Algemeen20.03.2020

Wandel door deze 8 wereldberoemde musea vanaf de bank


Of je nu in quarantaine zit of probeert gewoon zoveel mogelijk thuis te blijven de komende tijd: iedereen kan wel wat afleiding gebruiken. Heb je al je boeken uit en geen zin in Netflix, dan is het tijd voor iets nieuws. Aangezien alle musea voorlopig dicht zijn kun je en real life museumbezoek wel vergeten, maar dat wil niet zeggen dat je geen museum kunt bezoeken. Voor deze acht wereldberoemde musea hoef je namelijk niet van de bank af, want je kunt ze via een virtuele tour bezoeken. Cultuur snuiven terwijl je languit ligt!

Met dank aan de Google Arts & Culture’s collection kun je nu vanuit huis wereldberoemde musea bezoeken, waaronder het British Museum in Londen, het Van Gogh Museum in Amsterdam en het Guggenheim in New York City. Oorspronkelijk bedacht voor studenten, maar iedereen kan ervan genieten.

1. British Museum – Londen

Londen heeft een hoop bijzondere musea, maar het British Museum spant de kroon. Het wordt ook wel de schatkamer van Europa genoemd. Het is het oudste museum ter wereld, waar je onder andere vondsten uit de klassieke oudheid, zoals een gemummificeerde kat, kunt bewonderen.

Bezoek het British Museum

2. Musee d’Orsay – Parijs

Musee d’Orsay is onlangs nog uitgeroepen tot het beste museum ter wereld. Het museum ligt op een mooie plek aan de Seine. Vooral het gebouw is bijzonder: Musee d’Orsay is namelijk gevestigd in een oud treinstation. De nadruk ligt op Franse schilderkunst van onder andere Monet, Manet, Renoir, Degas en Gaugin.

Bezoek Musee d’Orsay

3. National Museum of Modern and Contemporary Art – Seoul

Seoul is een van de meest veelzijdige steden van Azië. Traditioneel en tegelijkertijd hypermodern. Georganiseerd en chaotisch. Het National Museum of Modern and Contemporary Art in Seoul ging al in 1969 open en wordt gezien als een van de belangrijkste musea van Azië.

Bezoek het National Museum of Modern and Contemporary Art

4. Rijksmuseum – Amsterdam

Vanuit je luie stoel kun je ook het Rijksmuseum in Amsterdam via een virtuele tour bezoeken. Normaal is het hier super druk, maar met deze tour zie je de belangrijkste kunstwerken uit de Nederlandse geschiedenis zonder te moeten dringen.

Bezoek het Rijksmuseum

5. Van Gogh Museum – Amsterdam

En ook het Van Gogh Museum in Amsterdam is online te bezoeken. Zo kun je een rondje Museumplein doen zonder en daadwerkelijk naartoe te gaan. Zelfportretten, zonnebloemen en landschappen van de beroemde schilder zijn via een virtuele tour te bewonderen.

Bezoek het Van Gogh Museum

6. MoMA the museum of Modern Art – New York

Een online tour door een van de beroemdste kunstmusea van New York: MoMA, the museum of Modern Art. Wie houdt van moderne kunst móét hier een keer geweest zijn, maar zolang dat niet kan geeft deze tour ook al een aardig beeld. Er zijn meer dan 150.000 schilderijen, schetsen, beelden en foto’s te bewonderen.

Bezoek MoMA, the museum of Modern Art

7. Uffizi – Florence

Galleria degli Uffizi – in het kort gewoon Uffizi – in Florence wordt gezien als een van de belangrijkste kunstmusea ter wereld. Je kunt in dit gigantische museum werken van grote kunstenaars zoals Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli en Raphaël zien. Er is zoveel, dat het onmogelijk is om alles in één keer te zien. Maar online kun je daar uitgebreid de tijd voor nemen.

Bezoek Galleria degli Uffizi

8. Hermitage – Sint-Petersburg

De Hermitage in Sint-Petersburg is één van de grootste musea ter wereld en de collectie is heel breed: van Egyptische mummies, een grote collectie Hollandse meesters tot modernere kunst. Minstens zo indrukwekkend is het paleis zelf: de trappen, compleet met goud behangen vertrekken (het woord ‘kamer’ zou hier een understatement zijn), plafonds en gigantische kandelaars. Thuis vanaf de bank kun je nu de Hermitage bezoeken.

Bezoek de Hermitage

Header: © mikolajn – Adobe Stock

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.