Gadgets15.05.2016

​Het ontdekken van nieuwe steden wordt leuker met Sneakairs


Yes, je gaat eindelijk weer een leuke stedentrip maken. Vooraf heb je alle must see locaties opgezocht, en voor het eerst kom je aan in die leuke, grote of bijzondere stad. Maar nu je er eenmaal bent, moet je ook nog op alle door jou opgezochte locaties zien te komen, en je hebt natuurlijk geen idee waar je heen moet.

Dus wat doe je? Een Wi-Fi-hotspot zoeken of even die buitenland bundel activeren om Google Maps te openen en te kijken welke kant je op moet? Nadeel hiervan is: je loopt de helft van de tijd naar het scherm van je smartphone te turen om te kijken of je wel de juiste kant opgaat. En dat betekent dat je helemaal niet aan het genieten bent van de mooie omgeving.

Niet Nike of Adidas, maar easyJet komt nu met een oplossing.

Sneakair

Ze hebben een prototype van de ‘Sneakair’ ontwikkeld. Het is een slimme sneaker met ingebouwde technologie waarmee reizigers eenvoudiger steden kunnen ontdekken.

Een apparaatje in de schoen maakt via Bluetooth contact met de smartphone en wijst je vervolgens de weg door kleine trilsensoren in de schoen te activeren. Voel je een trilling in de linkerschoen dan weet je dat je naar links moet.

De ‘Sneakairs’ zijn eerder deze week gepresenteerd in Barcelona. En deze moeten het mogelijk gaan maken om de mooiste plekjes in iedere stad te gaan ontdekken zonder dat je een kaart of smartphone nodig hebt.

Concept

Op moment van schrijven is het wel nog enkel een concept. Dus het is nog niet zeker of het Barcelona Street Project er ook daadwerkelijk zal komen. Het idee is in ieder geval perfect voor iedereen die van reizen houdt.

Avatar foto
Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online, is hij ook een autoliefhebber.