Dagje Weg14.03.2020

Ga de natuur in! 5 tips voor een dagtrip in Nederland


Nu het coronavirus heerst zien veel reizigers hun geplande tripjes niet doorgaan. Voorlopig is reizen naar het buitenland in veel gevallen helaas geen optie. Hopelijk kunnen we snel weer op pad om de wereld te ontdekken. Gelukkig is er ook in ons eigen land genoeg te zien en beleven. Ga eens de Nederlandse natuur in en ontdek welke mooie gebieden we hier hebben. Houd uiteraard rekening met de adviezen die worden gegeven en bedenk je of het verstandig is om weg te gaan.

Deze 5 mooie dagtrips maak je in de Nederlandse natuur!

1. De Veluwe

Zo ongeveer middenin ons land vind je De Veluwe. Een groot beschermd natuurgebied met bijzondere begroeiing. En uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat het echt in elk seizoen mooi is. Met een beetje geluk spot je hier bovendien de ‘Nederlandse Big 5’: edelherten, reeën, vossen, dassen en wilde zwijnen. Op de Veluwe kun je fijn fietsen (met de bekende gratis witte fietsen die er staan) en wandelen.

2. De Zeeuwse kust

De Zeeuwse kust is prachtig en heel populair bij buitenlandse toeristen. Ben je er nog nooit geweest? Reis dan zeker eens af naar Zeeland, de uitgestrekte duinen en stranden lenen zich uitstekend voor het maken van een strandwandeling. Domburg is wat ons betreft een echte aanrader. Ga deze lente eens lekker uitwaaien aan de Zeeuwse kust!

3. Zuid-Limburg

Natuurlijk kan het enige heuvelgebied dat Nederland rijk is in deze lijst niet ontbreken. Zuid-Limburg is anders dan andere natuurgebieden en je bent bijna overal omringd door een schitterend glooiend landschap. Hier zie je dan ook veel mensen hardlopen, mountainbiken of paardrijden. Een unieke omgeving!

4. Achterhoek

In het meest oostelijke deel van Gelderland vind je de Achterhoek. En je raadt het al, ook hier is prachtige natuur om te verkennen. Er zijn 3 natuurgebieden: de Graafschap, Montferland en Winterswijk. Je vindt er authentieke boerderijen, bossen, parktuinen en kastelen. De laatste tijd spot je met een beetje geluk zelfs flamingo’s in de Achterhoek!

5. Drenthe

In het noordoosten van Nederland vind je de provincie Drenthe. Misschien denk je nu meteen aan hunebedden, maar in Drenthe vind je ook 3 Nationale Parken. Hier duik je de bos of heide in en onderweg zwaai je naar een herder die er rondloopt met zijn schapen. Bezoek het Dwingelerveld, het Drents-Friese wold of de Drentsche Aa. Het Drents-Friese wold is na de Veluwe het grootste aaneengesloten natuurgebied van ons land.

Avatar foto
Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en reisblogger. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land: elke plek heeft iets speciaals. Ook in haar vrije tijd pakt ze graag haar koffers en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Verder lezen over Nederland

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Wij gaan graag een nachtje of weekend weg in Nederland en gelukkig heb je ook in ons eigen land volop keuze uit mooie accommodaties, want nog steeds openen nieuwe hotels hun deuren. Dit zijn de allermooiste!

Ontspanning22.05.2024

Dit zijn de 10 mooiste nieuwe hotels in Nederland

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Wist je dat waddeneiland Terschelling een van de beste plekken ter wereld is om sterren te kijken? Op Dark Sky Park De Boschplaat kun je, bij helder weer, een schitterende sterrenhemel zien!

Natuur30.04.2024

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken

Ga naar Dark Sky Park De Boschplaat
10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda

Om te lunchen in Breda heb je de keuze uit heel veel leuke eettentjes en restaurants. Maar waar moet je zijn? Wat zijn de leukste hotspots en waar is de lunch het lekkerst? Hou dit lijstje bij de hand: lunchen in Breda d...

Stedentrips23.04.2024

10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e...

Zomer15.04.2024

De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Wandelen is een ideale manier om in beweging te blijven. Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024. We weten zeker dat er ook voor jou nog heel veel mooie natuur te ontdekken valt!

Natuur07.04.2024

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

De kracht van een mini-vakantie op de Veluwe – Landal Coldenhove

Mini-vakanties zijn dan misschien kort van duur, het effect daarentegen is vaak allesbehalve klein. Er even tussenuit gaan heeft een hoop voordelen. Een verandering van omgeving geeft mij altijd nieuwe energie, en dan maakt het niet eens uit hoe ver weg of dichtbij dat is.

Ontspanning04.04.2024

De kracht van een mini-vakantie op de Veluwe – Landal Coldenhove

Dit zijn de 8 leukste tips om te doen met Pasen

De paasdagen staan voor de deur en dus kun je plannen gaan maken: wat gaan we doen met Pasen? Zo’n lekker lang weekend biedt namelijk volop mogelijkheden. Heb je nog geen plannen en weet je niet wat je moet gaan doen m...

Dagje Weg19.03.2024

Dit zijn de 8 leukste tips om te doen met Pasen

5 tips voor een bezoek aan de Westeinderplassen in Aalsmeer

De schitterende en nog redelijk onontdekte Westeinderplassen liggen bij het bekende bloemendorp Aalsmeer. Het is een indrukwekkend gebied met een oppervlakte van 10 vierkante kilometer, wat het één van de grootste plas...

Dagje Weg25.01.2024

5 tips voor een bezoek aan de Westeinderplassen in Aalsmeer

Een paradijs voor liefhebbers van watersport