`

Natuur22.07.2018

Deze 9 plekken hebben het meest heldere water ter wereld


Niet is zo fijn dan een duik nemen in kraakhelder zeewater. Zo helder dat je je voeten kunt zien. Droom even lekker mee: het water op deze negen plaatsen is kristalhelder!

1. De Malediven

De Malediven zijn een synoniem voor paradijs: hagelwitte stranden met kristalhelder water. Een plek waar je alleen maar van kunt dromen!

2. Bora Bora

Diep verscholen in de Stille Oceaan ligt Bora Bora, een bestemming die zo mooi is dat het lijkt alsof je in een film beland bent. Waterbungalows zijn hier omgeven door het helderste water dat je ooit gaat zien.

3. Whitehaven Beach

Whitehaven Beach wordt vaak genoemd als mooiste strand op aarde, en dat heeft niet alleen te maken met de paradijselijke witte zandstranden, maar vooral ook met het heldere blauwe zeewater.

4. Malta

Het water rondom het Mediterrane eiland Malta is kraakhelder. Wanneer je met een bootje het water opgaat en een steentje laat vallen, kun je dat tientallen meters blijven volgen, zó helder!

5. Bonaire

Het zeewater van Bonaire is zo helder dat het ook een perfecte bestemming is om te snorkelen. Rond de kust van dit heerlijke zonnige eiland vind je op veel plaatsen koraalrif en kleurrijke visjes.

6. Formentera

Op de Balearen vind je tientallen stranden met magisch mooi helder zeewater. Zo ook op het schitterende eiland Formentera.

7. Cozumel

Het eiland Cozume ligt in de Caribische Zee, net voor de kust van Mexico. Duik je hier de zee in, dan zul je versteld staan van hoe helder het water hier is.

8. Kreta

Op het schiereiland Gramvoúsa op het Griekse eiland Kreta vind je een van de meest spectaculaire stranden van heel Europa. De kleuren van het zeewater in de ondiepe lagune zijn exotisch door de groene tot azuurblauwe kleur.

9. Maui

Op het Hawaiiaanse eiland Maui vind je tientallen verscholen baaien met kristalhelder zeewater. Neem je snorkelset maar mee, want hier is zoveel te zien!

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.