Lifestyle25.07.2014

Teva sandalen al 30 jaar een begrip voor een vakantie in de natuur


Lancering van de Originals-collectie

Teva is het Hebreeuwse woord voor ‘natuur’, een naam die perfect past bij een sandalenmerk voor outdoorliefhebbers. In de outdoorwereld is Teva inmiddels een begrip, dat al dertig jaar watersandalen, wandelschoenen en outdoorschoenen maakt. Oprichter van het merk, Mark Thatcher, bedacht de eerste Teva’s zelf, omdat hij maar geen geschikte sandalen voor in het water kon vinden en omdat hij zijn slippers steeds verloor. Het geheim zit hem in de bandjes die je om de enkel heen vastmaakt, die door de zool heen lopen en daardoor niet kapot kunnen. Een ontwerp waar Teva ook het patent op heeft. In 1984 kwamen de eerste sandalen op de markt, echt voor de outdoorliefhebbers, maar anno 2014 is Teva een lifestylemerk geworden.

Ter ere van het 30-jarig bestaat herintroduceert Teva een icoon uit de geschiedenis: de allereerste sportsandaal die het merkt maakte in 1984. Deze originele sandaal is nu terug en is in de basis nog niets veranderd. Het originele model is onderdeel van de Teva Originals-collectie, maar is nu wel voorzien van wat nieuwe hippere kleuren.

Al 30 jaar een begrip voor een vakantie in de natuur
Al 30 jaar een begrip voor een vakantie in de natuur

Sportsandalen

Wie graag de natuur in trekt weet het al lang: sandalen zijn het ideale schoeisel voor outdoor. Ze mogen nat worden en zijn in een mum van tijd weer droog, ze zijn stevig en je loopt er ook geen blaren mee. Ze zijn ook nog eens licht en heel makkelijk om mee te nemen. Wie de natuur in trekt kan eigenlijk niet zonder een paar goede sandalen.

Suf?

Nee, suf zijn sandalen al lang niet meer. Veel mensen associëren sandalen nog steeds met geitenwollensokken en afritsbroeken, maar dat is niet terecht. Zeker met de kleurtjes en prints die Teva nu gebruikt in de collecties zijn de sandalen al lang niet suf meer. Urban Outfitters, een keten waar je ze misschien niet zou verwachten, verkioopt ze inmiddels ook.

De collectie Teva Originals
De collectie Teva Originals

De Originals-collectie met de klassiekers die nu opnieuw te koop zijn is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zowel voor dames als heren. De Original Sandal kost 34,95 euro en de Original Universal, waarvan de bandjes met elkaar verbonden zijn door driehoekvormige ringen, kost 39,95 euro.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.