Grand Canyon

De Grand Canyon is een van de mooiste natuurwonderen ter wereld, die je een keer met je eigen ogen wilt zien. Deze gigantische kloof van rode rotsen, met daartussen de woeste Colorado River is een absolute must see.

De Grand Canyon ligt in de Amerikaanse staat Arizona, en kun je vanuit vier verschillende kanten zien: de North Rim, East Rim, South Rim en West Rim. Welke kant je ook kiest, dit natuurwonder is zó spectaculair dat je overal je ogen uit zult kijken. De South Rim is overigens de meest bezochte plek. Hoewel de kloof niet heel breed is (slechts 16 kilometer), ben je met de auto uren onderweg om van de ene kant naar de andere kant te rijden.

Grand Canyon National Park

Om het enorme rotsgeweld heen ligt een prachtig National Park. Je kunt hier schitterende wandelingen maken langs de rivier en je kunt er ook overnachten, mocht je meerdere dagen willen blijven.

Tips

  • Wat je in ieder geval niet wilt missen is de zonsopkomst of zonsondergang! De rode rotsen worden in het licht van de opkomende en ondergaande zon nog veel mooier! Zoek dus voor vertrek uit hoe laat je er moet zijn.
  • Natuurlijk wil je dit natuurwonder uitgebreid op de foto zetten, maar vergeet vooral niet te genieten en het adembenemende uitzicht goed op je te laten inwerken!