Dubai

Dubai is een bijzondere stad in de Verenigde Arabische Emiraten en ligt op zo'n 6 uur vliegen vanaf Nederland (terug is het iets langer vliegen). Het is een stad van tegenstellingen: aan de ene kant is deze stad hypermodern, met de hoogste, grootste en mooiste hotels en winkels, maar aan de andere kant is het een stad waar niet zomaar alles kan en mag. Voor een onbezorgde vakantie is Dubai de ideale bestemming. Je kunt er genieten van zon, zee en strand zoals bijvoorbeeld aan Jumeirah Beach, je kunt er heerlijk eten en drinken in hele goede hotels en restaurants en je kunt er geweldig shoppen in de Dubai Mall en de the Emirates. De perfecte vakantiebestemming dus! 

Wat te doen in Dubai?

De tegenstellingen in deze stad zijn heel erg groot. Hier vind je een van de meest imposante gebouwen ter wereld, de Burj Khalifa, wat op dit moment het hoogste gebouw ter wereld is. Maar je vindt hier ook de rust in de prachtige woestijn, op slechts een kwartiertje rijden van de stad vandaan. De zonsondergang in de woestijn is dan ook echt een aanrader, die wil je een keer met je eigen ogen zien! Net als het uitzicht vanaf de Burj Kahlifa. Alleen al de minuten in de lift die je nodig hebt om op het uitkijkplatform op 370 meter hoogte (op de 86e verdieping) te komen zijn een spectaculaire belevenis, om over het uitzicht zelf nog maar te zwijgen... 

Natuurlijk ben je hier in een Arabisch land en wordt heel veel bloot niet gewaardeerd. Je kunt op een hoop plaatsen lekker in bikini en zwembroek op het strand liggen, maar op straat is het beter om kleding te dragen. Een korte broek kan zeker hoor! 

Handig weetje: het weekend in Dubai is niet op zaterdag en zondag, maar op vrijdag en zaterdag. Zondag is wat bij ons maandag is.

Lees alles over een vakantie naar deze bijzondere stad, een bezoek aan de Burj Khalifa en heel veel tips om te doen. We hebben ze hieronder voor je verzameld.