Algemeen22.09.2015

Deze achtbaan gaat álle records breken!


Valravn Birdseye is de hoogste, snelste en langste dive coaster ter wereld!

Voor sommige mensen kan een achtbaan niet eng genoeg zijn. Het mag altijd hoger, sneller, langer. En precies voor díe mensen is er nu goed nieuws: de Valravn Birdseye wordt hoger, sneller en langer dan welke achtbaan ook ter wereld. Deze achtbaan gaan álle records breken.

Valravn Birdseye in Cedar Point

Deze dive coaster, zoals een achtbaan heet waar je een vrije val maakt, wordt gebouwd in Cedar Point in Ohio (Verenigde Staten). In mei 2016 moet Valravn Birdseye klaar zijn en zal dan op alle gebieden winnen van andere achtbanen. De achtbaan zal meer dan een kilometer lang zijn, je maakt er de langste vrije val ter wereld en het is ook nog eens de snelste dive coaster.

Omdat je nog even moet wachten op een écht ritje in de Valravn Birdseye is alvast een video gemaakt die laat zien hoe ‘leuk’ zo’n ritje straks gaat zijn.

Valravn Birdseye is natuurlijk een bijzondere naam voor zo’n achtbaan. Deze is echter vernoemd naar mythische Deense raven, die lichamen opeten en daar bovennatuurlijke krachten van kregen.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.