Algemeen31.12.2014

Nieuwste Van der Valk in Veenendaal


Hotels Van der Valk al jaren een begrip in Nederland

De hotels Van der Valk zijn al jaren een begrip in Nederland. Nog nooit nodigden ze zo uit als de laatste jaren. Op steeds meer locaties zijn ze opgeknapt, totaal gerenoveerd of nieuw gebouwd. In Veenendaal, langs de rijksweg A12, staat Nederlands nieuwste, ofwel nummer 64 van de familieketen, onder de jonge leiding van vestigingsmanager Nick Timmers.

De vestiging in Veendenaal is vooral een modern hotel met een sjieke uitstraling: het restaurant, de lounge, de kamers, maar bovenal het gebouw zelf, dat de vleugel met de kamers op schuine pilaren laat steunen. De lounge wordt van het restaurant afgescheiden met hoge stellingkasten, waarin genoeg ruimte is zaken in uit te stallen die horen bij het restaurant. Jawel, alles wat maar met eten heeft te maken. Het zicht op de grote glimmende koffiemachine zegt ook voldoende: kwaliteit en warmte.

Stof

Het is al eeuwen het symbool van Van der Valk: niet alleen de toekan, maar de appelmoes met de kers erop, alsof het de kers op de taart is. Tegelijkertijd symboliseerde dat ook het verouderde beeld van net familiebedrijf. Het stof is er overal vanaf gehaald, zegt Timmers. We hebben het allemaal veel moderner aangepakt, in zowel de uitstraling als wat er op het bord komt. Maar wat blijft zijn de relatief grote porties, waar we om bekend staan, ofwel de goede prijs-kwaliteitverhouding.

De hypermoderne nieuwste aanwinst van Van der Valk in Veenendaal
De hypermoderne nieuwste aanwinst van Van der Valk in Veenendaal

Modern is de kaart zeker. Ook hier ontbreekt bijvoorbeeld het moderne eten in de vorm van sashimi niet. Maar wat op de kaart is blijven staan is het bekende varkenshaasje en de wienerschnitzel.
Maar dan wel weer in een wat modernere variant op het bord. De appelmoes met de kers wordt nu in klein-formaat, in het formaat borrelglas, geserveerd. In het restaurant is ruimte voor driehonderd gasten, verdeeld in een lange brede zaal, waarin wederom stellingkasten de ruimte breken.

Op de eerste verdieping bevinden zich de verschillende zalen voor onder meer bedrijfsbijeenkomsten en kleinere zalen voor cursussen of bruiloften en partijen. Op die verdieping wordt in foto’s en namen de familiegeschiedenis ook zichtbaar gemaakt.

Wellnesssuites

Aan de andere kant van het gebouw liggen de kamers op drie lagen in een forse lange gang. Naast de standaardkamers, van rond de 100 euro per nacht, kent het hotel twee nieuwe type suites: twee wellnesssuites en twee bioscoopsuites. Beiden hebben op hun eigen manier een sjieke uitstraling. Terwijl in de bioscoopsuites het rood overheerst, doet het wit dat in de welnesssuites met als belangrijke pijlers de sauna en de stoomdouche. Dat is jezelf even verwennen zo voor het slapengaan.

De prachtige wellnesssuites in Van der Valk Veenendaal!
De prachtige wellnesssuites in Van der Valk Veenendaal!

En wie van film houdt, gooit zich op de luie bank voor het grote scherm waar je kunt gaan kijken wat je wil. Voor de fun wordt ook de bijbehorende popcorn en M&M’s geserveerd. Kortom, de pauze voor een versnapering bepaalt de hotelgast zelf. Verder geen overdreven poespas, want daar houdt de familie Van der Valk niet zo van. Gewoon laagdrempelig blijven om zo voor iedereen toegankelijk te blijven.


Avatar foto
Robert Verkerk

Reizen is nog steeds jezelf verrijken. Niet alleen het oog wil wat, maar ook de geest. Vanuit dat idee schrijf ik al weer meer dan 15 jaar over reizen: van een concert in een vliegtuig tot ijsduiken in Tignes. Voor Travelvalley.nl is de vrijheid in het schrijven een genot, bijna net als het reizen zelf.