Natuur02.02.2014

Ontdekkingen in de Champagne-regio in Frankrijk (slot)


In December bezochten we de Champagne-regio om te leren hoe je truffels zoekt met een daarvoor special getrainde hond, namen we een kijkje bij Jaques Perrier en werden we verwonderd met de natuur rond het Lac du Der. Op de laatste dag rijden we richting de Haut-Marne en verblijven we in het prachtig gelegen La-Source-Bleue. Deze oude watertoren is volledig omgebouwd naar een zeer luxueus hotel en restaurant. De plek is te bijzonder om niet te bezoeken. La-Source-Bleue is geen groot hotel en heeft slechts een tiental kamers die zeldzaam luxe zijn ingericht plus een zeer grote vrijstaande gite. De luxe geldt overigens voor het hele complex. Alle ruime kamers hebben een moderne inrichting, balkon, schitterende badkamer en verder voorzien van alle gemakken die je maar kunt bedenken. Internet en WiFi blijft een probleem in Frankrijk en ook hier ben je als blogger op zoek naar online zuurstof.

Het restaurant wat is gevestigd in de oude watermolen waar vroeger peper werd gemalen, is gezellig en heeft een aantal verschillend ingerichte kamers waar je ook in klein gezelschap kunt eten. Het complex ligt diep verscholen in de Haut-Marne en is niet makkelijk vindbaar. Misschien is dat wel bewust want in het meertje is een zeldzaam natuurverschijnsel te vinden die de naam van het hotel verraad.

Je moet er zijn geweest om het te geloven maar het water kleurt blauw en betovert de omgeving. Wie op z’n camera later terug kijkt gelooft bijna niet dat het echt is. Het beste wat je kunt doen is zelf gaan kijken. In de herfst is het er mede door de fraaie kleuren van de natuur nog sprookjesachtiger. Ten slotte, schrik niet van de kamerprijzen, deze zijn echt zeldzaam laag voor wat je aan comfort krijgt geboden.

TGV_PARIS
TGV_PARIS

We beëindigen onze trip naar de Champagne-regio zoals we zijn begonnen en gaan met de TGV weer richting Nederland. De 4 dagen hebben ons langs bijzondere plekjes gebracht die allen hun eigen verhaal hebben. De wolven, Benoit die ons heeft laten kennismaken met de truffel, de ondergrondse gangen van Joseph Perrier, de gastvrijheid van Chalons-en-Champagne, het prachtige Lac du Der en als laatste het blauwe water bij La-Source-Bleue. Wie dat allemaal heeft gezien begrijpt waarom Sarah Flook die ons alle dagen heeft rondgereden zo enthousiast is over haar Champagne-regio. Een streek om zeker naar terug te keren en een aanrader voor zowel korte trips door het jaar heen en voor wie van watersport houdt zeker ook als vakantiebestemming in de zomer rond het Lac du Der.

Avatar foto
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.