Algemeen02.11.2016

In deze 15 landen wonen de meest reislustige mensen


In Scandinavië wonen de meest reislustige mensen op aarde. In de top 15 van de meest reislustige landen op aarde, staan namelijk maar liefst vier Scandinavische landen. En ze staan ook nog eens allemaal in de top vijf. Dat ze zoveel reizen ligt in ieder geval niet aan het aantal vakantiedagen, want net als wij hebben ze er zo’n 25. Ze maken dus blijkbaar vaker korte reizen, in plaats van in de zomer drie weken naar de camping zoals veel Nederlanders doen.

De top 15

 1. Finland: niet alleen een van de leukste vakantiebestemmingen voor 2017, maar ook het meest reislustige volk op aarde. De Finnen gaan gemiddeld 7,5 keer per jaar op reis. Er wordt vaak gekozen voor warme bestemmingen.
 2. Verenigde Staten: hoewel er geen regels zijn over vakantiedagen, reizen de Amerikanen er flink op los. De meeste reizen die ze maken zijn echter in eigen land, maar goed, daar is dan ook zo ongelofelijk veel moois te zien.
 3. Zweden: de Zweden gaan gemiddeld 6 keer per jaar op reis en zij kiezen net als hun buren graag voor warme landen. Spanje is hun meest favoriete vakantieland.
 4. Denemarken: ook de Denen reizen heel erg graag en landen rondom de Middellandse Zee zoals Spanje Griekenland hebben hun voorkeur, met name de eilanden.
 5. Noorwegen: de Noren maken de top 5 compleet en gaan gemiddeld 5,2 keer per jaar op reis. Twee keer per jaar gaan ze naar het buitenland, de rest zijn actieve binnenlandse vakanties.
 6. Hongkong: deze mensen blijven juist niet in hun eigen land, wat natuurlijk ook super klein is, maar reizen dus altijd naar het buitenland. De Hongkongers blijven wel graag in Azië: Japan, Zuid-Korea en Taiwan.
 7. Nieuw-Zeeland: dat de kiwi’s vaker in eigen land dan in het buitenland op vakantie gaan, zal je niet verbazen. Australië en Fiji staan bovenaan als het gaat om populaire bestemmingen, want dat is het dichtste bij.
 8. Canada: de Canadezen houden ook van reizen. Gemiddeld gaan ze 4 keer per jaar op reis. Het liefst naar de zuiderburen, maar ook naar het Verenigd Koninkrijk, waar hun koningin woont.
 9. Australië: een land als Australië is al groot genoeg om tientallen keren op reis te gaan en dus blijven de Aussie’s graag in eigen land. Ze reizen gemiddeld 3,8 keer per jaar.
 10. Frankrijk: als de Fransen niet in eigen land op vakantie gaan, dan wordt vaak gekozen voor de Franse overzeese gebieden. En die zijn er volop: Guadeloupe en Martinique zijn populair voor verre reizen.
 11. Spanje: de Spanjaarden gaan gemiddeld 3,3 keer per jaar op vakantie en buiten de landsgrenzen is dat bijna altijd een van de Spaanse eilanden.
 12. Duitsland: de Duitsers weten hun vakantiedagen prima vol te maken. Van de 3 reizen die ze per jaar maken, is er eentje buiten hun eigen land. En wij weten precies waar ze dan naartoe gaan om kuilen te graven.
 13. Verenigd Koninkrijk: de Britten zitten goed in de vakantiedagen. Alleen de Fransen krijgen er meer, maar met 28 wettelijke dagen kunnen ze mooie reizen maken. Wanneer ze naar het buitenland gaan, kiezen ze voor zon want dan hebben ze zelf niet. En wij kunnen ze daardoor op het strand weer heel snel herkennen.
 14. Zwitserland: de Zwitsers reizen ongeveer net zoveel als Nederlanders en kiezen bijna altijd voor omliggende Europese landen.
 15. Oostenrijk: de Oostenrijkers sluiten deze rij. Een keertje per jaar in eigen land op vakantie en een keertje naar het buitenland en de mensen in Oostenrijk zijn helemaal happy.

Nederlanders op reis

Vorige week presenteerde het NBTC-NIPO de voorlopige resultaten van het lopende vakantiejaar. Daaruit blijkt dat Nederlanders weer meer op reis gaan dan de afgelopen jaren. Nederlanders gaan gemiddeld per persoon 2,77 keer per jaar op reis, een kleine daling ten opzichte van vorig jaar. Duitsland en Frankrijk zijn de favoriete vakantiebestemmingen van Nederlanders, maar ook een vakantie in eigen land is populair. Zou Nederland dus in deze lijst staan, dan is dat op plaats 16.

Bron: Travel + Leisure.

© kbuntu – Fotolia.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.