`

Natuur15.03.2021

7 bloedhete tips voor een roadtrip door Death Valley National Park


Death Valley is een van de nationale parken van Amerika. Wie er nog nooit is geweest kan zich er moeilijk een beeld bij vormen. En wie niet goed tegen zinderende warmte kan, moet er zeker niet naar toe gaan. Death Valley – de vallei der doden – is een onherbergzame woestijn en een zoutvlakte waar het in de zomermaanden bloedheet is. De naam lijkt bepalend maar in werkelijkheid is het niet alleen een van de heetste plekken op aarde, maar ook een van de meest bijzondere plekken met een adembenemend landschap.

Een roadtrip door Death Valley National Park

Het is zo’n plek die, als je er eenmaal een keer geweest, je je blijft herinneren. Voor mij zelfs een plek waar ik heel graag nog een keer naar terug wil gaan, zo bijzonder is het. Death Valley ligt in de Amerikaanse staat Californië, tegen de grens met Nevada aan, in de Mojave-woestijn. Dat laatste suggereert een oneindig uitgestrekte zand- en zoutvlakte te zijn, maar niets is minder waar. Het is een gebied met woeste bergen, zeldzame rotsformaties en een krakende bodem.

En daar ergens in het midden ligt ook nog eens het beruchte Badwater Basin, 85 meter onder de zeespiegel, een van de laagst gelegen plekken op aarde en ook een van de warmste. De hoogst gemeten temperatuur ligt er boven de 56 graden Celsius. Tijdens ons bezoek piekte de meter halverwege de ochtend op 121 graden Fahrenheit wat neerkomt op 49,4 graden Celsius (formule (121-32)/1.8000 voor de liefhebbers).

Het Death Valley National Park ligt ten zuidoosten van de Sierra Nevada en is populair voor reizigers die uit de andere bekende nationale parken komen op doorreis naar Las Vegas. Gezien de extreme temperaturen in de zomermaanden moet je zo’n ritje echt even heel goed plannen of bijvoorbeeld een tussenstop maken in Furnace Creek. Een oase gelegen halverwege de route door de vallei.

Onze roadtrip door Death Valley start in het westen vanuit Lone Pine en eindigt in het oosten bij Shoshone. Bijna 200 mijl door een adembenemend en ongekend landschap.

Onze route van deze roadtrip door Death Valley National Park
Onze route van deze roadtrip door Death Valley National Park
Death Valley Badwater Bassin
Death Valley Badwater Bassin
Panamint Springs, kamperen in Death Valley
Panamint Springs, kamperen in Death Valley
Furnace Creek (met altijd het gekleurde landschap)
Furnace Creek (met altijd het gekleurde landschap)
Waanzinnige trails
Waanzinnige trails
Ashford Mill Ruines Death Valley
Ashford Mill Ruines Death Valley

Neem water mee, veel water

Voor onze roadtrip door Death Valley (met twee personen) hadden we in onze Ford Explorer (een aanrader voor dit soort roadtrips) met climate control zo’n 20 liter water ingeslagen. Inderdaad 10 liter water per persoon. Dat lijkt veel maar in Death Valley zijn er andere wetten. Hier zweet je niet, hier droog je uit. Niet langzaam maar snel. Voor een hike van 2,4 mijl – zo’n 4 kilometer – wordt je aangeraden minimaal 3 liter water mee te nemen. Maar eigenlijk wordt hiken in Death Valley bij hoge temperaturen afgeraden. Het is niet alleen de warmte, het is ook de droogte, het landschap en de rotsen die alle vocht uit je lichaam wil zuigen.

Ook wij dachten een wandeling te maken maar besloten na nog geen 500 meter tussen rode rotsen met de werking van een straalkachel terug te keren. Je voelde dat het té heftig was. Het is het moment dat je iets beter de naam van dit gebied begint te begrijpen. Eigenwijsheid wordt hier afgestraft, je moet hier drinken ook al denk je goed tegen de warmte te kunnen.

De diversiteit van het landschap is overweldigend. We nemen je graag mee op een roadtrip langs een aantal bijzondere plekken. Dit zijn de must-sees van Death Valley op de route van west naar oost.

Water meenemen en advies altijd opvolgen
Water meenemen en advies altijd opvolgen

1. Jedi Transition – officieel Rainbow Canyon

Wie vanuit het westen naar het Death Valley National Park rijdt komt vanzelf langs Rainbow Canyon, een berucht plekje voor fotografen. Hier in de diepe Canyon, die doorloopt naar een zoutvlakte, duiken Amerikaanse gevechtsvliegtuigen met een duizelingwekkende snelheid omlaag. Bijzonder is dat je dit zelf van heel dichtbij kunt bekijken (als je geluk of geduld hebt). De straaljagers gaan hier op hun kant waardoor het lijkt op een scène uit Star Wars.

Het plekje kreeg daarom de bijnamen Star Wars Canyon en Jedi Transition. Het ligt zo’n beetje halverwege de lijn tussen LA en Vegas.

Jedi Transition, ook wel Rainbow Canyon
Jedi Transition, ook wel Rainbow Canyon

2. Mesquite Flat Sand Dunes

Op de route bezoeken we ook de 30 meter hoge Mesquite Flat Sand Dunes. Het zijn zeker niet de hoogste zandduinen (Eureka-duinen) van Death Valley maar in dit extreme landschap is het wel leuk er even een kijkje te gaan nemen.

Paden of een looproute is er niet. Let dus wel goed op want de duinen veranderen voortdurend door de wind. Je moet hier eigenlijk net voor zonsopgang of rond zonsondergang zijn. Het schijnt een geweldig schouwspel met kleuren en licht te zijn. Ook in de nacht moet het er geweldig zijn. Enige risico zijn hier ’s zomers de ratelslangen. Als je dus slangensporen ziet, ben je gewaarschuwd.

Dichtbij vind je overigens een van de zeldzame shops in dit gebied, de perfecte plek om nog maar eens water in te slaan.

Death Valley Mesquite Flat Sand Dunes
Death Valley Mesquite Flat Sand Dunes

3. Salt Creek Interpretive Trail

Niet ver van Furnace Creek vind je de De Salt Creek Interpretive Trail (of promenade), een populair plekje in Death Valley met een lengte van zo’n 400 meter. De wandeling hier gaat over een houten looppad bij een klein bijna onzichtbaar stroompje. Je kunt hier een in woestijngebieden voorkomende bijzondere vissoort zien, de ‘pup-fish’. Gekker moet het niet worden denk je. Vissen in de woestijn? Dat klinkt als een fabeltje.

Maar niets is minder waar. Hier zwemmen – afhankelijk van het jaargetijde – uiterst kleine pupvisjes. Deze visjes hebben alles en iedereen overleefd en hebben zich aangepast in het miljoenen jaren oude landschap. De pup-fish is een bedreigde diersoort die kan leven in het extreme zoute water. De visjes kun je vooral in het voorjaar zien in de paringstijd als je de wandelpromenade afloopt. Zodra het water zich echter terugtrekt, vertrekken ook de kleine vissen om stroomopwaarts ergens uit de hitte in diepe bronpoelen te overleven.

Salt Creek Trail
Salt Creek Trail
In het voorjaar zwemmen hier pupvisjes
In het voorjaar zwemmen hier pupvisjes

4. Furnace Creek

Wie Death Valley bezoekt moet er eigenlijk ook een nachtje overnachten wil je ook de tijd hebben om alles te kunnen zien. Het is overigens een plek waar de zonsopgang en zonsondergang in goed Nederlands ‘mindblowing’ is. Death Valley is té bijzonder om er even snel een kijkje te nemen. En de beste plek waar je dat kunt doen is Furnace Creek, 55 meter onder de zeespiegel en tevens hiermee de laagst gelegen plaats in de VS.

Furnace Creek is tevens het hoofdkwartier van het Death Valley National Park. Toch is het merendeel van de slaapaccommodaties hier gesloten gedurende de zomer vanwege de soms extreme temperatuur. Bizar genoeg is de Furnace Golf Club gewoon geopend. Naast wat hotels vind je hier het bezoekerscentrum en minstens zo belangrijk een tankstation en een ‘supermarkt’.

Tip: Voor ons verblijf hebben we gekozen voor The Oasis – The Inn at Death Valley. Een schitterend hotel omgeven door palmbomen en water. Bijna onnatuurlijk. De avond was zeldzaam, de temperatuur, de ondergaande zon, de stilte, het is iets wonderlijks en iets wat je nooit meer gaat vergeten. Vraag niet om 9.00 uur ’s morgens of je mag ontbijten op het overdekte terras. “You must be crazy” (de temperatuur is dan inmiddels 107 Fahrenheit – 41,6 Celsius).

Golf spelen in de woestijn bij 47 graden
Golf spelen in de woestijn bij 47 graden
The Oasis Furnace Creek tijdens `sunset`
The Oasis Furnace Creek tijdens `sunset`

5. The Devil’s Golf Course

Een van de meest bijzondere plekjes in op de route van Furnace Creek en Badwater Basin is de Devil’s Golf Course. Bereikbaar via een onverharde weg (een 4×4 of AWD is hier echt aan te raden). Een plek waar ‘alleen de duivel golf kan spelen’ want je balletje ga je er nooit meer terugvinden. Het lijkt op een immense zoutvlakte bedekt met vreemde stenen die geluid maken. Het oppervlak is echter bedekt met haliet (steenzout), een soort mineraal wat vreemd genoeg overeenkomsten heeft met keukenzout.

Onder deze laag ligt Lake Manly, een verdwenen meer met een diepte van bijna 180 meter. De oorspronkelijke diepte de Devil’s Golf Course zou 9 meter zijn. Het is een bijzonder landschap wat door de samenstelling en de hitte continue geluid maakt. Je kunt over de zoutplaten lopen maar kijk goed uit omdat ze gekarteld zijn. Hier vallen kan heel pijnlijk zijn.

The Devil’s Golf Course ziet er bijna buitenaards uit en laat je wel de diversiteit van de natuur in het Death Valley National Park zien. Een echte aanrader.

Alleen de Duivel kan hier golf spelen
Alleen de Duivel kan hier golf spelen
The Devils Golf Course
The Devils Golf Course

6. The Artist Drive

Twintig kilometer buiten Furnace Creek vindt je de smalle toegangsweg (eenrichtingsverkeer) naar een 15,6 kilometer lange trail met de voor zichzelf sprekende naam The Artist Drive. Het eindpunt van deze weg brengt je weer dichter terug bij Furnace en kom je weer op de Badwater Road. De smalle weg, voornamelijk gebruikt door wielrenners en auto’s laat je keren en draaien en brengt je langs bijzondere plekken en uitzichten en langs rotsen met de meest uiteenlopende kleuren.

Het is het stille bewijs van de bijzondere evolutie van dit landschap. Er zijn een aantal stopplaatsen waarvan de meest bekende en fotogenieke de Artist’s Palette is. Het is een van die plekjes die of vroeg in de ochtend of anders tijdens zonsondergang zou moeten bezoeken. Eigenlijk is het jammer dat de weg geasfalteerd is, die past eigenlijk helemaal niet in dit kleurrijke schouwspel wat de natuur zelf heeft ontworpen.

De trail die eigenlijk gewoon een smalle weg is..
De trail die eigenlijk gewoon een smalle weg is..
Het bizarre Artist Pallette in Death Valley
Het bizarre Artist Pallette in Death Valley
Letterlijk geen plek ziet er hetzelfde uit
Letterlijk geen plek ziet er hetzelfde uit

7. Badwater Basin

Badwater Basin is met zijn ligging van 85 meter onder de zeespiegel het laagste punt van Amerika. Bizar genoeg ligt op 130 mijl van Badwater de Mount Whitney (eveneens in Californië), met 4.421 meter het hoogste punt van Amerika. De plek is eenvoudig te bereiken en ligt aan de Badwater Road. Er is een kleine parking met een houten pier die je naar de immense zoutvlakte leidt. Het laagste punt is gemarkeerd door een houten bord. Net onder de zoutlaag zit je al snel bij het grondwater. Het zoutgehalte van dit water maakt het bijna giftig en geeft de locatie zijn naam van Badwater. Volgens de informatieborden is de verdamping cyclus op deze laag gelegen en bloedje hete plek het hoogst van heel Amerika.

En ook al is het allemaal niet zo heel spectaculair, verre van zelfs, is het een bijzondere plek die door iedereen die naar het Death Valley National Park komt een absolute must-see. Vreemd genoeg voelt de hitte van bijna 50 graden Celsius hier heel anders als dat je bij de rode rotsen op de trails ervaart. Dat zijn echt straalkachels die een dodelijke warmte verspreiden.

Bad water dus..
Bad water dus..
Death Valley Badwater Basin
Death Valley Badwater Basin
Temperatuur 121 graden Fahrenheit (49.4 Celcius)
Temperatuur 121 graden Fahrenheit (49.4 Celcius)

8. Shoshone (Californië)

Bij het verlaten van Death Valley in de richting van Las Vegas kom je door Soshone. Het kleine woestijnstadje, genoemd naar een Indianen Tribe, waar welgeteld 31 mensen wonen en dat in omgekeerde richting dus een van de toegangswegen (Highway 178) tot Death Valley is. Gelukkig voor de oorspronkelijke bewoners zijn zij sinds 1983 door de Amerikaanse overheid officieel erkend onder de naam Death Valley Timbi-sha Shoshone Tribe. Het is een plekje met een lange historie die veel verder gaat dan de paar huizen die er nu staan.

Het bijzondere stadje is echt meer dan de moeite waard om er te stoppen. Wie wat verrukkelijk local food wil eten en iets wil drinken moet dat zeker doen in de The Famous Crowbar Saloon. Om de plek te promoten kunnen Crowbar Saloon T-shirts aan de overkant van de straat worden gekocht bij de enige winkel. Dan is er ook nog het Shoshone Museum, een must-see. Het museum is gevestigd in een voormalig tankstation en ziet eruit alsof je regelrecht in een film stapt.

Bij de Sheriff lijkt alles te zijn gesloten. Het is er doodstil en misschien is dit wel het punt om Death Valley even in je hoofd voorbij te laten trekken. Dit National Park is zo bijzonder en een plek die je echt nooit meer gaat vergeten.

The Famous Crowbar in Shoshone
The Famous Crowbar in Shoshone
Shoshone_Death_Valley_Museum
Shoshone_Death_Valley_Museum
Shoshone_Death_Valley_Sheriff_Office
Shoshone_Death_Valley_Sheriff_Office

Praktische tips voor wie Death Valley wil bezoeken

Wil je Death Valley bezoeken in de zomermaanden, bereid je dan goed voor op je roadtrip. Laat je zeker niet afschrikken: de warmte is goed te doen als je met de juiste adviezen in je achterhoofd op reis gaat. Lees dit lijstje praktische tips dan ook nog even goed door.

 • Huur een 4×4 of een AWD dan kom je nooit voor verrassingen te staan.
 • Geef aan de verhuurder van je accommodatie ook aan dat je naar Death Valley gaat.
 • Zorg dat je met een volle tank het nationale park in gaat. Brandstof is schaars in Death Valley.
 • Houdt de temperatuur van je auto goed in de gaten. Bij problemen, zet de airco uit.
 • Op sommige plaatsen is naast de weg water voor je radiateur verkrijgbaar.
 • Houdt bij alle activiteiten rekening met extreem hoge temperaturen.
 • Neem echt meer dan voldoende water mee (en dan een dubbele hoeveelheid).
 • Houd rekening met je kleding, draag altijd een shirt en zet een hoed op.
 • Denk aan zonnebrand, druivensuiker (oid) en een zonnebril.
 • Als je niet lekker wordt, ga uit de zon, drink veel en maak desnoods je kleding nat.
 • Reis nooit alleen en laat anderen weten waar je naar toe gaat

Volg echt alle aanwijzingen in de natuur op. Creëer niet je eigen regels, die gelden niet in Death Valley National Park.

Roadtrippen door Death Valley deden we zo..
Roadtrippen door Death Valley deden we zo..

Maak ook een roadtrip door Death Valley

Wil jij deze roadtrip door Death Valley ook een keer maken? Dan komen deze reistips goed van pas!

Boek je reis
 • Je kunt vliegen naar Los Angeles of Las Vegas. Goedkope vliegtickets boek je via Momondo.
 • Hotels in Death Valley en de omgeving boek je het beste via Booking.com. Een aanrader is The Inn at Death Valley midden in het park.
 • Of boek een complete rondreis door West-Amerika via TUI, via 333 Travel of via Djoser.
 • Losse huurauto's (100 procent verzekerd) boek je het beste via Sunny Cars.
 • Of ga voor een avontuurlijke camper roadtrip en boek een camper in Amerika via Travelhome.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h3{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h2{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h2:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Roadtrip

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De Côte d’Azur, een gebied dat zich uitstrekt van Saint-Tropez tot de Frans-Italiaanse grens. Het is een van ’s werelds bekendste en beste bestemmingen aan zee. Dit is natuurlijk niet zonder reden! Je vindt er prach...

Zomer22.02.2024

Roadtrippen langs de kust van de Côte d’Azur: de 7 mooiste stops

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

Voor de kust in de helderblauwe Adriatische zee liggen tientallen bewoonde, prachtige eilanden. En dus hop je hier tijdens het roadtrippen ook van eiland naar eiland om de mooiste plekken van Kroatië te ontdekken. Magische zonsondergangen en dromerige dorpen maken de reis compleet. Volg de kustlijn voor een waanzinnig roadtrip door Kroatië! Wij hebben de ultieme route voor je uitgestippeld en laten je zien wat de beste plekken zijn om te stoppen.

Algemeen20.02.2024

De ultieme route voor een roadtrip door Kroatië + de mooiste stops

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


Zuid-Afrika heeft alles te bieden waar je als reiziger naar op zoek bent. Het is hét perfect land voor onze favoriete manier van reizen: roadtrippen. Stap in de auto en ga op zoek naar de perfecte mix van stranden, bergen, safari's, wijngaarden en heerlijk eten.

Algemeen13.02.2024

De mooiste roadtrip in Zuid-Afrika: route van Kaapstad naar Port Elizabeth!


De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

In Europa zijn inmiddels zo'n 600.000 laadpunten voor elektrische auto's te vinden en dat aantal groeit iedere week. Maar het ene laadpunt is het andere niet en daar kom je al gauw achter als je naar het buitenland reist. In sommige landen is het nog een hele uitdaging om een laadpaal te vinden, in bepaalde delen van Europa zijn ze zelfs onvindbaar, en op andere plaatsen zijn ze super traag. Maar in welk land vind je de meeste (goede) laadpunten? Waar kun je als EV-rijder met een gerust hart een roadtrip maken? We hebben de beste landen in Europa voor een roadtrip met een elektrische auto voor je op een rij gezet.

Algemeen24.01.2024

De beste landen in Europa voor vakanties met een elektrische auto

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland

Maak de allermooiste alternatieve roadtrip door IJsland! Je start in Reykjavik en rijdt vanaf daar naar het noorden. Verwacht een robuust landschap, uitgestrekte natuur en wegen waarop je bijna niemand anders tegenkomt. Een geweldig avontuur!

Natuur08.01.2024

Dit is de mooiste alternatieve roadtrip door IJsland

De Tuinroute in Zuid-Afrika: dit zijn de mooiste plekken onderweg

De Tuinroute is een van de mooiste roadtrips die je in Zuid-Afrika kunt maken. De Tuinroute is een combinatie van wegen die lopen tussen Kaapstad en Port Elizabeth over een lengte van ongeveer 700 kilometer. Het is de mo...

Natuur27.11.2023

De Tuinroute in Zuid-Afrika: dit zijn de mooiste plekken onderweg

De 9 mooiste stops tijdens een roadtrip in Zuidwest-Ierland vanuit Cork

Aan de zuidkust van Ierland zijn het vooral spectaculaire kliffen en indrukwekkende uitzichten die de show stelen, met de stad Cork als toegangspoort. Zuid-Ierland is ruig, ongerept en beeldschoon. En lekker rustig, hier...

Natuur24.11.2023

De 9 mooiste stops tijdens een roadtrip in Zuidwest-Ierland vanuit Cork

De ultieme roadtrip door de Loirevallei: de 17 mooiste plekken

Wie nog twijfelt of wij graag roadtrips maken moet anders maar even kijken naar ons nieuwe boek: Waanzinnige Roadtrips. Wat dat zijn ze vaak, waanzinnig leuk, uitdagend, spannend en mooi. Routes die je rijdt met de auto...

Algemeen22.11.2023

De ultieme roadtrip door de Loirevallei: de 17 mooiste plekken

Verder lezen over Verenigde Staten

Dit zijn de 9 coolste dingen om te doen in San Francisco

San Francisco is misschien wel de meest complete, haast Europees aanvoelende stad van de Verenigde Staten. Iedere ochtend is de stad in een fotogenieke dikke laag mist gehuld. Er rijden nog ouderwetse cable cars en kleur...

Stedentrips06.05.2023

Dit zijn de 9 coolste dingen om te doen in San Francisco

Dit zijn de 5 leukste dingen om te doen in Portland!

Portland is een van de leukste steden van Amerika, gelegen aan de westkust in de staat Oregon. De slogan die bij de stad hoort is 'Keep Portland Weird', om maar aan te geven dat deze eigenzinnige stad anders is dan Ameri...

Stedentrips30.06.2022

Dit zijn de 5 leukste dingen om te doen in Portland!

De 15 mooiste plekken in Amerika die je gezien móet hebben

In het derde grootste land ter wereld zijn misschien wel duizenden bijzondere plekken te vinden, die je het liefst allemaal zou willen zien. Maar wat zijn de mooiste plekken van Amerika? Welke plekken móet je een keer g...

Algemeen04.05.2022

De 15 mooiste plekken in Amerika die je gezien móet hebben

Atlantic City: het antwoord van Amerika’s oostkust op Las Vegas

Gokken brengt geld in het laatje en daarom bestaat Atlantic City vandaag de dag nog. Toen de ongeveer 200 jaar oude en ooit bloeiende stad na Wereldoorlog II in verval raakte, besliste de staat New Jersey in 1976 om gokk...

Algemeen16.12.2021

Atlantic City: het antwoord van Amerika’s oostkust op Las Vegas

Reizen naar de Verenigde Staten vanaf 8 november weer mogelijk

Goed nieuws als je binnenkort op reis wil naar de Verenigde Staten: vanaf 8 november opent het land de grenzen weer voor toeristen uit de EU en het Verenigd Koninkrijk. Voor volledig gevaccineerde reizigers is het vanaf...

Vliegen22.10.2021

Reizen naar de Verenigde Staten vanaf 8 november weer mogelijk

+ 3 tips voor toffe bestemmingen deze winter
Dit zijn de 9 mooiste nationale parken van West-Amerika

West-Amerika is de perfecte vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Hier vind je de mooiste nationale parken van Amerika. Overweldigende rotsformaties, duizelingwekkend diepe ravijnen en eindeloze landschappen. Je zul...

Natuur19.03.2021

Dit zijn de 9 mooiste nationale parken van West-Amerika

De 7 mooiste verborgen plekken in West-Amerika

Amerika is een van de beste vakantiebestemmingen om rond te reizen. Zeker het westen van het land is bijzonder. Wereldsteden zoals Las Vegas, San Francisco, San Diego en Los Angeles worden omringd door verbluffende natuu...

Natuur10.11.2020

De 7 mooiste verborgen plekken in West-Amerika

Droombaan voor reisliefhebbers: betaald krijgen om met een camper door de V.S. te reizen

Eens in de zoveel tijd komt er een echte droombaan voorbij. Een functie waarvoor je zelfs alles achter zou laten. Voor reisliefhebbers is dit een unieke kans: zes maanden door de Verenigde Staten reizen met een camper en...

Algemeen23.09.2020

Droombaan voor reisliefhebbers: betaald krijgen om met een camper door de V.S. te reizen