Curaçao

Curaçao is een heerlijk eiland in het Caribisch gebied dat hoort bij het Koninkrijk der Nederlanden. Op Curaçao kom je voor een fijne vakantie, om te genieten van zon, zee en strand en al het moois dat het eiland rijk is! Wij geven je graag een hoop tips met leuke dingen om te doen, de mooiste stranden van het eiland en alles over het culturele erfgoed dat je hier zult vinden. Zo maak je een vakantie naar Curaçao onvergetelijk!

Op vakantie naar Curaçao

Wie zin heeft in een week - of twee - heerlijk genieten van mooi weer, prachtige stranden en lekker eten en drinken, zit hier helemaal goed. Met een rechtstreekse vlucht ben je er in zo'n 9 uur. Je kunt vliegen met KLM, maar ook met de Boeing 787 Dreamliner van Arke vlieg je heel comfortabel naar dit mooie eiland. Populaire plekken om te verblijven op het eiland vind je met name in de buurt van Willemstad, zoals Jan Thiel baai of Mambo Beach. In het noorden van het eiland is het wat rustiger, voor wie geen zin heeft in drukte om zich heen.  


Tips voor vakanties naar Curaçao

  • Huur een auto op het eiland! Om het hele eiland te ontdekken, alle mooie strandjes te verkennen en wat van het culturele erfgoed mee te krijgen, heb je echt een auto nodig. De afstanden zijn veel te groot om te voet te doen.
  • In het voor- en najaar is het lekker rustig, tijdens onze zomer en winter kan het behoorlijk druk zijn op het eiland, periodes die je dus beter kunt vermijden.
  • Ontdek meerdere stranden! Blijf niet iedere dag op hetzelfde strand liggen, want er is zoveel moois om te ontdekken!
  • Maak een dagtocht naar Klein-Curaçao, dat misschien wel nóg mooier is! Hier vind je geen hotels of drukke strandtenten, maar rust en pure natuur. Een van de mooiste plekken op aarde!
  • Er zijn een hoop bezienswaardigheden op het eiland, zoals de bijzondere landhuizen, het Christoffelpark waar je de Christoffelberg kunt beklimmen en het centrum van Willemstad met de wijken Punda en Otrabanda. Blijf niet op je strandbedje liggen, maar geniet ook van wat cultuur op het eiland!
  • Het Kura Hulanda museum is een aanrader: een indrukwekkende plek die je meeneemt terug in de tijd, naar de geschiedenis van de slavernij op het eiland.

Er is dus een hoop te doen en te zien op dit bijzondere Caribische eiland! Al onze tips om te doen en te zien vind je hieronder!