Gadgets01.07.2013

Gratis internet in het buitenland voor Android-users met de app CrowdRoaming


crowdroaming.png
crowdroaming.png

Internet op vakantie is een hot item. Nu we gewend zijn alles te delen via social media, willen we natuurlijk ook op vakantie foto’s en berichtjes posten van prachtige stranden, lekker eten en schitterende zonsondergangen. Dus voortdurend zijn we op zoek naar wifi, om even gratis wat te kunnen posten of een berichtje naar vrienden of familie te kunnen sturen. En is er geen wifi, dan nemen we de hoge roamingkosten maar voor lief.

Gelukkig is er een oplossing voor hoge roamingskosten in het buitenland: de nieuwe app CrowdRoaming, zo is vandaag te lezen op DutchCowboys. Met CrowdRoaming kunnen smartphone-bezitters een deel van hun onbenutte mobiele databundel delen met reizigers. Maar… alleen voor Android-gebruikers.

De app is vanaf vandaag beschikbaar in de Google Play Store. Je hoeft de app alleen maar te downloaden om van de service gebruik te kunnen maken. De app doet zelf het werk, draait op de achtergrond en zoekt zelf naar smartphones in de buurt om verbinding mee te maken.

Delen is het nieuwe hebben en de populariteit van diensten zoals thuisafgehaald.nl of Airbnb groeit. Met Crowdroaming vermijd je niet alleen hoge kosten maar doe je iemand anders ook een plezier,” aldus Homayun Zahidi, algemeen directeur CrowdRoaming.com. “Wij zagen met CrowdRoaming de mogelijkheid om de filosofie van het geven en nemen met een nieuwe mobiele technologie te verbinden en zijn erg trots op het resultaat.”

En nu maar wachten tot een dergelijke app ook voor iOS beschikbaar komt. 
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.