Dagje Weg27.02.2015

Weekendtips: Ziplinen en The Escape Hunt Experience


Nog geen plannen voor dit weekend? Dan komt dit lijstje goed van pas, dit zijn de leukste activiteiten voor komend weekeinde.

Het Dolhuys

Het Dolhuys is een voormalig leprozen-, pest- en dolhuys en werd opgericht door zeven psychiatrische instellingen. Zij wilden laten zien hoe Nederland in der loop der jaren omging met waanzin. Het museum heeft verschillende interessante exposities over psychologie, gekte en het menselijke brein. Momenteel is er bijvoorbeeld een tentoonstelling over het criminele brein. Hierin worden vragen behandeld als waarom is iemand crimineel? En kun je worden geboren als crimineel?

Zips&Ropes

De echte waaghalzen moeten zeker een keer een bezoekje brengen aan
Zips&Ropes in Nijmegen. Het is enorm klimpark met verschillende attracties. De Insane Gravity is bijvoorbeeld een vrije val van 15 meter en met de High Voltage scheer je over de recreatieplas van het park. Ook is er een megaschommel tussen de bomen. Je mag vanaf 16 jaar een bezoekje brengen aan Zips&Ropes.

The Escape Hunt Experience

The Escape Hunt Experience is een soort reallife game. Het is gebaseerd op de klassieke ‘escape the rooms’ spellen uit Japan. Je wordt samen met jouw gezelschap opgesloten in een simpele kamer met objecten. Al zoekend naar aanwijzingen, raadsels en mysteries moet je binnen één uur proberen te ontsnappen.
The Escape Hunt Experience is in Amsterdam, maar je hebt door het hele land heen vergelijkbare Escape Rooms

BODY WORLDS: The Happiness Project

Welke invloed heeft geluk op onze gezondheid? Dit kun je ontdekken bij
BODY WORLDS: The Happiness Project in Amsterdam. De tentoonstelling van Gunter von Hagens is een interactieve expositie die je uitlegt wat de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op jouw lichaam is. Er zijn meer dan 200 anatomische preperaten van echte menselijke lichamen. De tentoonstelling is er al een geruime tijd, maar mocht je hem nog niet hebben bezocht is het zeker een aanrader.

(Foto credit: Carolien Sikkenk)

Avatar foto
Sophie de Kok

Sophie studeert Journalistiek in Tilburg. Ze is dol op sushi en notitieboekjes. Ze schrijft het liefst over Kickstarter campagnes en blogt voor DutchCowboys, StyleCowboys en Travelvalley