Dagje Weg07.07.2011

Wat te doen komend weekend?


Heb jij ook nog geen plannen voor aankomend weekend? Je wilt wel iets leuks, maar weet nog niet wat? Probeer dan www.leukedingenkaart.nl. Leukedingenkaart.nl visualiseert real-time uittips met leuke dingen om te bezoeken in de eigen regio op een Google Maps-kaart. Die wordt via Twitter verspreid. Je kunt op de Leukedingenkaart verschillende functies gebruiken, zoals locatieherkenning, filters en het opgeven van persoonlijke voorkeuren, waardoor je direct relevante en actuele uitjes uit de regio op  de kaart worden weergegeven. Het totaalaanbod varieert van festivals, concerten en theater tot rommelmarkten en exposities.

Je kent het wel: dat je achteraf krijgt te horen dat er een leuk festival in de buurt was, waarvan je zelf niet vanaf wist. Jammer, want je was er graag ook naartoe gegaan. Op Twitter worden duizenden tips van evenementen per dag uitgewisseld, maar het is lastig om dit allemaal te volgen, dus daar kom je ook niet verder mee. 

Leukedingenkaart.nl zoekt geautomatiseerd op Twitter naar leuke dingen om te doen en zet deze tips allemaal realtime op een kaart. Door je eigen woonplaats in te voeren, een straal te kiezen en andere voorkeuren op te geven, krijg je direct de tips (de resultaten) die anderen via Twitter hebben verspreid, te zien.

leukedingenkaart.nl
leukedingenkaart.nl