennen ontkom je er niet aan om ook even langs het circuit van Spa-Francorchamps te rijden. In de racewereld wordt dit terecht het mooiste circuit ter wereld genoemd en is het net zo befaamd als het circuit van Le Mans en Monaco.

Sinds 1985 wordt hier de Grote Prijs van België Formule 1 gereden. Unieke is de bocht na het de tribunes omhoog de bossen in. De Raidillon, net zo vaak Eau Rouge genoemd is het hoogtepunt van dit circuit, aanbeden door de coureurs en iedere liefhebber. Tegenwoordig is het circuit hermetisch afgefloten. Tijdens trainingsdagen in het weekend kun je echter als je achterom rijdt richting Vielsalm via een zijweg toch dicht bij het circuit komen. Hier vind je een grote parkeerplaats die tijdens races vaak is afgesloten. Veel van deze trainingssessies en kleine races zijn gratis te bezoeken. De plek is uniek want hier kijk je letterlijk op de beroemde bocht. Een aanrader dus.

Het circuit van Spa Francorchamps: `s werelds mooiste
Het circuit van Spa Francorchamps: `s werelds mooiste

6. Stavelot

Onderweg naar Coo kun je even een uitstapje maken naar de prachtige Abdij van Stavelot. De abdij in Romaanse stijl stamt uit het midden van de 7de eeuw maar werd tijdens de Revolutie (eind van de 18de eeuw) volledig verwoest om daarna weer als nieuwnte worden opgebouwd. Zeker een bezoekje waard.

De Abdij van Stavelot
De Abdij van Stavelot

7. Brasserie de Bellevaux

Hoe leuk is het om tijdens roadtrip in de Ardennen ook nog een stukje puzzeltocht mee te pakken. Dat wordt het zeker als je even op bezoek gaat bij de familiale huisbrouwerij Brasserie de Bellevaux, een echt kleine bierbrouwerij verscholen in een dorpje wat weer verscholen ligt in het landschap. Bij Brasserie de Bellevaux kun je gaan proeven welk bier jouw favoriet is. Is dat de la Blonde, Brune, Blanche of Black? In de zomer kun je buiten zitten op het terras.

Let wel goed op met autorijden want de meeste biersoorten hebben een hoger alcoholpercentage. Ook hier bevind je je in een prachtige natuur. De brouwerij heeft zelf uitgezette wandelroutes die je natuurlijk kunt afsluiten met een biertje. Brasserie de Bellevaux is in 2006 opgezet door een Nederlands echtpaar en is o.a. bekend geworden door een tv-programma van de NCRV. Een heerlijk plekje om toch even langs te rijden.

Adres: Rue de la Foncenale 1 in Malmedy (Bellevaux). Zoals gezegd toch even zoeken.

Brasserie Bellevaux ligt goed verborgen en is even zoeken
Brasserie Bellevaux ligt goed verborgen en is even zoeken
In de herfst de mooiste plek om een biertje te drinken
In de herfst de mooiste plek om een biertje te drinken

8. Watervallen van Coo

Na een bezoek aan het circuit van Spa Francorchamps rijd ik door naar de watervallen van Coo, één van de bekendste toeristische plekjes van de Ardennen. Toch heeft deze beroemde plek wel een gedaantewisseling gekregen. Waar lang geleden de toeristen plaats namen op een van de grote terrassen hebben deze het verloren van de commercie en is er nu een attractiepark voor terug gekomen. Het attractiepark Plopsa Coo is echt opgezet voor kinderen. De stoeltjeslift is gebleven en verder kun je ook hier kajakken, midgetgolf spelen of friet gaan eten bij een van de vele Belgische frietkotten die hier nu aanwezig zijn. Hoogtepunt blijft de 15 meter hoge waterval.

De bekende watervallen van Coo tegenwoordig omgedoopt in Plopsa Coo
De bekende watervallen van Coo tegenwoordig omgedoopt in Plopsa Coo
Geen gratis toegang meer, daarvoor zijn nieuwe terrassen aangelegd
Geen gratis toegang meer, daarvoor zijn nieuwe terrassen aangelegd

9. Val de Wanne

Vanuit Coo rijd ik richting de Côte de Wanne. Favoriet bij iedere wielertoerist. Bovenop deze hoge pukkel in de Ardennen ligt de langste piste van België (ruim één kilometer) in de buurt van het dorpje Val de Wanne bij Trois-Ponts. De huidige uitbater heeft deze skipiste aangepast en aanzienlijk verbeterd. In de winter vind je hier meerdere skipistes (twee sleepliften), twee langlaufroutes, één beginnersroute van drie kilometer en een route van acht kilometer.

Bij Val de Wanne hebben ze ook een oplossing gevonden voor als er geen sneeuw ligt. Het hele jaar door kun je hier met zo’n beetje alles de skipiste af. Denk aan een Downhill step, met een BMX, Mountainbike of hardlopend. Alles kan hier, Verder kun je hier o.a. Weilandgolf spelen, Laser Kleiduifschieten een GPS wandeltocht maken en jeu de boules spelen. Op dit hoge deel van de roadtrip heb je een prachtig uitzicht van de heuvels in de Ardennen en is het genieten achter het stuur.

Val de Wanne, skipiste in de zomer en wat leuk
Val de Wanne, skipiste in de zomer en wat leuk

10. La Chouffe: het bier met een rode puntmuts

Na het ‘hooggebergte’ bij Val de Wanne rijden we door naar de kabouters van Achouffe ofwel de bierbrouwers van La Chouffe. Een van de lekkerste speciaalbieren uit België. De geschiedenis van dit bier start het einde van de jaren zeventig, toen twee schoonbroers besloten om een eigen bier te maken in hun eigen brouwerij. Iets hebben ze heel goed gedaan want het bier is inmiddels in 40 landen verkrijgbaar.

Rond de brouwerij (met echt een rode puntmuts) vind je een aantal La Chouffe herbergen om het heerlijke gerstenat te proeven. Parkeergelegenheid is er ook volop, hetgeen betekent dat dit een populaire plek is. Brasserie d’Achouffe vind je in Wibrin. Onderweg kom je grote houten kabouters tegen die je graag de weg wijzen.

Brouwerij Achouffe in Wibrin waar het La Chouffe uit de biertap komt
Brouwerij Achouffe in Wibrin waar het La Chouffe uit de biertap komt
La Chouffe, speciaalbier voor de kenners
La Chouffe, speciaalbier voor de kenners

11. Het stuwmeer van Nisramont

De laatste stop voordat we terugrijden richting La Roche en Ardenne is het stuwmeer van Nisramont. Niet echt bekend bij het grote publiek maar de toegangsweg is zonder meer fraai en rond het grote stuwmeer is het echt heerlijk wandelen.

De stuwdam zelf is ’s nachts op een subtiele manier verlicht, De dam is 116 meter lang en 16 meter hoog. Het meer bevat 3 miljoen kuub water. De dam is gebouwd om de hele regio van drinkwater te voorzien. De toegang is gratis. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden en er is een gratis parking voor mobilhomes. De plek is vooral bekend vanwege een prachtige wandeling van 14 km rond het meer. Op het meer met een oppervlakte 47 hectare kun je vissen, zwemmen, kajakken en kanoën. Vanuit het stuwmeer is het nog een klein stukje omhoog voor de lange afdaling naar La Roche.

Nisramont, prachtige plek voor een mooie wandeling
Nisramont, prachtige plek voor een mooie wandeling
Je kunt ook de stuwdam te voet bezoeken
Je kunt ook de stuwdam te voet bezoeken

12. Eindpunt van de roadtrip: La Roche

Na een goede 200 kilometer keer ik terug in La Roche en Ardenne en zit deze korte versie van een roadtrip in de Belgische Ardennen erop. De Ardennen zijn net als de Duitse Eifel een prachtig natuurgebied dicht bij Nederland. Door de hoge heuvels, de fraaie bossen, mooie wegen en leuke stadjes is het een gebied wat bij uitstek geschikt is voor een roadtrip. Wat we ook tijdens deze autorit weer hebben geleerd is dat Ardennen net zo goed leuk zijn voor een lange weekend want er is echt genoeg te ondernemen.

Tip: Camping Floreal La Roche-en-Ardenne is een aanrader om te verblijven, op een mooie plek aan het water!

Roadtrip in de Ardennen, we raden hem iedereen aan.
Roadtrip in de Ardennen, we raden hem iedereen aan.

Roadtrip Ardennen (de lange route)

Zoals ik al heb aangegeven kun je je roadtrip door de Ardennen ook langer maken via Han Sur Lesse (van de grotten) en Dinant. De route kun je downloaden via deze link in Google Maps.

De langere roadtrip die je ook naar Han sue Lesse en Dinant brengt
De langere roadtrip die je ook naar Han sue Lesse en Dinant brengt

Plan je Ardennen reis

Heb je nu ook zin gekregen om deze roadtrip door de Ardennen te maken? Dan kunnen deze tips je wellicht nog wat verder op weg helpen.

  • Reis je met je eigen auto naar de Ardennen, dan heb je in ieder geval een accommodatie nodig om te overnachten.
  • Bekijk alle hotels in de Belgische Ardennen via Booking.com.
  • Ga je liever kamperen in de Belgische Ardennen? De leukste campings vind je via Suncamp en Allcamps.
  • Een compleet verzorgde vakantie in de Belgische Ardennen boek je via TUI.
  • De mooiste huisjes op een vakantiepark in de Ardennen vind je via Landal.
  • In de Ardennen vind je volop wellness hotels. Dompel jezelf onder in wellness en luxe in R hotel Experiences in Sougné-Remouchamps. En ook Azur en Ardenne in Durbuy is een tophotel.
  • Liever een B&B in de Belgische Ardennen? La Monardiere is een topplek.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Gerelateerde artikelen

Transardennaise op de fiets: prachtige route door de Ardennen

De Transardennaise is een legendarische route die door de Belgische Ardennen loopt. Het is dé klassieke wandeling langs de mooiste plekken van de Ardennen, van La Roche-en-Ardenne naar Bouillon, een route van 164 kilome...

Ontspanning12.08.2022

Transardennaise op de fiets: prachtige route door de Ardennen

48 uur in de Ardennen? Dit wil je doen!

Wie aan de Belgische Ardennen denkt, denkt meestal aan heuvels, natuur en wandelen. Maar de Ardennen, en dan met name in Wallonië, biedt nog veel meer. Ik ging 48 uur cultuur snuiven, bier drinken, als een heldin 60 met...

Algemeen02.05.2022

48 uur in de Ardennen? Dit wil je doen!

5 toffe tips
De laddertjeswandeling is de tofste hike in de Belgische Ardennen

Vanuit het Belgische dorp Rochehaut in de Ardennen kun je aan de laddertjeswandeling beginnen, ook wel bekend als route 43. Een route waarbij je eerst afdaalt naar de rivier Semois en daarna via verschillende laddertjes...

Natuur04.07.2021

De laddertjeswandeling is de tofste hike in de Belgische Ardennen

Tips voor een ontspannen weekend Durbuy in de Ardennen

Hoe vaak ga jij een weekendje naar de Belgische Ardennen? Waarschijnlijk te weinig! En dat terwijl de Ardennen zo dicht bij zijn voor Nederland en het gebied ook nog eens veel te bieden heeft. Vanaf de grens bij België...

Ontspanning07.08.2018

Tips voor een ontspannen weekend Durbuy in de Ardennen

Verder lezen over België

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen in Gent

Gent is een van de mooiste steden van België. Het is zo'n stad waar je naar blijft terugkeren. De middeleeuwse gebouwen, vriendelijke Gentenaren en geweldige horeca zijn de beste ingrediënten voor een dag of weekend weg. Wij geven 10 handige tips met de leukste dingen om te zien en doen in Gent!

Stedentrips28.06.2024

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen in Gent

De 10 leukste restaurants in Antwerpen

Antwerpen is dé stad voor foodies en lekkerbekken. Een stad waar je naartoe gaat om vooral lekker te eten en drinken. Antwerpen staat synoniem voor gezelligheid, en dat gaat veel verder dan een terrasjes pakken. Heb je...

Stedentrips18.06.2024

De 10 leukste restaurants in Antwerpen

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Wandelen is een ideale manier om in beweging te blijven. Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024. We weten zeker dat er ook voor jou nog heel veel mooie natuur te ontdekken valt!

Natuur07.04.2024

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Fietsen door de Bomen in fietsparadijs Belgisch-Limburg

Ontdek de groenste gemeente van Vlaanderen - Hechtel-Eksel - op een duurzame manier: op e-bikes van Gazelle. Hoe kan het ook anders in fietsparadijs Belgisch-Limburg?

Natuur26.03.2024

Fietsen door de Bomen in fietsparadijs Belgisch-Limburg

Vakantie dicht bij huis: 8 toffe bestemmingen dichtbij

In de zoektocht naar avontuurlijke reisbestemmingen worden nabije juweeltjes vaak over het hoofd gezien. De verleiding van verre oorden is groot, maar ondertussen liggen er parels van bestemmingen verscholen in onze eigen omgeving. Het is tijd voor de herontdekking van wat dichtbij is. Dat is namelijk ook een duurzame keuze. Ik neem je mee naar vijf bijzondere plekken, niet ver weg, waar je ook compleet verrast kunt worden. Soms is het ware avontuur dichterbij dan je denkt.

Ontspanning21.03.2024

Vakantie dicht bij huis: 8 toffe bestemmingen dichtbij

De 13 mooiste plekken in België die je gezien moet hebben

De lijst met mooie plekken in België is oneindig. Onze zuiderburen hebben zoveel sfeervolle steden en dorpen, leuke kustplaatsjes en mooie natuurgebieden. Zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Maar wat zijn nu de echte parels van België? Welke plekken zijn zo bijzonder dat je er een keer geweest moet zijn? Deze historische steden en natuurwonderen in België mag je niet missen: de 15 mooiste plekken in België die je gezien móét hebben!

Algemeen10.01.2024

De 13 mooiste plekken in België die je gezien moet hebben

De 11 leukste dingen om te doen in Antwerpen!

Antwerpen is de zonder twijfel de leukste stad van België. Het is de stad van mode, de diamanten en het speciaalbier. Antwerpen ligt praktisch naast de deur en is dus heel goed bereikbaar. Met de trein ben je er zo. Je...

Stedentrips05.12.2023

De 11 leukste dingen om te doen in Antwerpen!

Ontdek het vernieuwde Center Parcs de Vossemeren in België

De 27 vakantieparken van Center Parcs zijn fameus. Je vindt ze in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Al tientallen jaren is het een van de meest geliefde bestemmingen voor gezinnen. Voor een weekendje weg met de...

Ontspanning31.10.2023

Ontdek het vernieuwde Center Parcs de Vossemeren in België

Verder lezen over Roadtrip

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

Helemaal in het noorden van Noord-Ierland, in het land van romantische kastelen en fabelachtige legendes, ligt de Causeway Coastal Route. Een adembenemede weg langs ruige kusten, groene heuvels, fotogenieke dorpjes en we...

Natuur19.06.2024

Causeway Coastal Route: de roadtrip van je leven door Noord-Ierland

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Een roadtrip door Nederland, dat is een flinke uitdaging want de keuze is reuze in ons kleine landje. Nederland is namelijk groot genoeg om meerdere interessante routes uit te stippelen. Alle provincies aandoen is een op...

Algemeen29.05.2024

De ultieme roadtrip door Nederland: 10 verrassend leuke stops

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

Wil je een avontuurlijke roadtrip maken? De Mae Hong Son Loop in Thailand voert je 800 kilometer lang door bergen, jungle, rijstvelden en langs de mooiste grotten en watervallen. Het is een aanrader voor iedereen die houdt van roadtrippen en daar de tijd voor wil nemen.

Natuur14.05.2024

Mae Hong Son Loop: maak de mooiste roadtrip door Thailand

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Zuid-Engeland gaat je compleet verrassen. Zonovergoten stranden, ruige kliffen en lieflijke dorpjes: het is er allemaal aan de Engelse zuidkust. Maar bijna niemand weet dat. En misschien moeten we dat juist zo houden? De...

Zomer18.03.2024

Een roadtrip door Zuid-Engeland: dit zijn de mooiste plekken

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De Côte d’Azur, een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Tropez tot de Frans-Italiaanse grens. Het is een van ’s werelds bekendste en beste bestemmingen aan zee. Dit is natuurlijk niet zonder reden! Je vindt er prach...

Zomer22.02.2024

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

Voor de kust in de helderblauwe Adriatische zee liggen tientallen bewoonde, prachtige eilanden. En dus hop je hier tijdens het roadtrippen ook van eiland naar eiland om de mooiste plekken van Kroatië te ontdekken. Magische zonsondergangen en dromerige dorpen maken de reis compleet. Volg de kustlijn voor een waanzinnig roadtrip door Kroatië! Wij hebben de ultieme route voor je uitgestippeld en laten je zien wat de beste plekken zijn om te stoppen.

Algemeen20.02.2024

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Zuid-Afrika heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent. Het is hét perfect land voor onze favoriete manier van reizen: roadtrippen. Stap in de auto en ga op zoek naar de perfecte mix van stranden, bergen, safari's, wijngaarden en heerlijk eten.

Algemeen13.02.2024

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Verder lezen over Wallonië

De 13 mooiste plekken in België die je gezien moet hebben

De lijst met mooie plekken in België is oneindig. Onze zuiderburen hebben zoveel sfeervolle steden en dorpen, leuke kustplaatsjes en mooie natuurgebieden. Zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Maar wat zijn nu de echte parels van België? Welke plekken zijn zo bijzonder dat je er een keer geweest moet zijn? Deze historische steden en natuurwonderen in België mag je niet missen: de 15 mooiste plekken in België die je gezien móét hebben!

Algemeen10.01.2024

De 13 mooiste plekken in België die je gezien moet hebben

Doe de Vennbahn: de ultieme fietsroute over een oude spoorlijn

De Vennbahn is een van de leukste fietsroutes om te doen. De Vennbahn volgt de route van een oude spoorweg en loopt van Aken (Duitsland) naar Troisvierges (Luxemburg). Een groot deel loopt door het oostelijk deel van Wal...

Ontspanning19.10.2023

Doe de Vennbahn: de ultieme fietsroute over een oude spoorlijn

door Duitsland, België en Luxemburg
5 redenen waarom Wallonië dé e-bike provincie van Europa is

De populariteit van e-biken kent geen grenzen. Eind vorig jaar reed drie op de tien Nederlanders op een elektrische fiets. Steeds meer mensen ervaren het gemakt en comfort van elektrisch fietsen. De ontwikkeling van de...

Ontspanning04.10.2023

5 redenen waarom Wallonië dé e-bike provincie van Europa is

Zo mooi is de Ninglinspo wandeling in de Ardennen

Voor mooie hikes dichtbij huis moet je in de Belgische Ardennen zijn. Op een paar uur rijden van Nederland ligt een waanzinnig outdoor-gebied te wachten met bergen, watervallen, bossen en kastelen. Eén van de meest popu...

Natuur27.09.2023

Zo mooi is de Ninglinspo wandeling in de Ardennen

Dit zijn de 5 mooiste e-bike routes in Wallonië en de Ardennen

Fietsen in Wallonië was lang voorbehouden aan wielertoeristen en liefhebbers. Het Belgische landschap dat bekend is van veel wielerkoersen - met als hoogtepunt Luik-Bastenaken-Luik - is prachtig én uitdagend. Voor veel...

Ontspanning18.05.2023

Dit zijn de 5 mooiste e-bike routes in Wallonië en de Ardennen

Ontdek deze toffe hangbrug in Bouillon: La passerelle de l’Épine

De Ardennen in Wallonië is een walhalla voor wandelaars. En dan vooral in het zuidoosten, in de Belgische provincie Luxemburg. Wie er wat vaker komt, wordt langzaam verliefd op deze streek in Wallonië. En zonder andere...

Natuur15.05.2023

Ontdek deze toffe hangbrug in Bouillon: La passerelle de l’Épine

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen in de Ardennen

De Belgische Ardennen is een waanzinnig leuke vakantiebestemming, het hele jaar door. Maar in het bijzonder in de zomer. Als de zon schijnt waan je je in de Ardennen in een compleet andere wereld, die toch zo verrassend...

Natuur10.05.2023

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen in de Ardennen

Dit zijn de 9 mooiste dorpen in Wallonië

Net als Frankrijk heeft ook België een keurmerk voor bijzondere dorpen: Les Plus Beaux Villages de Wallonie. Een titel die niet zomaar ieder dorp krijgt. Zo moeten deze dorpen onder andere een landelijk karakter en een...

Algemeen29.04.2023

Dit zijn de 9 mooiste dorpen in Wallonië