Zomer12.07.2017

Wat je nodig hebt in de tropen: de beste bescherming tegen muggen


gesponsord artikel

Nog een paar weken en dan staat de zomervakantie voor de deur. Je strandlaken, zonnebril en zwemkleding heb je zo ingepakt, maar heb je ook al aan bescherming voor je huid gedacht? Zeker wanneer je op vakantie gaat naar de tropen heb je meer nodig dan alleen zonnebrandcrème, want in landen zoals Indonesië, Costa Rica, Mexico en het grootste deel van Afrika heb je een hele goede muggenspray nodig om je huid te beschermen. Muggenspray moet dus zeker mee in je koffer, maar welke is nu de beste? Waarschijnlijk denk je meteen aan DEET, een goede beschermingsspray, maar er zijn meer opties die een hoop voordelen hebben.

Zen’sect Tropical

Zen´sect Tropical is een nieuw product dat tot acht uur lang bescherming biedt tegen muggen die ziektes dragen, zoals malaria, zika, dengue of chikungunya. Deze muggenspray bevat icardine, een stof die uitermate effectief is ter afwering van muggen die ziektes dragen, zoals tijgermuggen (de dragers van zika, dengue en chikungunya) en malariamuggen. Andere muggensprays hebben soms wat nadelen, zo kun je er huidirritatie van krijgen en de spray kan onaangenaam ruiken of vettig aanvoelen. Ook zijn er sprays die bepaalde synthetische materialen aantasten, zoals zonnebrillen of camera´s. De stof Icardine is minder bekend, maar zeker net zo effectief als bijvoorbeeld DEET. Deze stof is niet agressief voor de huid, voelt niet vettig aan, heeft een aangename geur en kan gebruikt worden voor kinderen vanaf drie jaar. En het is veilig voor synthetische materialen, zoals zonnebrillen.

Zen`sect Tropical
Zen`sect Tropical

Gebeten worden door muggen op vakantie is nu eenmaal heel erg vervelend, ook wanneer het niet de muggen zijn met de eerder genoemde ziektes. Muggenbeten leveren jeuk op en kunnen soms zelfs ook pijnlijk zijn. Daarom is het zo fijn dat je dat met een goede spray kunt verhelpen, zonder je compleet in een citronella-geur te hullen. De muggenspray van Zen’sect voor in de tropen biedt uitstekende bescherming. Eén flesje is te koop vanaf 7,59 euro.

Ga je deze zomer naar de tropen, stop dit dan zeker in je tas voor een zorgeloze vakantie! Enjoy!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.