Lifestyle28.06.2014

Mannen op reis, in welk plaatje past jouw vriend?


Samen op reis kan onwijs leuk zijn, vooral als jullie dezelfde interesses hebben. Is dit niet het geval, dan moeten er concessies gedaan worden. Maar wie gaat er schikken? Zoek hieronder uit tot welk ‘soort’ jouw vriend behoort en welke vakanties hier het beste op aansluiten.

De sportieveling

Jouw vriend staat ’s ochtend vroeg op om alvast een stukje hard te lopen, voor de dag begint. Het liefst is hij de hele dag bezig met sport. Stil liggen op het strand is zonde van zijn tijd en als jij ligt te zonnen, trekt hij baantjes of is hij aan het voetballen. Ideaal als jij ook heel sportief bent aangelegd, maar wil je iets meer rust dan is dat ook heel begrijpelijk. Zoek samen een vakantiebestemming waar jullie allebei je ei kwijt kunnen.

mannen-op-reis-de-sportieveling
mannen-op-reis-de-sportieveling

De beste bestemmingen voor jullie zijn Bali en Noorwegen. 

Bali

Bali biedt voor ieder wat wils. Hij kan hier namelijk aan de slag met zijn surfplank, terwijl jij geniet van een lekker bedje op het strand of een massage. Is een surfplank niet voldoende, dan kan hij ook nog deelnemen aan verschillende sportsessies die worden gegeven in de vele resorts.

Noorwegen

Als jullie allebei actievelingen zijn is Noorwegen dé place to be. Elke dag wandel je door de prachtige natuur, naar je volgende bestemming. Voor meer excitement huur je een kano en peddelen jullie naar de volgende slaapplaats.

De metroman

Weegt zijn koffer zwaarder dan die van jou en ligt zijn kleding op kleur? Dan hebben we het over de metroman. Zijn uiterlijk is erg belangrijk voor hem. En tijdens zijn reis wil hij dan ook van alle gemakken voorzien zijn. Een lekkere douche, een goed bed en een plek waar hij zijn looks kan showen natuurlijk. Is uiterlijk voor jou ook heel belangrijk dan kunnen jullie samen flaneren over de boulevard. Ben jij hier minder van, dan is balans heel belangrijk.

De beste bestemmingen voor jullie zijn Ibiza en Mykonos.

Ibiza

Wanneer jullie het allebei heerlijk vinden om gezien te worden en omringt te zijn door mooie mensen, dan is Ibiza jullie eiland voor deze zomer. Met de vetste clubs en hipste strandtenten zullen jullie je hier niet vervelen.

Mykonos

Wanneer de één graag in de schijnwerpers staat en de ander wat liever de rust opzoekt, is het Griekse eiland Mykonos wat voor jullie. Je hebt hier veel hippe strandtenten, maar ook cultuurliefhebbers zullen zich hier vermaken. Slenter door de steegjes van Mykonos-stad of bezoek de rustig gelegen strandjes. 

De oerman

Jouw vent gaat tijdens de vakantie helemaal back to basic. Hij laat de boel de boel. Zijn baard zal groeien en zijn haar niet meer worden gewassen. Een koffer heeft hij niet nodig, een 30 liter backpack is namelijk meer dan genoeg. Hoe sta jij hier tegenover? Ga jij ook het liefst helemaal terug naar de essentie of is een beetje luxe op vakantie wel gewenst.

Mannen-op-reis-de-oerman
Mannen-op-reis-de-oerman

De beste bestemmingen voor jullie zijn India en Thailand.

India

Wanneer jullie allebei genoegen nemen met heel weinig, is India misschien wel jullie volgende bestemming. Wanneer je dit land doorreist moet je niet vies zijn van stinkende luchtjes, gammele verblijfplaatsen en onhygiënische situaties. Als je hier doorheen kunt kijken zie je de schoonheid van dit geweldige land. Een reis door India maakt je in vele opzichten rijker, je leert mensen kennen, maakt kennis met een heel ander leven en de cultuur en geloof in dit land zullen je inspireren.

Thailand

Hebben jullie allebei andere behoeftes dan is Thailand een goede keus. Je kunt in dit land terug naar de basis, maar ook als je behoefte aan hebt luxe zit je hier goed. Reis door de binnenlanden om het ‘back to basic’ element te ervaren, en geniet van de luxe op één van de prachtige eilanden.

Zijn jullie er nog niet uit, gebruik dan de bovenstaande tips. Je zult zien dat jullie allebei een topvakantie hebben!

Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!