Dagje Weg02.11.2009

Ferrari Pretpark


Ferrari heeft de eerste steen gelegd in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten voor het prestigieuze Ferrari themapark. Dat biedt vermaak voor het hele gezin en is tevens het onderdak voor de eerste formule 1-race in Abu Dhabi.

Galleria-Ferrari
Galleria-Ferrari

Ferrari-directeur Luca di Montezemolo heeft samen met Ahmed Ali Al Sayegh, de voorzitter van vastgoedmaatschappij Aldar, de eerste steen gelegd voor het Ferrari-pretpark in Abu Dhabi. Tijdens die plechtigheid is een tijdcapsule begraven met een zuiger en een drijfstang van de formule 1-auto van dit jaar. In 2047, als Ferrari honderd jaar bestaat, wordt die capsule weer opgegraven.

Het park heeft een oppervlakte van 250.000 vierkante meter. Daarvan wordt 80.000 vierkante meter bebouwd. Het pretpark moet de ware geest van Italiƫ herbergen maar ook sociale en culturele aspecten van Arabiƫ blijven behouden.

In het park komen onder meer hightech theaters, rijopleidingen voor jong en oud, een Ferrari-tentoonstelling met leercentra en achtbanen. Door het park loopt een modern circuit dat vanaf 2009 wordt gebruikt voor formule 1-races.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.