Natuur10.08.2010

Greystoke Mahale: luxe safarivakantie in Tanzania


De safaritenten zijn al een tijdje ontzettend populair voor een luxe kampeervakantie. Voor de echte ultieme safaritent, tippen wij bij deze Tanzania (Oost-Afrika)! Tanzania is namelijk het ultieme safariland. Veel mensen zullen niet veel toeristische hotspot kunnen opnoemen, maar het land heeft er toch wel een paar. Wat dacht je van de Ngorongoro krater, of de Kilimanjaro (met 5.895 meter de hoogste berg van Afrika). Daarnaast heeft Tanzania ook nog een paar ontzettend mooie wildreservaten zoals het Serengeti wildreservaat, of het Tarangire natuurpark. Anyway: een schitterend land met schitterende natuur.

De beste plaats om te overnachten (als je dus ook nog luxe wilt) is dus Greystoke Mahale, aan het strand van het Tanganyika meer. Greystoke Mahale is een zeer exclusieve lodge, voorzien van zes ‘Banda’s’ (cottages). Deze liggen beschut tussen het strand en het bos. De lodge is gespecialiseerd in safari’s door het regenwoud, waar je op zoek gaan naar chimpansees. En die ga je vast en zeker zien!

Het gebouw ziet er absoluut indrukwekkend uit. Helemaal gemaakt van hout en palmbladeren, is het voornamelijk bij zonsondergang een sprookje om in te slapen! In de badkamer heb je gewoon de beschikking over warm en koud water. En ook het eten wordt hartstikke goed verzorgd. Naast het spotten van chimpansees, kan je er ook kajakken, of een bootexcursie maken. Luxe, natuur, dieren, en romantiek. Wat wil je nog meer?!

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.