Portugal

Portugal is een van de leukste vakantielanden van Europa. Maar een stedentrip naar Lissabon of Porto of ontdek de mooiste stranden van de Algarve. Hier vind je de mooiste plekjes van Portugal voor een rondreis, stedentrip of zonvakantie. Portugal is het meest zuidwestelijke land van Europa, grenzend aan Spanje. Het is onderdeel van het Iberisch schiereiland. Portugal is door de zuidelijke ligging een zeer zonnig land. De ligging aan de Atlantische Oceaan zorgt voor schitterende stranden, met name in de vakantieregio Algarve. 

Hoewel Portugal niet zo super groot is, is het wel een zeer veelzijdig land en dus de perfecte vakantiebestemming. Er is hier echt veel te ontdekken! 

Algarve: het zonnige zuiden

De provincie Algarve is het meest bekend. Hier vind je de mooiste stranden van Portugal. Het is exact de zuidkust van het land van 80 kilometer lang. Faro is de bekendste stad en de hoofdstad van de Algarve. Albufeira en Lagos zijn bekende bestemmingen, maar steeds meer mensen kiezen voor een roadtrip door de Algarve omdat er zoveel moois te zien is! 

▸ Zoek je het minder bekende, onontdekte maar zeker zo mooie Portugal? Maak dan een rondreis door Alentejo. Je zult écht verrast worden!

De Portugese eilanden: Madeira en de Azoren

Hoewel het vasteland een prachtige vakantiebestemming is, hebben de Portugese eilanden zeker ook hun aantrekkingskracht. Madeira bestaat uit vijf eilanden, waaronder ook Porto Santo en Ilhas Desertas. De hoofdstad is Funchal op hoofdeiland MadeiraDe Azoren bestaan uit negen eilanden: São Miguel, Santa Maria, Flores, Corvo, São Jorge, Faial, Terceira, Graciosa en Pico. De hoofdstad is Ponta Delgada op eiland São Miguel. 

De Portugese eilanden laten een andere kant van Portugal zien en hebben allen hun eigen identiteit. De Azoren zijn bijvoorbeeld vulkanische eilanden en een droombestemming voor natuurliefhebbers. En ook Madeira is prachtig, het bloemeneiland, waar je eindeloze wandelingen kunt maken. 

Praktische tips Portugal

  • Het is ongeveer 3 uur vliegen naar Lissabon en 2,5 uur naar Porto
  • In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland
  • De munteenheid is euro en Portugal is een van de 26 Schengenlanden
  • Een wereldstekker is niet nodig, de stopcontacten zijn er zoals in Nederland