Algemeen25.06.2019

Kleurrijk Madeira is een paradijs voor natuurliefhebbers


Het Portugese eiland Madeira is een paradijs voor iedereen die gek is op natuur. Met hoge bergtoppen, spectaculaire kliffen en een weelderig begroeid binnenland is het een van de grote verrassingen van Europa. Naast al dat natuurschoon barst eiland Madeira van de charmante vissersdorpjes, bloementuinen en indrukwekkende uitzichten. Een kleurrijk, zonnig en veelzijdig eiland waar je een hele fijne vakantie kunt beleven. En dat op slechts vier uur vliegen!

Madeira: het bloemeneiland

Madeira is een eilandengroep van vier eilanden. Ze liggen ter hoogte van Marrakech in de Atlantische Oceaan, tussen de Azoren en de Canarische Eilanden in. Alleen het gelijknamige eiland Madeira en Porto Santo zijn bewoond. Madeira is een vulkaaneiland, ontstaan door vulkanische activiteit. Pas wanneer je met een boot het water opgaat en omkijkt zie je dat echt goed. Hoge kliffen rijzen uit het niets omhoog, een prachtig zicht. De hoogteverschillen op dit eiland zijn gigantisch. Het hoogste punt van Madeira is de Pico Ruivo de Santana (1.862 meter hoogte), maar opvallender nog is dat ongeveer een derde van het eiland boven de 1.000 meter hoogte ligt. Al die hoogteverschillen zorgen voor adembenemende natuur, die je soms aan verre oorden doen denken. Vergelijkingen met Hawaii, Costa Rica of Nieuw-Zeeland kunnen gemaakt worden, maar doen het eiland geen recht. Madeira is zichzelf. Uniek, veelzijdig en met ontelbare mooie plekken.

Dat Madeira de bijnaam ‘bloemeneiland’ absoluut verdient is vrij snel duidelijk: bloemen zie je overal. Het maakt het een zeer kleurrijke vakantiebestemming. De meeste zijn endemisch, maar je zult zeker ook exotische bloemen op het eiland vinden. Met dank aan het prettige klimaat op Madeira bloeien ze het hele jaar door. Omdat de temperatuur op Madeira namelijk vrij constant is – een soort eeuwige lente -, is het een vakantiebestemming waar je eigenlijk het hele jaar door naartoe kunt gaan. Het wordt er nooit echt koud, maar ook niet heel erg heet. Gemiddeld ligt de temperatuur zo tussen de 17 en 25 °C. Zandstranden zijn er niet, en dat is misschien maar goed ook. Strandbestemmingen zijn vaak populair, en zo’n geheimtip als Madeira wil je niet aan de massa verliezen. Wie toch een dagje op een zonnebedje aan het water wil doorbrengen heeft geluk, want aan de zuidkant van het eiland zijn een paar kunstmatige strandjes te vinden, waar je alsnog heel even dat zon-zee-strand-gevoel ervaren. Vooral Praia da Calheta is mooi. Maar laat vooral de natuur dé reden zijn om om Madeira te ontdekken.

De bijnaam bloemeneiland is meer dan verdiend
De bijnaam bloemeneiland is meer dan verdiend
C\u00e2mara de Lobos is een mooi vissersdorpje aan de zuidkust
Câmara de Lobos is een mooi vissersdorpje aan de zuidkust
Praia da Calheta is een van de fijne strandjes van het eiland
Praia da Calheta is een van de fijne strandjes van het eiland
Het binnenland is groen en bloemrijk
Het binnenland is groen en bloemrijk
Vijftig tinten groen aan de oostkust
Vijftig tinten groen aan de oostkust
Typisch Madeiriaans: witte huizen met oranje daken
Typisch Madeiriaans: witte huizen met oranje daken
Faial, een gezellig plaatsje in het oosten van Madeira
Faial, een gezellig plaatsje in het oosten van Madeira

Een auto huren op Madeira

Wil je veel van Madeira zien tijdens de vakantie, dan moet je de auto in. Hoewel het eiland niet veel groter is dan de provincie Utrecht, voelt het veel groter aan. Door de hoogteverschillen gaat reizen niet heel snel, maar daardoor zie je wel veel onderweg. Zeker wanneer je wel van een beetje avontuur houdt, is autorijden hier een aanrader. De wegen kronkelen door het landschap, omhoog en omlaag, nergens zul je een stukje rechte weg tegenkomen. Het maakt autorijden leuk, maar je doet er slim aan niet te besparen op een huurauto en een grote, stevige 4*4 te nemen. Dat is op dit eiland – en met name in het ruige binnenland – zeker geen overbodige luxe.

Wandelen op Madeira: ontdek de levada’s

Voor wandelaars is Madeira een perfecte bestemming. Over het hele eiland – maar met name in het binnenland – zijn prachtige wandelpaden te vinden: de levada’s. Omdat het noorden van het eiland groen en waterrijk is, en het zuiden van het eiland vrij droog, zijn er irrigatiekanalen aangelegd. Ze voeren het water van noord naar zuid. Om deze kanalen te onderhouden zijn voetpaden aangelegd voor de mensen van het onderhoud, die levada’s genoemd worden. In eerste instantie dus niet aangelegd voor toerisme, maar omdat ze zo mooi zijn, hebben wandelaars deze paden ook ontdekt. In totaal vind je meer dan 3.000 kilometer van dit soort wandelpaden op Madeira. Levada’s nemen je mee langs bossen, bergen en watervallen. De meeste levada wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen. Ze zijn vrij vlak en variëren in afstand van 2 tot zo’n 15 kilometer.

Wij nemen Levada do Alcerim, een ontspannen wandeling van ongeveer 7,5 kilometer. Het is een vrij eenvoudig wandelpad zonder echte hoogteverschillen. Zoals elke levada slingert dit pad ook langs het irrigatiekanaal waar een dun laagje water in staat. Alles om ons heen is groen, met hier en daar kleurrijke bloemen. Regelmatig worden we getrakteerd op fraaie uitzichten die laten zien hóe groen dit eiland wel niet is. Doel van deze wandeling is waterval Ribeira Grande, die je na ongeveer een uur wandelen kunt bereiken. Een mooi moment om even te pauzeren en te genieten van het uitzicht. Op warme dagen is het natuurlijke zwembad onder de waterval heerlijk om verkoeling te zoeken. Hoewel de terugweg dezelfde route is als de heenweg, is wandelen in zo’n groene omgeving een verademing. We komen wel wat wandelaars tegen, maar over het algemeen is het heerlijk rustig.

✭ Wil je juist een avontuurlijke hikes maken en ben je niet bang voor flinke hoogteverschillen, dan zijn de toppen van de Pico do Arieiro en de Pico Ruivo aanraders. Het zijn de hoogste bergtoppen op Madeira (boven de 1.800 meter). De mooiste en meest uitdagende hike loopt van Pico do Arieiro náár Pico Ruivo, die enkel voor getrainde wandelaars weggelegd is.

Voor wandelaars is het bloemeneiland een paradijs
Voor wandelaars is het bloemeneiland een paradijs
Je vindt op dit eiland meer dan 3.000 kilometer aan dit soort mooie wandelpaden
Je vindt op dit eiland meer dan 3.000 kilometer aan dit soort mooie wandelpaden
Levada`s zijn vrij eenvoudige wandelingen, maar met een groots uitzicht
Levada`s zijn vrij eenvoudige wandelingen, maar met een groots uitzicht
Zonsopkomst op de top van de Pico do Arieiro
Zonsopkomst op de top van de Pico do Arieiro
Je moet er in de zomer vroeg voor je bed uit, maar dat is het helemaal waard
Je moet er in de zomer vroeg voor je bed uit, maar dat is het helemaal waard
Een goede huurauto (lieft 4*4) is geen overbodige luxe als je Madeira goed wilt ontdekken
Een goede huurauto (lieft 4*4) is geen overbodige luxe als je Madeira goed wilt ontdekken

De indrukwekkende oostkaap ontdekken

Het is absoluut de moeite waard om in de auto te stappen om het oosten van Madeira te ontdekken. Het is veruit mijn favoriete deel van het eiland. Het oosten van Madeira is ruig met spectaculaire kliffen. Het toerisme van Madeira focust zich voornamelijk op de zuidkust, waardoor de oostkust een stuk rustiger aanvoelt. Voor natuurliefhebbers is dit waar je moet zijn.

De mooiste plekken

  • Ponta de São Lourenço is het uiterste puntje van het eiland. Je kunt er prachtige wandelingen maken, maar ook vanaf de parkeerplaats en het uitkijkpunt is het echt genieten. Vanaf Miradouro da Ponta do Rosto (3 minuten lopen vanaf de parkeerplaats) heb je schitterend uitzicht op de rotsen. Het is zo’n plek waar je je als mens vrij nietig voelt.
  • Miradouro do Guindaste ligt wat noordelijker, aan de kust van het dorpje Faial. Het is een van de mooiste uitzichtpunten van het hele eiland, waar je op een heldere dag Ponta de São Lourenço in de verte al kunt zien liggen.
  • Zorg dat je rond lunchtijd bij Restaurante Quinta Do Furão bent. Niet alleen kun je hier lokale gerechten proeven, maar vooral het waanzinnige uitzicht is dé reden om hier te gaan eten. Vanaf het terras van het restaurant kijk je uit op de ruige oostkust waar je tussen al dat groen ook een waterval kunt spotten.
  • Maak onderweg naar het oosten een stop bij Parque Florestal das Queimadas, net buiten het dorpje Santana. Deze regio staat bekend om kleurrijke huisjes met een rieten puntdak. In Parque Florestal das Queimadas kun je mooie levada wandelingen maken en het is de beste plek van het eiland om vogels te spotten.
Ponta de S\u00e3o Louren\u00e7o is het uiterste puntje van Madeira
Ponta de São Lourenço is het uiterste puntje van Madeira
Vanaf Miradouro da Ponta do Rosto heb je dit waanzinnige uitzicht
Vanaf Miradouro da Ponta do Rosto heb je dit waanzinnige uitzicht
Miradouro do Guindaste is een van de mooiste plekken van heel Madeira
Miradouro do Guindaste is een van de mooiste plekken van heel Madeira
Op heldere dagen kun je vanaf hier ook Ponta de S\u00e3o Louren\u00e7o in de verte zien liggen
Op heldere dagen kun je vanaf hier ook Ponta de São Lourenço in de verte zien liggen
Lunchen bij restaurant Quinta Do Fur\u00e3o met dit uitzicht...
Lunchen bij restaurant Quinta Do Furão met dit uitzicht...

Bijzonder overnachten: Fajã dos Padres

De zuidkust van Madeira is de beste uitvalsbasis voor een hotel of appartement. Voor een bijzondere overnachting ga je naar Fajã dos Padres, een uniek hotel aan het water. Compleet afgelegen, maar toch ook weer dichtbij de bewoonde wereld. Fajã dos Padres is alles behalve standaard en dat begint al met de bereikbaarheid. Je kunt er alleen via het water of via een privé kabelbaan komen. Een gigantische klif vormt de natuurlijke afscheiding tussen Fajã dos Padres en Madeira, alsof op op een privé eiland bent beland.

Het is een kleinschalige accommodatie: er staan slechts 10 huisjes. Eeuwen geleden was Fajã dos Padres het zomerverblijf van de jezuïeten, om onder andere de beroemde Madeira-wijn te produceren. Tegenwoordig is het een hotel met restaurant en bioboerderij. Het unieke microklimaat dat hier heerst maakt het mogelijk om allerlei tropische gewassen te verbouwen. Bananen, vijgen, passievruchten, mango’s en druiven groeien rondom Fajã dos Padres alsof ze er echt thuishoren. Wakker worden in een van de huisjes van Fajã dos Padres is een verademing. Allemaal hebben ze uitzicht op zee en dus word je gewekt door het geluid van de golven. Veel beter gaat het niet worden…

Wil je weer ’terug’ naar de bewoonde wereld dan neem je de privé kabelbaan die speciaal voor dit hotel is aangelegd. Gezien de afgelegen ligging is het wellicht niet handig om hier een week (of langer) te verblijven, maar voor een of twee nachten is Fajã dos Padres absoluut een aanrader. Voor ontbijt en diner kun je overigens terecht in het nabij gelegen restaurant. Op de kaart staan heerlijke visgerechten. Het uitzicht op zee maakt het tot een zeer speciaal etentje.

Hotel Faj\u00e3 dos Padres ligt op een spectaculaire plek aan het water
Hotel Fajã dos Padres ligt op een spectaculaire plek aan het water
Ontbijten, lunchen of dineren doe je met dit waanzinnige uitzicht
Ontbijten, lunchen of dineren doe je met dit waanzinnige uitzicht
Wakker worden met dit uitzicht \u2665
Wakker worden met dit uitzicht ♥
Er zijn slechts tien huisjes, dus boek je overnachting hier op tijd
Er zijn slechts tien huisjes, dus boek je overnachting hier op tijd
Druiven voor de Madeira wijn hangen te rijpen rondom de huisjes
Druiven voor de Madeira wijn hangen te rijpen rondom de huisjes

Madeira reistips

Heb je ook zin gekregen in een vakantie naar Madeire? Dan komen deze reistips wellicht nog van pas.

Plan je reis

  • De beste reistijd voor een reis naar Madeira is er niet: het is hier eeuwig lente en dat maakt het een bestemming voor het hele jaar door.
  • Het is slechts vier uur vliegen naar Madeira. Met Transavia vlieg je rechtstreeks van Amsterdam naar Funchal.
  • Een huurauto is onmisbaar. Huur een goede 4*4 om de bergwegen van Madeira te berijden, onder andere via Sunny Cars.
  • Zoek je goede hotels? Faja dos Padres is heel bijzonder om te slapen, maar ook hotel Estalagem do Ponta do Sol mét infinity pool is een aanrader.
  • Liever een complete pakketreis naar Madeira? TUI en Sunweb heben goede aanbiedingen.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Eilanden

Tristan da Cunha is de meest afgelegen, bewoonde plek op aarde

Eén van 's werelds best bewaarde geheimen is Tristan da Cunha. Het wordt vaak beschouwd als de meest afgelegen, bewoonde plek op aarde. Je zou denken dat wij met het vliegtuig in zo ongeveer iedere uithoek van de aarde kunnen komen, maar dat geldt niet voor deze plek, waar je alleen met de boot kunt komen.

Natuur05.02.2024

Tristan da Cunha is de meest afgelegen, bewoonde plek op aarde

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

Wie op vakantie gaat naar Curaçao, komt vooral voor zon, zee en strand. En dat is ook een van de beste redenen om naar dit prachtige eiland te komen. Dit zijn de 5 mooiste stranden van het eiland (plus bonustips)!

Ontspanning13.01.2024

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

De mooiste plekken op Ameland

Ameland is een van de meest charmante eilanden in de Waddenzee en biedt een rustige en idyllische ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Dit juweeltje staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid...

Ontspanning09.11.2023

De mooiste plekken op Ameland

De 9 leukste dingen om te doen op Madeira

Het Portugese eiland Madeira is een van de grote verrassingen van Europa. Een betoverend mooie plek met prachtige natuur, charmante dorpjes en veel zon. Het is een hele fijne vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Je...

Algemeen09.10.2023

De 9 leukste dingen om te doen op Madeira

Eilandhoppen vanuit Split: ontdek de mooiste plekken op Hvar en Brač

Met knusse steegjes, sfeervolle pleinen en historisch bouwwerken is de stad Split een van de mooiste steden van Kroatië. In het oude centrum dwaal je door straten die al eeuwen lang bewandeld worden. Split ligt direct a...

Algemeen22.08.2023

Eilandhoppen vanuit Split: ontdek de mooiste plekken op Hvar en Brač

Dit is waarom Mallorca je nieuwe favoriete eiland is

De aantrekkingskracht van Mallorca is al jaren vrij sterk. Het is absoluut geen onbekende vakantiebestemming, en toch lijkt het wel alsof dit Spaanse eiland herontdekt wordt. Na jaren waarin het mateloos populaire Ibiza...

Zomer26.06.2023

Dit is waarom Mallorca je nieuwe favoriete eiland is

Paradijs in Indonesië: waarom je de Komodo eilanden bij Flores wil bezoeken

Ben je van plan om naar Indonesië af te reizen of heb je al een vakantie naar Bali gepland? Sla dan een trip naar de Komodo eilanden bij Flores niet over! Stel je eens voor: paradijselijk witte en roze stranden (ja, ech...

Zomer08.04.2023

Paradijs in Indonesië: waarom je de Komodo eilanden bij Flores wil bezoeken

Dit zijn de vijf mooiste plekken op Rhodos die bijna niemand kent!

Rhodos is een van de mooiste eilanden van Griekenland. Het is een eiland in de Egeïsche Zee, dat een klein stukje uit de kust van Turkije ligt. Rhodos is een echte zonbestemming, en zonovergoten eiland dat tot de belan...

Zomer05.04.2023

Dit zijn de vijf mooiste plekken op Rhodos die bijna niemand kent!

+ onontdekte vakantieadresjes

Verder lezen over Madeira

Zo mooi is Madeira in de lente: de 5 beste tips voor het bloemeneiland

Een groene oase in het midden van het kalme azuurblauwe water van de Atlantische Oceaan. We hebben het natuurlijk over het eiland Madeira. Gelegen op 1.000 kilometer van het Europese vasteland en 700 kilometer van Marokko, biedt dit betoverende eiland een unieke ervaring.

Zomer18.06.2024

Zo mooi is Madeira in de lente: de 5 beste tips voor het bloemeneiland

Ontdek de mooiste plekken op Madeira met een avontuurlijke Jeep tour van noord naar zuid!

Een jeep tour op Madeira is een geweldige manier om het eiland te verkennen. Je kunt off-road plekken bereiken die anders moeilijk toegankelijk zijn. Denk aan verborgen watervallen, afgelegen uitzichtpunten en prachtige natuurlijke landschappen.

Natuur09.06.2024

Ontdek de mooiste plekken op Madeira met een avontuurlijke Jeep tour van noord naar zuid!

Zo mooi is hike van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo op Madeira

De beroemdste hike op Madeira is de wandeling van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo. Deze route staat bekend als de PR1 Vereda do Arieiro. Je hebt er misschien weleens beelden van gezien. Een deel van de route loopt via een smalle trap over een bergkam. Bij zonsopkomst is dat een spectaculaire plek die beelden oplevert waar je kippenvel van krijgt. Kijk zelf maar.

Natuur30.12.2023

Zo mooi is hike van Pico do Arieiro naar Pico Ruivo op Madeira

De 9 leukste dingen om te doen op Madeira

Het Portugese eiland Madeira is een van de grote verrassingen van Europa. Een betoverend mooie plek met prachtige natuur, charmante dorpjes en veel zon. Het is een hele fijne vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Je...

Algemeen09.10.2023

De 9 leukste dingen om te doen op Madeira

Wandelen op Madeira: ontdek de levada’s op het bloemeneiland

Het Portugese eiland Madeira is een van de beste wandelbestemmingen van Europa. Met meer dan 3.000 kilometer aan wandelpaden hoef je hier geen seconde stil te zitten. Wandelen is namelijk een van de beste manieren om de...

Natuur07.07.2019

Wandelen op Madeira: ontdek de levada’s op het bloemeneiland

Op Madeira is het altijd lente

‘Er zijn diepe dalen, steile bergwanden en ronde toppen naast smalle hoge pieken. De vormen van de rotsen en zelfs van de steil oprijzende pieken zijn op alle plaatsen rond en zacht.’ Het zijn de woorden die de Zwits...

Ontspanning15.01.2017

Op Madeira is het altijd lente

en nog 5 redenen waarom jij nog dit jaar naar Madeira wilt
Op zoek naar de grenzen van Madeira

Ik zit in mijn eentje aan een ontbijttafel in een overvol restaurant. Om me heen zie ik koppels van ver in de zestig of over de zeventig. Sommige zitten zwijgend tegenover elkaar, andere delen een sinaasappel of een plak...

Ontspanning07.01.2017

Op zoek naar de grenzen van Madeira

Uitdagend eiland met wilde natuur

Verder lezen over Portugal

De 9 leukste dingen om te doen op Madeira

Het Portugese eiland Madeira is een van de grote verrassingen van Europa. Een betoverend mooie plek met prachtige natuur, charmante dorpjes en veel zon. Het is een hele fijne vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Je...

Algemeen09.10.2023

De 9 leukste dingen om te doen op Madeira

Martinhal Lisbon Oriente in Lissabon: absolute luxe, daar wil je slapen!

Lissabon is een verrassend leuke, moderne en levendige stad. Van prachtige oude paleizen tot hippe foodcourts en waanzinnige dakterrassen. En of je er nu voor het eerst komt, of het al je zoveelste bezoek is aan de hoofd...

Stedentrips29.08.2023

Martinhal Lisbon Oriente in Lissabon: absolute luxe, daar wil je slapen!

Het andere gezicht van de Algarve: CAMP festival bij Morgado do Quintão

Voor veel mensen staat de Algarve bekend als een van de drukste toeristische trekpleisters van Portugal. Misschien is dat wel zo, zeker als je in het hoogseizoen via de luchthaven van Faro richting Albufeira gaat. Terech...

Zomer14.04.2023

Het andere gezicht van de Algarve: CAMP festival bij Morgado do Quintão

21 foto’s die bewijzen waarom je nú op vakantie naar Portugal wil

Onze liefde voor Portugal is groot. Het is een fantastisch vakantieland. Je vindt er prachtige steden voor een stedentrip (Lissabon, Porto), waanzinnig mooie stranden (met name in de Algarve) en het is ook nog eens een z...

Zomer18.02.2023

21 foto’s die bewijzen waarom je nú op vakantie naar Portugal wil

5 redenen waarom een winterse trip naar Lissabon een topidee is!

De gezelligste stad van Portugal is Lissabon. Een mooie en sfeervolle stad. Niet alleen in de zomer, maar juist óók in de winter. Lissabon laat je niet stil zitten, want er is meer dan genoeg te zien en te doen. Struin...

Stedentrips28.11.2022

5 redenen waarom een winterse trip naar Lissabon een topidee is!

De 15 mooiste plekken in de Algarve die je gezien móét hebben

De Algarve, het meest zuidelijke deel van Portugal, ligt aan de Atlantische oceaan en is wereldwijd bekend vanwege een overvloed aan prachtige stranden. Omringd door imposante, fraai gekleurde hoge rotsformaties. Er is b...

Zomer18.11.2022

De 15 mooiste plekken in de Algarve die je gezien móét hebben

Silves is een van de verborgen pareltjes van de Algarve

In de Algarve in Portugal zijn het vooral plaatsen als Albufeira, Faro en Portimão die veel aandacht krijgen. Wat ze gemeen hebben is dat ze allen aan zee liggen, al vind je de mooiste stranden vaak net op wat andere pl...

Algemeen03.11.2022

Silves is een van de verborgen pareltjes van de Algarve

São Miguel: het mooiste eiland van de Azoren

Midden in de Atlantische Oceaan - op bijna 1.400 kilometer van het vasteland van Portugal - liggen de Azoren. Een indrukwekkende groep van kleine, exotische eilanden die nog niet echt ontdekt zijn door het massatoerisme....

Natuur28.10.2022

São Miguel: het mooiste eiland van de Azoren