Mexico

Mexico is een heerlijk vakantieland! Dit zonovergoten land heeft je een hoop te bieden: prachtige witte zandstranden, zoals Cancun, Playa del Carmen, Tulum en Akumal. De wereldberoemde piramides van de Maya’s in Chichén Itzá mag je natuurlijk ook niet missen. Mexico is daarmee het perfecte land voor een strandvakantie die je combineert met cultuur!

Op vakantie naar Mexico

Mexico heet officieel de Verenigde Mexicaanse Staten, iets dat maar weinig mensen weten. Het is een veelzijdig land met interessante buurlanden. In het noorden grenst Mexico aan de Verenigde Staten, maar ook in het zuiden zijn er buurlanden te vinden: Belize en Guatemala.

Wat een vakantie naar Mexico vooral zo bijzonder maakt, is de geschiedenis van het land. Die gaat niet alleen heel ver terug, maar is ook ongelofelijk boeiend en indrukwekkend. Al 12.000 jaar voor Christus was hier sprake van menselijke bewoning. De geschiedenis van de Maya’s en de Azteken (en hun piramides en tempels) ken je misschien wel en op een hoop plekken kun je daar nu nog steeds de sporen van aanschouwen, met Chichen Itza als absolute hoogtepunt.

Mexico is een gigantisch groot land dat je onmogelijk in één keer kunt zien. Daarom is het een perfecte bestemming om een rondeis te maken. Maar let wel op: niet iedereen deel van Mexico is even veilig. De grens met Amerika is natuurlijk onderwerp van gesprek, maar los daarvan vind je hier waanzinnig mooie plekken.

De mooiste vakantiebestemmingen in Mexico

Mexico Stad is de hoofdstad. Aan de westkust van Mexico liggen mooie badplaatsen zoals Puerto Vallarta, de parel van het westen. En ook Los Cabos, helemaal in het zuiden van schiereiland Neder-Californië, is een mooie vakantiebestemming. Maar de meeste mensen gaan op vakantie in Yucatan en Quintana Roo, qaar je Cancun, Playa del Carmen, Tulum, Isla Holbox en Cozumel vindt. Het zijn de mooiste vakantiebestemmingen die Mexico rijk is. Hoewel er prachtige natuur te vinden is, zijn het vooral de cultuur, de stranden en het Mexicaanse eten waarom je een reis naar dit mooie land zou moeten maken.

Top bezienswaardigheden in Mexico

  • Mayaruïnes van Chitzén Itzá
  • Cenotes, ondergrondse natuurlijke zwembaden
  • De eilanden Isla Mujeres, Isla Holbox, Islas Marietas en Isla Holbox
  • Hoofdstad Mexico Stad
  • De stranden van Puerto Vallarta
  • De actieve vulkaan Popocatépetl
  • Feestdag Día de los Muertos: de dag van de doden