Algemeen14.03.2023

Dit wil je zien: het nieuwe reisprogramma Race Across the World


Eindelijk is daar weer een nieuw reisprogramma op de Nederlandse televisie. Vanaf woensdag 15 maart kun je op RTL 4 kijken naar Race Across the World. Hierin reizen vijf teams van Mexico Stad naar Ushuaia, het zuidelijkste puntje van Argentinië. Over land welteverstaan, een reis van 14.000 kilometer, door 17 landen. Er zijn echter wat uitdagingen die het extra leuk maken om naar te kijken: dat moeten ze doen zonder te vliegen, zonder bankpas, zonder telefoon en met beperkt budget. Als je weet dat de deelnemers zo’n twee maanden over deze reis doen, dan weet je meteen ook hoe groot die uitdaging is. Zelfs mét al deze middelen zou het al een avontuurlijke reis zijn, laat staan zonder. Kijken dus, de komende acht weken, voor een flinke dosis Latijns-Amerika op je beeldscherm.

Wie doen er mee?

Dit zijn de vijf deelnemende teams:

  • Hugo Kennis en Eva Cleven
  • Olga Commandeur en man Frank
  • Dominic Seldis en dochter Katy
  • Howard Komproe en vriend Dré
  • Bastiaan Ragas en zoon Sem

Race Across the World

Reisprogramma’s zijn schaars op de Nederlandse televisie dus het is altijd leuk als er een nieuwe verschijnt. Race Across the World (gepresenteerd door Martijn Krabbé) doet een beetje denken aan Peking Express. Het is geen klassiek reisprogramma omdat er een spelelement is toegevoegd, maar je ziet zeker ook mooie beelden van de waanzinnig mooie plekken die de deelnemers voorbij reizen.

Het is nogal wat, twee maanden van huis om deze reis te maken. Een ‘once in a lifetime’ ervaring zullen de deelnemers gedacht hebben. Het winnende team ontvangt 15.000 euro, maar dat zal ongetwijfeld niet de motivatie zijn geweest. 17 landen ervaren op een manier die niet veel mensen je nadoen, dat is de échte winst. Met een startbudget van 3.400 euro, een GPS-tracker en een wereldkaart gaan ze op pad.

Deze korte trailer geeft alvast aan wat je kunt verwachten, maar ik zou vooral iedere woensdagavond de hele show kijken, acht weken lang om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Reisnieuws

Gratis overnachten op Sardinië? Dat kan als je een wandelliefhebber bent!

Wil je 3 nachten gratis slapen op Sardinië? Als je houdt van avontuurlijke hikes en jonger bent dan 35 jaar, kun je gebruikmaken van dit unieke aanbod. Loop een deel van de Santa Barbara Cammino mine trail, die slingert langs schitterende plekken door de natuur en oude mijngebieden.

Algemeen12.06.2024

Gratis overnachten op Sardinië? Dat kan als je een wandelliefhebber bent!

Deze Europese stad is uitgeroepen tot beste bestemming om te voet te verkennen

Gekeken is naar steden waar de top bezienswaardigheden allemaal binnen een straal van 800 meter liggen. En er is gekeken naar de luchtkwaliteit in steden, om de wandelvriendelijkheid ook extra te waarborgen, gecombineerd met de veiligheid op straat. Op basis van die data is Florence de meest wandelvriendelijke stad ter wereld.

Stedentrips11.06.2024

Deze Europese stad is uitgeroepen tot beste bestemming om te voet te verkennen

Dit is waarom prijzen van vliegtickets blijven stijgen

Deskundigen in de reiswereld zijn het over één ding roerend eens: vliegtickets zullen alleen maar nóg duurder worden. Maar waarom is dat zo, en gaat dat ooit nog veranderen? 

Vliegen08.06.2024

Dit is waarom prijzen van vliegtickets blijven stijgen

Thailand komt met een visum voor digital nomads

Algemeen06.06.2024

Thailand komt met een visum voor digital nomads

Ook Lauterbrunnen in Zwitserland overweegt entreegeld

Zelfs als je nog nooit in Lauterbrunnen bent geweest, dan ken je dit dorpje ongetwijfeld - van de plaatjes op Instagram. Het is een van de mooiste dorpen in Zwitserland (in de regio Bern) dat op een uitzonderlijk plekje ligt. Het is het Zwitserse 'picture perfect' met hoge rotswanden, een groene alpenweide op de voorgrond en een beeldschoon kerkje dat de show steelt.

Algemeen28.05.2024

Ook Lauterbrunnen in Zwitserland overweegt entreegeld

Bark Air: een nieuwe luchtvaartmaatschappij speciaal voor honden

Vliegen met je hond kan vanaf nu met deze nieuwe airline: Bark Air! Een eersteklas vliegervaring voor jou en je trouwe viervoeter. En het ontbreekt jullie aan helemaal niks aan boord. Van entertainment tot exclusief eten en drinken: vliegen met je hond zal nooit meer hetzelfde zijn.

Vliegen23.05.2024

Bark Air: een nieuwe luchtvaartmaatschappij speciaal voor honden

Drukte op Schiphol: dit is wat je deze zomer kunt verwachten

Hoe bereid je je voor op je volgende vliegreis vanaf Schiphol? Nou, onder andere door vooraf rekening te houden met de drukte op de luchthaven. Wij vertellen je wat je moet weten in 2024!

Vliegen16.05.2024

Drukte op Schiphol: dit is wat je deze zomer kunt verwachten

+ tips om je voor te bereiden
Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Wist je dat waddeneiland Terschelling een van de beste plekken ter wereld is om sterren te kijken? Op Dark Sky Park De Boschplaat kun je, bij helder weer, een schitterende sterrenhemel zien!

Natuur30.04.2024

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Ga naar Dark Sky Park De Boschplaat