Dagje Weg14.05.2014

Tip voor een dagje weg: Reuzenpanda’s spotten in het Belgische Pairi Daiza


Reuzenpanda's in een Belgische dierentuin

Vanaf nu hoef je niet meer helemaal naar Azië te reizen om de reuzenpanda te spotten. Een paar uur rijden met de auto is voldoende. Sinds kort zijn de reuzenpanda’s Hao Hao en Xing Hui neergestreken in de Belgische dierentuin Pairi Daiza, gelegen op circa 40 minuten rijden van Brussel. De panda’s kunnen de komende vijftien jaar gespot worden in de dierentuin. Niet alleen de reuzenpanda’s nodigen uit voor een bezoek aan de dierentuin. Afgelopen week werden er namelijk vier prijzen uitgereikt aan de Belgische Zoo.

Anders dan anders

Pairi Daiza is geen doorsnee dierentuin. Het park is namelijk gebouwd op een voormalige abdij waar je de ruïnes nog steeds van kunt zien tijdens een bezoek aan het park. Een groot pluspunt zijn de dierenverblijven die ruim zijn opgezet en het natuurlijke habitat van de dieren zoveel mogelijk nabootsen. Voor de reuzenpanda’s is er een Chinese tuin aangelegd, die wordt beschouwd als een van de mooiste. De tuin bestaat uit een groot bamboebos met rotspartijen waar de panda’s vrij kunnen rondlopen. Het totale verblijf heeft een oppervlakte van 5.300 vierkante meter en aparte ruimtes voor de panda’s aangezien deze vaak gescheiden leven.

Daarnaast heeft Pairi Daiza zoals eerder vermeld maar liefst vier prijzen in de wacht gesleept tijdens de Diamond Themepark Awards. De dierentuin is vorige week bekroond als mooiste park van België in de categorie attractieparken en dierentuinen. Daarnaast heeft Pairi Daiza de prijs voor mooiste leefruimte voor de dieren in de wacht gesleept. Eric Domb, oprichter van de dierentuin ontving een Spotlight Award voor zijn inspanning om de twee reuzenpanda’s naar Europa te halen.

Panda’s in het algemeen

Bekend is dat er circa 1.600 panda’s in het wild leven. De soort wordt al langer met uitsterven bedreigd. Als tegenaanval werkt Pairi Daiza samen met het China Centre for research and conservation for the giant panda. Inmiddels is de overlevingskans voor baby panda’s met meer dan de helft gestegen. Bekend is dat het aantal wilde panda’s ieder jaar toeneemt.

Hao Hao en Xing Hui in Pairi Daiza

Hao Hao betekent ‘de vriendelijke’ en Xing Hui ‘Fonkelende ster’. Bekend is dat Hao Hao snel gewend is aan een nieuwe omgeving. In het Langgzhong Panda park was Hao Hao slechts twee dagen wat onrustig. Daarna was de reuzenpanda helemaal gewend aan zijn nieuwe habitat. Xing Hui maakt deel uit van een tweeling. In 2009 maakte hij deel uit van de eerste tweeling in dat jaar.

Foto credits: © Pairi Daiza.

Verder lezen over België

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen in Gent

Gent is een van de mooiste steden van België. Het is zo'n stad waar je naar blijft terugkeren. De middeleeuwse gebouwen, vriendelijke Gentenaren en geweldige horeca zijn de beste ingrediënten voor een dag of weekend weg. Wij geven 10 handige tips met de leukste dingen om te zien en doen in Gent!

Stedentrips28.06.2024

Dit zijn de 10 leukste dingen om te doen in Gent

De 10 leukste restaurants in Antwerpen

Antwerpen is dé stad voor foodies en lekkerbekken. Een stad waar je naartoe gaat om vooral lekker te eten en drinken. Antwerpen staat synoniem voor gezelligheid, en dat gaat veel verder dan een terrasjes pakken. Heb je...

Stedentrips18.06.2024

De 10 leukste restaurants in Antwerpen

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Wandelen is een ideale manier om in beweging te blijven. Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024. We weten zeker dat er ook voor jou nog heel veel mooie natuur te ontdekken valt!

Natuur07.04.2024

Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Fietsen door de Bomen in fietsparadijs Belgisch-Limburg

Ontdek de groenste gemeente van Vlaanderen - Hechtel-Eksel - op een duurzame manier: op e-bikes van Gazelle. Hoe kan het ook anders in fietsparadijs Belgisch-Limburg?

Natuur26.03.2024

Fietsen door de Bomen in fietsparadijs Belgisch-Limburg

Vakantie dicht bij huis: 8 toffe bestemmingen dichtbij

In de zoektocht naar avontuurlijke reisbestemmingen worden nabije juweeltjes vaak over het hoofd gezien. De verleiding van verre oorden is groot, maar ondertussen liggen er parels van bestemmingen verscholen in onze eigen omgeving. Het is tijd voor de herontdekking van wat dichtbij is. Dat is namelijk ook een duurzame keuze. Ik neem je mee naar vijf bijzondere plekken, niet ver weg, waar je ook compleet verrast kunt worden. Soms is het ware avontuur dichterbij dan je denkt.

Ontspanning21.03.2024

Vakantie dicht bij huis: 8 toffe bestemmingen dichtbij

De 13 mooiste plekken in België die je gezien moet hebben

De lijst met mooie plekken in België is oneindig. Onze zuiderburen hebben zoveel sfeervolle steden en dorpen, leuke kustplaatsjes en mooie natuurgebieden. Zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Maar wat zijn nu de echte parels van België? Welke plekken zijn zo bijzonder dat je er een keer geweest moet zijn? Deze historische steden en natuurwonderen in België mag je niet missen: de 15 mooiste plekken in België die je gezien móét hebben!

Algemeen10.01.2024

De 13 mooiste plekken in België die je gezien moet hebben

De 11 leukste dingen om te doen in Antwerpen!

Antwerpen is de zonder twijfel de leukste stad van België. Het is de stad van mode, de diamanten en het speciaalbier. Antwerpen ligt praktisch naast de deur en is dus heel goed bereikbaar. Met de trein ben je er zo. Je...

Stedentrips05.12.2023

De 11 leukste dingen om te doen in Antwerpen!

Ontdek het vernieuwde Center Parcs de Vossemeren in België

De 27 vakantieparken van Center Parcs zijn fameus. Je vindt ze in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Al tientallen jaren is het een van de meest geliefde bestemmingen voor gezinnen. Voor een weekendje weg met de...

Ontspanning31.10.2023

Ontdek het vernieuwde Center Parcs de Vossemeren in België