Gadgets26.05.2011

Blurb Mobile: foto’s en video’s van je reis direct publiceren via je iPhone


Er zijn veel websites waarop je de avonturen die je op je reizen meemaakt kunt publiceren, maar met de nieuwe gratis iPhone app van Blurb kun je binnen twee minuten een digitaal reisverslag in elkaar zetten en dit verslag vervolgens via je iPhone direct delen via Facebook, Twitter en e-mail. Scheelt weer een bezoekje aan een internetcafé.

Bovendien kun je niet alleen foto’s kwijt in je digitale reisverslag. Je kunt naast foto’s ook video’s en geluidsfragmenten van je reis aan elkaar plakken en samen laten smelten tot een digitaal reisverslag.

Hoe werkt het?
Het maken van een digitaal reisverslag is heel eenvoudig. Zodra je de app opent, krijg je de mogelijkheid om een verhaal te creëren en vervolgens en kun je uit de bibliotheek van je smartphone  foto’s, filmpjes en geluidsfragmenten van je reis selecteren.  Als ze je nog niet helemaal bevallen kun je de foto’s nog een beetje bewerken met functies zoals roteren, bijsnijden, schalen en drag- en drop-functionaliteit voor het bepalen van de volgorde van de foto’s, video’s en geluidsfragmenten. Met ‘geotaggen’ kun je het reisverslag  verbinden aan de geografische locatie waar je je op dat moment bevindt. Als het digitale reisverslag klaar is, kun je ook nog korte teksten bij de foto’s en video’s zetten. 

Waar vind je Blurb mobile?
Blurb Mobile is gratis te downloaden in de App Store en alleen beschikbaar voor de iPhone. Als je nog iets gevanceerdere mogelijkheden wilt om je digitale reisverslag te delen met familie en vrienden is er een upgrade mogelijk naar Blurb Mobile Plus (€1,36).