Natuur21.10.2018

Devil’s Pool: durf jij er in?


Zwemmen aan de rand van de Victoria Falls

Op de grens van Zambia en Zimbabwe wordt de Zambezi rivier onderbroken door de indrukwekkende Victoria Falls. De 100 meter hoge watervallen zijn al een beleving op zich. Wie echter nog meer adrenaline zoekt, bekijkt de watervallen ook vanuit de Zambezi rivier: in de Devil’s Pool. Dit is een natuurlijk zwembad aan de rand van de Victoria Falls. Lees hier alles over dit spectaculaire bad!

Devil’s Pool excursie

Om Devil’s Pool te bezoeken, moet je een excursie boeken. Het is niet mogelijk om zelfstandig naar Devil’s Pool te reizen. Een excursie kost zo’n $100 per persoon, afhankelijk van op welk moment op de dag je gaat. De tour om 12 uur en 16 uur is iets duurder, omdat er dan een lunch en high tea is inbegrepen (erg lekker!). De tour is niet goedkoop, maar zeker een aanrader. Zoiets maak je maar één keer in je leven mee en als je dan toch bij de Victoria Falls bent, dan kun je ze net zo goed gelijk vanuit alle hoeken bekijken, toch?

Zo reis je naar Devil’s Pool

Je kunt zowel vanuit de plaats Victoria Falls in Zimbabwe als vanuit Livingstone in Zambia een excursie naar Devil’s Pool doen. De Devil’s Pool bezoek je vanuit Zambia, dus als je vanuit Zimbabwe reist, heb je ook een visum voor Zambia nodig.

Je kunt het beste een KAZA UniVisa voor Zimbabwe en Zambia kopen wanneer je Zimbabwe in reist. Dit visum wordt in je paspoort geplakt, dus zorg dat je nog genoeg lege bladzijdes hebt. Het visum kost $50 en dat is goedkoper dan wanneer je een los visum voor Zimbabwe en een los visum voor Zambia koopt. Daarnaast scheelt het ook tijd om dit visum gelijk te kopen, in plaats van op het moment dat je de grens naar Zambia over gaat.

De excursie begint bij het Royal Livingstone Hotel in Livingstone. Een prachtig hotel aan de rand van de Zambezi rivier waar je – als je het kan betalen – zeker wil overnachten!

Vanaf het hotel vaar je met een bootje over de Zambezi rivier binnen 10 minuten naar Livingstone eiland. Een klein onbewoond eiland midden in de rivier.

Vanaf Livingstone eiland begin je aan de laatste 150 meter richting Devil’s Pool. Vanaf hier loop je de Zambezi rivier in. Als je waterschoenen hebt, is het slim om die mee te nemen: je loopt namelijk over rotsen door de rivier. Kijk in ieder geval goed uit waar je je voeten zet! Vervolgens moet je een stukje met de stroming mee zwemmen voordat je bij de rots aan de rand van de Devil’s Pool aankomt.

Let op! Je kunt geen camera meenemen naar de Devil’s Pool. Er loopt wel iemand met een waterdicht tasje mee naar de Devil’s Pool waar je telefoon in past. Daarmee maakt de gids foto’s en video’s van je. Je kunt natuurlijk ook een waterdichte camera mee het water in nemen. Zorg echter wel dat je die goed vast kunt houden met bijvoorbeeld een stevig polsbandje, zodat hij niet door de stroming de Zambezi rivier in getrokken wordt…

Vanuit Zimbabwe rijd je over de brug Zambia in
Vanuit Zimbabwe rijd je over de brug Zambia in
Livingstone eiland is vernoemd naar de ontdekker van de Victoria Falls: David Livingstone
Livingstone eiland is vernoemd naar de ontdekker van de Victoria Falls: David Livingstone
Vanaf Livingstone eiland is het nog een klein stukje lopen en zwemmen door de Zambezi rivier
Vanaf Livingstone eiland is het nog een klein stukje lopen en zwemmen door de Zambezi rivier

Zwemmen in Devil’s Pool

Eenmaal aangekomen bij Devil’s Pool is het toch even slikken: het ligt écht aan de rand van de steile helling waar de Victoria Falls zo’n 100 meter naar beneden kletteren. Door duizenden jaren erosie hebben rotsen een natuurlijk zwembad gevormd, waardoor je gewoon op de rand van watervallen kunt zitten: bizar, maar super gaaf!

Spring in de Devil’s Pool en laat het krachtige water van de Zambezi je naar de rand duwen. De rotsen aan de rand van het zwembad brengen je tot stilstand, terwijl het woeste water van de rivier over de klif naar beneden stort. Het uitzicht vanaf de rand is adembenemend. Terwijl je het water van de rivier met brute kracht langs je voelt stromen, heb jij genoeg tijd om je aan het prachtige utizicht te vergapen. Zoiets indrukwekkends heb je nog nooit gezien!

Op de rand van de Victoria Falls ligt de Devil`s Pool
Op de rand van de Victoria Falls ligt de Devil`s Pool
Lig op de rand van de Victoria Falls vanuit Devil`s Pool
Lig op de rand van de Victoria Falls vanuit Devil`s Pool
Een bijzonder perspectief: de Victoria Falls vanuit Devil`s Pool
Een bijzonder perspectief: de Victoria Falls vanuit Devil`s Pool

Let op! Devil’s Pool is niet altijd toegankelijk

Devil’s Pool wordt ook wel The most dangerous pool in the world genoemd. Hoewel er nooit iemand over de rand gevallen is, is de stroming erg krachtig. Daarom is een excursie naar de Devil’s Pool alleen mogelijk van september tot en met december. In de andere maanden staat het waterpeil in de Zambezi rivier te hoog om veilig de Devil’s Pool te kunnen bereiken.

De maanden september en oktober zijn het populairst voor een bezoek aan de Devil’s Pool. In deze periode maken de Victoria Falls nog steeds een verpletterende indruk, maar is het waterpeil nog niet zo laag dat de watervallen bijna droogvallen. De beste reisperiode voor een bezoek aan de watervallen dus!

Maak een reis naar Devil's Pool

Wil jij ook deze bijzondere reis naar Afrika maken? Lees dan deze reistips even goed door. Ze komen van pas bij het plannen van je reis.

Plan je reis

.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}

[Afbeeldingen © Chloë Nieuwdorp]

Avatar foto
Chloë Nieuwdorp

Chloë reist het liefst de hele wereld over samen met haar vriend én hun camera's. Een selectie van haar mooiste reisfoto's en verhalen vind je op Travelvalley.

Verder lezen over Afrika

Op vakantie naar Gambia: deze dingen moet je weten

Ga of wil je binnenkort op vakantie naar Gambia? Dan moet je even verder lezen. In deze blog geven we je alle praktische informatie. Van de ideale reistijd tot het drinken van (kraan)water en vaccinaties.

Zomer06.02.2024

Op vakantie naar Gambia: deze dingen moet je weten

De 9 leukste dingen om te doen in Gambia

Gambia is een fantastische bestemming voor een zonzekere en avontuurlijke vakantie. Je geniet van zon, zee, strand én maakt kennis met een bijzondere cultuur en prachtige natuur en wildlife.

Zomer21.01.2024

De 9 leukste dingen om te doen in Gambia

10 tips voor een vakantie op bountyeiland Mauritius

Mauritius is een echte droombestemming. Het eiland vol wuivende palmbomen en witte stranden heeft bovendien alle ingrediënten voor een geweldige vakantie.

Zomer28.12.2023

10 tips voor een vakantie op bountyeiland Mauritius

7 tips voor São Tomé & Principe: het paradijs op de evenaar

São Tomé & Principe is een prachtig tropisch eilandengroepje voor de westkust van Afrika (ter hoogte van Gabon), in de Golf van Guinee. Precies op de evenaar, wat je trouwens merkt aan de hoeveelheid onweer. Alleen dat...

Zomer15.07.2023

7 tips voor São Tomé & Principe: het paradijs op de evenaar

7 x waarom je Zuid-Afrika met Swaziland moet combineren

Zuid-Afrika biedt alles wat je avonturen-, natuur-, stads- en strandhart nodig heeft. Bergen - zoals Drakensbergen - de mooiste stranden met aan de ene kant heel koud Atlantisch water en aan de andere kant de warme Indis...

Algemeen26.05.2023

7 x waarom je Zuid-Afrika met Swaziland moet combineren

Op reis naar Mozambique? Dit moet je weten!

Dat Mozambique is uitgestrekt, dunbevolkt én een van de armste landen van Afrika, juist dat laatste weet menigeen niet. Maar dit merk en voel je als je het land binnenkomt. Ga jij op reis naar Mozambique? Dan is het dus...

Zomer23.05.2023

Op reis naar Mozambique? Dit moet je weten!

De mooiste plekken van Zanzibar in 30 foto’s

Zanzibar is het bounty-eiland van je dromen: eindeloze witte zandstranden, overal palmbomen en een oceaan in vele tinten blauw. Tijdens ons bezoek werden we elke dag opnieuw getrakteerd op de allermooiste uitzichten. Nie...

Zomer22.04.2022

De mooiste plekken van Zanzibar in 30 foto’s

7 ultieme tips om te doen op Zanzibar

Jambo! Op Zanzibar hoor je deze begroeting meerdere keren per dag. En altijd wordt 'ie vergezeld met een dikke glimlach. Witte stranden, wuivende palmbomen en tropische temperaturen: welkom op Zanzibar! Een eiland aan de...

Zomer09.04.2022

7 ultieme tips om te doen op Zanzibar