Dagje Weg12.08.2013

31 augustus en 1 september: Drakenboot Festival op de Rotterdamse Kralingse Plas


Drakenboot_Festival_©YoranFotografie.jpg
Drakenboot_Festival_©YoranFotografie.jpg

Ik heb het weleens op Facebook voorbij zien komen, maar had geen idee wat het was: drakenbootrace. Maar nu is het duidelijk: een drakenboot is een als draak versierde boot van 12 meter lang, met plaats voor een man of 16. Je kunt het zien als een hele grote kano, want er moet gepeddeld worden. Tijdens een drakenbootrace ga je de strijd aan met andere teams om zo snel mogelijk te varen. En omdat het een teamsport is, is samenwerking heel belangrijk.

In Nederland zijn er al vaker drakenbootraces gehouden, bijvoorbeeld in Apeldoorn en Leiden. Binnenkort is er weer een race, maar dan in Rotterdam op de Kralingse Plas. Op zaterdag 31 augustus is er plaats voor 20 bedrijven om te racen, op 1 september is er plaats voor Rotterdamse buurten en verenigingen.

drakenboot

Als je de boot ziet, dan denk je meteen aan China. Niet gek, want daar komt de sport ook vandaan. Het varen in drakenboten doen ze daar al meer dan 2.000 jaar. De 5e dag van de 5e volle maanmaand is in China een officiële feestdag, waarop de drakenbootrace plaatsvindt. De drakenbootracers zijn in China ware helden, en worden daar gezien als topsporters. 

Nu is dus Rotterdam aan de beurt voor een drakenbootrace. Meedoen in Rotterdam wordt lastig als je niet in het Rotterdamse bedrijfsleven of verenigingsleven actief bent, maar kijken is zeker zo leuk! En er zullen ongetwijfeld nog meer races met drakenboten volgen.  

Follow my blog with Bloglovin

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.