Zomer09.07.2017

Whitehaven Beach op Whitsunday Island: dit móet op je bucketlist!


Whitehaven Beach op Whitsunday Island in Australië wordt het allermooiste strand op aarde genoemd. Wanneer jij er met je blote voeten overheen loopt, en het fijne zand tussen je tenen voelt, dan weet je dat iedereen die dat zegt gelijk heeft. Whitehaven IS het mooiste strand van allemaal! En heel eerlijk: ik heb zelfs een traantje weggepinkt toen ik er was, zo mooi is het…

De Whitsunday eilanden liggen voor de oostkust van Australië ter hoogte van Airlie Beach en Proserpine. Het was zeevaarder James Cook die de eilanden als eerste wist te ontdekken. Dat deed hij op Pinksteren (Whit Sunday in het Engels) en zo kregen deze paradijselijke eilanden hun naam.

Het is een populaire stop onder iedereen die een roadtrip langs de oostkust van Australië maakt en dat is ook helemaal terecht. Tijdens mijn reis naar Australië was dit het absolute hoogtepunt, het mooiste en leukste wat ik daar gezien en gedaan hebt. Dit móet ook op jouw bucketlist!

Op de boot vanuit Airlie Beach

De beste manier om naar de Whitsundays te reizen is door in Airlie Beach op de boot te stappen. Airlie Beach zelf is een toeristisch, maar super knus stadje. In de hoofdstraat vind je voornamelijk souvenirwinkeltjes en bars, maar loop je een beetje door naar het einde van de straat, dan vind je zeker ook gezellige restaurantjes én een heel fijn strandje.

In het stadje worden heel veel verschillende tours aangeboden. Wij boekten een tour bij Ocean Rafting: niet goedkoop maar het geld echt meer dan waard! Je kunt namelijk een losse tour boeken, of eentje met een vlucht boven de Whitsundays, Whitehaven Beach en het Great Barrier Reef. En dat laatste hebben wij dus gedaan: de ene dag op de boot naar Whitehaven Beach, de volgende dag in een mini vliegtuigje voor de rondvlucht van ons leven.

De gezellige hoofdstraat van Airlie Beach
De gezellige hoofdstraat van Airlie Beach
Het fijne strand van Airlie Beach
Het fijne strand van Airlie Beach
Vanuit deze mooie haven vertrekken de boten richting de Whitsundays
Vanuit deze mooie haven vertrekken de boten richting de Whitsundays

Snorkelen in het Great Barrier Reef

De Whitsunday eilanden liggen midden in het Great Barrier Reef. Het is het allergrootste koraalrif op aarde, met een lengte van ruim 2.000 kilometer. Het rif ligt voor de oostkust van de provincie Queensland in de Koraalzee, en loopt van Bundaberg tot het puntje van Cape York. Het mooiste koraal vind je een stukje uit de kust, zo’n 50 kilometer, en dus moet je wel de boot op om er te komen.

In het rif leven een paar duizend verschillende soorten vissen, zeeschildpadden en haaien en de enige manier om ze te zien is door zelf ook kopje onder te gaan. Wanneer je hier gaat snorkelen zul je zien dat dit tropische onderwaterleven sensationeel is: het koraal lijkt te dansen op de golven van het water, en de gekleurde vissen komen heel dichtbij. Na een uurtje varen langs de Whitsunday eilanden stoppen wij ook om het water in te gaan. Het is mei, het water is aangenaam qua temperatuur en in de verte spotten we al een paar zeeschildpadden. Snorkel op en het water in dus!

De oostkust van Australië heeft in het voorjaar van 2017 met een flinke cycloon te kampen gehad. Dat heeft een hoop natuur verwoest en zorgt er ook voor dat er nog aardig wat zand in het water zit. Het water is daardoor niet zo helder als het normaal gesproken is en het koraal is haar kleur enigszins verloren. Maar dat maakt eigenlijk helemaal niet uit, want het is nog steeds zo mooi en vooral zo bijzonder om in het Great Barrier Reef te snorkelen…

Gevaar voor het koraal

Door onder andere de stijgende watertemperatuur en vervuiling van het water heeft het Great Barrier Reef het natuurlijk heel erg zwaar. Het koraal verbleekt en dat is iets waar het normaal gesproken zelf weer van kan herstellen, mits de grootste gevaren voor het rif worden tegen gegaan. Dat zijn vooral de klimaatveranderingen en de verstedelijking van het kustgebied die voor vervuiling in het water zorgt. Snorkelen kun je hier gelukkig gewoon blijven doen, zolang je alleen kijkt en niets aanraakt, daarmee breng je het koraal geen schade toe. En dat is maar goed ook, want het is een van de mooiste ervaringen van je leven!

Op de boot door de Whitsundays
Op de boot door de Whitsundays
We razen over het water in een boot van Ocean Rafting
We razen over het water in een boot van Ocean Rafting
Dit uitzicht, de hele dag! \u2606
Dit uitzicht, de hele dag! ☆
Tijd om te snorkelen!
Tijd om te snorkelen!
Weer iets van m`n bucketlist kunnen afvinken \u2665
Weer iets van m`n bucketlist kunnen afvinken ♥

Op naar Whitehaven Beach!

Na een fantastisch uur snorkelen gaan we weer aan boord en varen we door naar Whitsunday Island, het hoofdeiland en ook de plek waar we Whithaven Beach gaan zien. We stappen van boord aan de andere kant van het eiland en lopen via een korte wandeling naar het uitkijkpunt. Tijdens de wandeling zien we goed wat de cycloon heeft aangericht, overal liggen afgebroken bomen en takken. “Normaal gesproken is het hier zó mooi” zegt onze gids, maar ook al is er aardig wat kapot, nog steeds kunnen we ons heel goed voorstellen hoe mooi het er zou kunnen zijn. Want dat is het nu ook al namelijk!

Het uitzicht op Whitehaven Beach is geweldig. Doordat het water zo ongelofelijk helder is, en het zand zo wit, lijkt het wel alsof we naar een schilderij staan te kijken. Er mogen maar een paar bootjes tegelijkertijd op het strand komen, dat wordt heel goed bewaakt. Er is hier niets dan ongerepte stranden en dat moet zo blijven. Daarom mag je niets achterlaten op het strand en zeker ook niets meenemen. Op een handje zand van Whitehaven Beach staat al een flinke boete!

Champagne Sand

Omdat het strand super lang is (acht kilometer) is er voor ieder bootje wel een eigenlijk plekje te vinden om zelf het strand te ervaren. De eerste stappen die je op het zandstrand zet zijn de mooiste: het wordt ook wel ‘champagne sand’ genoemd omdat het zand enorm zacht is en het net is alsof je met je voeten door een badje van champagne loopt.

Het zand zelf is echt bizar zacht, heel erg fijn en hagelwit. Er zijn zoveel stukken te vinden waar nog niemand vandaag zijn of haar voetstappen heeft gezet. En ja, het is écht het allermooiste strand dat ik ooit gezien heb! Het paradijs op aarde bestaat, want dit is het…

Uitkijken over Whitehaven Beach
Uitkijken over Whitehaven Beach
Met de boot varen we naar een priv\u00e9 strandje
Met de boot varen we naar een privé strandje
Wandelen over het hagelwitte strand
Wandelen over het hagelwitte strand
Er is bijna niemand hier....
Er is bijna niemand hier....
Het water is zo ongelofelijk helder
Het water is zo ongelofelijk helder
Wat een paradijs!
Wat een paradijs!
Jammer dat `ie kapot is, want hoe fijn zou het zijn om hier even te chillen?
Jammer dat `ie kapot is, want hoe fijn zou het zijn om hier even te chillen?

Vliegen boven de Whitsundays en het Great Barrier Reef

De volgende dag worden we al vroeg opgehaald voor een ritje naar Whitsunday Airport. Een piepklein vliegveldje waar ook alleen maar hele kleine vliegtuigen opstijgen en landen. Allemaal doen ze dezelfde route: een rondvlucht over de Whitsundays en het Great Barrier Reef. Volgens onze ‘boarding pass’ hebben we de stoelen op rij 1 en heeft iedereen een ‘window seat’.

Een uur lang vliegen we boven de stranden en de eilandjes waar we gisteren nog gevaren hebben en van bovenaf ziet het er misschien wel nóg mooier uit. Voor het mooiste uitzicht over het koraalrif vliegen we een heel eind uit de kust, tot we spectaculair koraal in de verte zien. Het lijkt bijna nep, zo indrukwekkend is het. Laten we met z’n allen toch proberen om dit wonder der natuur zo goed mogelijk te beschermen, zodat ook de generaties na ons hiervan kunnen genieten…

Het uur gaat natuurlijk veel te snel voorbij en eigenlijk wil je gewoon nóg een rondvlucht boeken om nog een keer te genieten. Dit vergeet je in ieder geval nooit meer!

Ready to go!
Ready to go!
We zitten op rij 1
We zitten op rij 1
Take off @ Whitsunday Airport
Take off @ Whitsunday Airport
Airlie Beach vanuit de lucht
Airlie Beach vanuit de lucht
Hoe mooi zijn deze stranden vanuit de lucht?!
Hoe mooi zijn deze stranden vanuit de lucht?!
Whitehaven Beach vanuit de lucht
Whitehaven Beach vanuit de lucht
Het allermooiste strand ter wereld!
Het allermooiste strand ter wereld!
Het Great Barrier Reef vanuit de lucht
Het Great Barrier Reef vanuit de lucht
Het koraal is ook van bovenaf nog zoveel mooier!
Het koraal is ook van bovenaf nog zoveel mooier!

Ook naar Whitehaven Beach?

Wil je ook een keer naar Whitehaven Beach op de Whitsunday Islands in Australië? Lees dan deze tips even door.

Je reis plannen

  • Vliegtickets naar Australië zijn kostbaar en dus is het slim om te zoeken tot je een goed ticket hebt gevonden dat betaalbaar is. Hoe vaker je overstapt, hoe goedkoper de vlucht zal zijn.
  • Vliegtickets naar Australië vind je het beste via TIX.nl of vergelijk prijzen via Momondo.
  • Of boek rechtstreeks je tickets naar Australië bij KLM.
  • Met een huurtauto ben je super flexibel en kun je veel zien in korte tijd. Betrouwbare huurauto's boek je via Sunny Cars. Om naar de Whitsundays te gaan reis je per huurauto naar Airlie Beach. Daar stap je op de boot.
  • Losse hotels boek je voor Australië natuurlijk via Booking.com. Wij sliepen in hotel Mantra Club Croc, net buiten het stadje, maar een super fijn hotel.
  • Je kunt natuurlijk ook een complete vakantie naar Down Under (vlucht + accommodatie) boeken. Bijvoorbeeld via Sawadee. Maar kijk dan wel even of de Whitsunday Islands in de reis zijn inbegrepen.
  • Een wat meer avontuurlijke rondreis door Australië boek je bij Van Verre Reizen. Ook hier geldt: kijk goed of deze reizen ook naar Airlie Beach en de Whitsundays gaan.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Australië

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

Als een roadtrip door Australië nog niet op je bucketlist staat, dan is dit hét moment om 'm erop te zetten. Het is een regelrechte droomreis. Australië is een van de grootste en tegelijkertijd dunbevolktste landen op...

Algemeen04.07.2022

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

+ de perfecte route
Australië opent na 2 jaar weer de grenzen voor toeristen

Goed nieuws voor iedereen die graag een reis wil maken naar het land 'down under'. Na 2 jaar de grenzen potdicht te hebben gehouden is het vanaf 21 februari weer mogelijk om als toerist Australië te bezoeken. Toen het c...

Algemeen07.02.2022

Australië opent na 2 jaar weer de grenzen voor toeristen

Laat de branden in Australië je niet weerhouden van het maken van die droomreis

Australië heeft maanden te kampen gehad met hevige bosbranden. Na een lange tijd van slecht nieuws lijkt het er nu op dat bijna alle branden onder controle zijn. De brandweer kreeg daarbij hulp van Moeder Natuur: in kor...

Algemeen16.02.2020

Laat de branden in Australië je niet weerhouden van het maken van die droomreis

Tips voor het aanvragen van een visum voor Australië

In de jaren zeventig van de vorige eeuw heeft het toerisme in Australië een enorme boost gekregen. Dit heeft flink bijgedragen aan de economie van het land. Australië heeft veel te bieden voor toeristen. Steeds meer Eu...

Vliegen02.07.2018

Tips voor het aanvragen van een visum voor Australië

Cairns is de perfecte uitvalsbasis aan de Australische kust

Cairns is de hoofdstad van Queensland. Een stad die je niet mag missen aan de oostkust van Australië. Dat heeft alles te maken met de uitstekende ligging van Cairns. Het Great Barrier Reef, tropische regenwouden en lief...

Stedentrips07.06.2018

Cairns is de perfecte uitvalsbasis aan de Australische kust

Great Barrier Reef van bovenaf: zet deze rondvlucht op je bucketlist!

Het Great Barrier Reef in Australië is het grootste koraalrif ter wereld. Het Groot Barrièrerif heeft een lengte van ruim 2.000 kilometer en is duizenden jaren oud. Zeker van bovenaf is de aanblik op dit rif adembeneme...

Natuur25.05.2018

Great Barrier Reef van bovenaf: zet deze rondvlucht op je bucketlist!

Bondi, Manly en Northern Beaches: deze plekken maken Sydney compleet

Na een weekje in het centrum van Sydney te hebben vertoefd, verruilen we de stad voor toch wel het bekendste strand van Australië: Bondi Beach. Het is een graad of 30 en het hele strand ligt vol met zonaanbidders. De go...

Zomer30.03.2018

Bondi, Manly en Northern Beaches: deze plekken maken Sydney compleet

De stad waar je wilt wonen: Sydney

Na twee dagen ben ik in gedachten al naar deze stad geëmigreerd, wat is Sydney een toffe plek! Toen ik in Sydney ben aangekomen werd ik opgewacht door een vriendinnetje, en natuurlijk speelt dit mee. Je voelt je gelijk...

Stedentrips23.03.2018

De stad waar je wilt wonen: Sydney

Verder lezen over Eilanden

Tristan da Cunha is de meest afgelegen, bewoonde plek op aarde

Eén van 's werelds best bewaarde geheimen is Tristan da Cunha. Het wordt vaak beschouwd als de meest afgelegen, bewoonde plek op aarde. Je zou denken dat wij met het vliegtuig in zo ongeveer iedere uithoek van de aarde kunnen komen, maar dat geldt niet voor deze plek, waar je alleen met de boot kunt komen.

Natuur05.02.2024

Tristan da Cunha is de meest afgelegen, bewoonde plek op aarde

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

Wie op vakantie gaat naar Curaçao, komt vooral voor zon, zee en strand. En dat is ook een van de beste redenen om naar dit prachtige eiland te komen. Dit zijn de 5 mooiste stranden van het eiland (plus bonustips)!

Ontspanning13.01.2024

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

De mooiste plekken op Ameland

Ameland is een van de meest charmante eilanden in de Waddenzee en biedt een rustige en idyllische ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Dit juweeltje staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid...

Ontspanning09.11.2023

De mooiste plekken op Ameland

De 9 leukste dingen om te doen op Madeira

Het Portugese eiland Madeira is een van de grote verrassingen van Europa. Een betoverend mooie plek met prachtige natuur, charmante dorpjes en veel zon. Het is een hele fijne vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Je...

Algemeen09.10.2023

De 9 leukste dingen om te doen op Madeira

Eilandhoppen vanuit Split: ontdek de mooiste plekken op Hvar en Brač

Met knusse steegjes, sfeervolle pleinen en historisch bouwwerken is de stad Split een van de mooiste steden van Kroatië. In het oude centrum dwaal je door straten die al eeuwen lang bewandeld worden. Split ligt direct a...

Algemeen22.08.2023

Eilandhoppen vanuit Split: ontdek de mooiste plekken op Hvar en Brač

Dit is waarom Mallorca je nieuwe favoriete eiland is

De aantrekkingskracht van Mallorca is al jaren vrij sterk. Het is absoluut geen onbekende vakantiebestemming, en toch lijkt het wel alsof dit Spaanse eiland herontdekt wordt. Na jaren waarin het mateloos populaire Ibiza...

Zomer26.06.2023

Dit is waarom Mallorca je nieuwe favoriete eiland is

Paradijs in Indonesië: waarom je de Komodo eilanden bij Flores wil bezoeken

Ben je van plan om naar Indonesië af te reizen of heb je al een vakantie naar Bali gepland? Sla dan een trip naar de Komodo eilanden bij Flores niet over! Stel je eens voor: paradijselijk witte en roze stranden (ja, ech...

Zomer08.04.2023

Paradijs in Indonesië: waarom je de Komodo eilanden bij Flores wil bezoeken

Dit zijn de vijf mooiste plekken op Rhodos die bijna niemand kent!

Rhodos is een van de mooiste eilanden van Griekenland. Het is een eiland in de Egeïsche Zee, dat een klein stukje uit de kust van Turkije ligt. Rhodos is een echte zonbestemming, en zonovergoten eiland dat tot de belan...

Zomer05.04.2023

Dit zijn de vijf mooiste plekken op Rhodos die bijna niemand kent!

+ onontdekte vakantieadresjes

Verder lezen over Strand

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

Wie op vakantie gaat naar Curaçao, komt vooral voor zon, zee en strand. En dat is ook een van de beste redenen om naar dit prachtige eiland te komen. Dit zijn de 5 mooiste stranden van het eiland (plus bonustips)!

Ontspanning13.01.2024

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

10 tips voor een vakantie op bountyeiland Mauritius

Mauritius is een echte droombestemming. Het eiland vol wuivende palmbomen en witte stranden heeft bovendien alle ingrediënten voor een geweldige vakantie.

Zomer28.12.2023

10 tips voor een vakantie op bountyeiland Mauritius

De beste tips voor Arcachon, een charmant kuststadje in Zuid-Frankrijk

In het zuiden van Frankrijk, aan de Atlantische kust, ligt het stadje Arcachon. Het is een van de leukste kustplaatsen van Frankrijk. Arcachon ligt aan de rand van het prachtige Bassin d'Arcachon. Met een charmant centru...

Zomer29.11.2023

De beste tips voor Arcachon, een charmant kuststadje in Zuid-Frankrijk

Dit zijn de 5 mooiste stranden in Kroatië

Kroatië ligt voor een groot deel aan de Adriatische Zee. De hele kustlijn barst van de idyllische baaien en stranden. Maar wat zijn nu de allermooiste? We zetten ze voor je op een rij. Weinig zandstranden, vooral kieze...

Zomer08.09.2023

Dit zijn de 5 mooiste stranden in Kroatië

Een strandvakantie naar Jamaica in 15 foto’s

Ben je toe aan zon, zee, strand, een heerlijk tropische temperatuur en Caribische vibes? Dan is het eiland Jamaica een uitstekende bestemming voor je volgende strandvakantie! De wuivende palmbomen, het zachte witte zand,...

Zomer28.08.2023

Een strandvakantie naar Jamaica in 15 foto’s

Een tropische vakantie op Jamaica bij Sandals South Coast

Een Caribische vibe, parelwitte stranden, een helderblauwe zee en elke dag 30 graden. Dat is een zonvakantie in Jamaica! Het eiland ligt in het Caribisch gebied, ten zuiden van Cuba. Als je toe bent aan een relaxte tropi...

Zomer11.07.2023

Een tropische vakantie op Jamaica bij Sandals South Coast

Genieten van zon, zee, strand en Jamaicaanse vibes
Dit zijn de vijf mooiste stranden van Italië

Italië is niet de beste strandbestemming van Europa, maar mooie stranden zijn er zeker wel. Je moet ze alleen weten te vinden. En daarom hebben wij de vijf mooiste stranden van Italië voor je op een rij gezet! Strande...

Zomer02.05.2023

Dit zijn de vijf mooiste stranden van Italië

De 7 leukste dingen om te doen in Canggu op Bali

Canggu op Bali is hipper dan hip en dé plek waar vakantiegangers en digital nomads elkaar ontmoeten. Het voorheen slaperige surfdorp heeft de afgelopen jaren een enorme transformatie ondergaan. Van een klein plaatsje tu...

Zomer22.12.2022

De 7 leukste dingen om te doen in Canggu op Bali

Tips voor een bezoek aan de hipste plek op het eiland

Verder lezen over Travel Bucket List

De 5 mooiste plekken om het noorderlicht te zien!

Aurora Borealis, het noorderlicht, is een van de meest bijzondere natuurfenomenen. Het is de mooiste lichtshow ter wereld, aan ons gegeven door Moeder Natuur. Je kunt het noorderlicht alleen zien als het donker is en dan...

Natuur21.11.2023

De 5 mooiste plekken om het noorderlicht te zien!

Het mooiste van Cappadocië in 20 foto’s

Cappadocië is een zo'n regio die je een keer gezien moet hebben. Zeker als je beeld van Turkije voorheen vooral bestond uit zon, zee en strand of een bezoek aan hoofdstad Istanbul. Zelfs als je nog niet eerder van Cappa...

Natuur27.06.2023

Het mooiste van Cappadocië in 20 foto’s

Zo bijzonder is deze regio van Turkije!
5 tips: dit wil je zien en doen in sprookjesachtig Cappadocië

Stel je even voor: sprookjesachtige landschappen, oneindige valleien en grotwoningen. De zon zien opkomen vanuit een luchtballon en ondergrondse steden verkennen: dat is Cappadocië. Deze regio ligt precies in het midden...

Algemeen02.06.2023

5 tips: dit wil je zien en doen in sprookjesachtig Cappadocië

de mooiste bezienswaardigheden en handige tips
Wist je dat er ook een Zuiderlicht bestaat?

Het noorderlicht ken je ongetwijfeld wel. De veelal groene, dansende lichtgolven aan de hemel die je in Scandinavië kunt zien. Maar wist je dat er ook een zuiderlicht bestaat? De officiële naam van het zuiderlicht is a...

Natuur24.04.2023

Wist je dat er ook een Zuiderlicht bestaat?

aurora australis
23 dingen die je in 2023 eindelijk een keer moet doen

Maak je klaar voor een nieuw jaar vol verrassingen, avontuur en mooie reizen. Zo maak je va 2023 een fantastisch jaar om nooit te vergeten. Dit zijn dé 23 dingen die je in 2023 eindelijk een keer moet doen! 1. Plant e...

Algemeen31.12.2022

23 dingen die je in 2023 eindelijk een keer moet doen

Dit zijn de drie mooiste fjorden van Noorwegen

Noorwegen staat bekend om haar machtig mooie natuur. Het Scandinavische land heeft wat dat betreft een longlist van bijzondere en adembenemende locaties waarmee je je bucketlist voor een lang verblijf in het noorden moei...

Natuur23.11.2022

Dit zijn de drie mooiste fjorden van Noorwegen

Hardangerfjord, Sognefjord en Geirangerfjord
Dit is waarom je op reis naar Patagonië wil in 15 foto’s

Er zijn weinig plekken op aarde die de schoonheid van Patagonië kunnen overtreffen. Patagonië is grofweg het zuidelijk deel van de landen Chili en Argentinië. Een echte grens van dit gebied is nooit vastgesteld. Patag...

Natuur06.09.2022

Dit is waarom je op reis naar Patagonië wil in 15 foto’s

De bucketlist voor Europa: 15 plekken die je gezien móet hebben

Pas wanneer je veel van de wereld hebt gezien, kom je erachter hoe bijzonder Europa eigenlijk is. De geschiedenis van veel Europese landen gaat zover terug dat dit continent bol staat van cultuur en historie. Om over nat...

Algemeen25.07.2022

De bucketlist voor Europa: 15 plekken die je gezien móet hebben

Verder lezen over Vakantiebestemmingen

Zonvakantie april: dit zijn de beste bestemmingen – hier is het warm in april

Snak jij ook zo naar zon in april? Sta je op het punt om een zonvakantie in april te boeken maar weet je nog niet waar naartoe? Wij hebben de beste bestemmingen voor je op een rij gezet. Met toffe plekken in Europa, maar ook verder weg. Wil je warmte op een mooie plek in april, dan is dit het beste lijstje met vakantie-ideeën.

Zomer07.03.2024

Zonvakantie april: dit zijn de beste bestemmingen – hier is het warm in april

Dit zijn de 25 populairste vakantiebestemmingen ter wereld voor 2024

Dit zijn de 25 populairste vakantiebestemmingen van 2024, volgens platform Tripadvisor. Van wereldsteden tot tropische (ei)landen: je vindt ze allemaal terug in deze lijst!

Algemeen29.01.2024

Dit zijn de 25 populairste vakantiebestemmingen ter wereld voor 2024

Volgens Tripadvisor
Dit zijn de 10 mooiste vakantiebestemmingen voor 2024

Ben je op zoek naar reisinspiratie voor 2024? Wat zijn de mooiste vakantiebestemmingen die je dit jaar moet bezoeken? Er is zoveel om uit te kiezen. Om te voorkomen dat je last krijgt van keuzestress, is hier dé lijst die je nodig hebt. Van exotische oorden, bestemmingen voor cultuurliefhebbers of mooie plekken waar je volledig tot rust kunt komen: wij hebben ze voor je verzameld. Dit zijn de 10 mooiste vakantiebestemmingen voor 2024!

Algemeen25.12.2023

Dit zijn de 10 mooiste vakantiebestemmingen voor 2024

Waar is het warm in oktober?

Wil je naar de zon in herfst? Maar je hebt geen idee waarheen? Dan helpen wij je een handje. Want wij weten de allerleukste zonzekere bestemmingen voor dit najaar. En je hoeft niet eens lang te vliegen. Nou ja, dat geldt...

Zomer05.09.2023

Waar is het warm in oktober?

Zonnige vakantiebestemmingen in de herfst
Top 5 verrassende zomerbestemmingen in Europa

Heb je zin om nog deze zomer een korte trip te maken naar een verrassende zomerse bestemming? We got your back! Op deze 5 plekken ervaar je al snel een echt vakantiegevoel. Bovendien vlieg je er zo rechtstreeks naartoe!...

Zomer18.08.2023

Top 5 verrassende zomerbestemmingen in Europa

Hier vlieg je zo naartoe!
Een tropische vakantie op Jamaica bij Sandals South Coast

Een Caribische vibe, parelwitte stranden, een helderblauwe zee en elke dag 30 graden. Dat is een zonvakantie in Jamaica! Het eiland ligt in het Caribisch gebied, ten zuiden van Cuba. Als je toe bent aan een relaxte tropi...

Zomer11.07.2023

Een tropische vakantie op Jamaica bij Sandals South Coast

Genieten van zon, zee, strand en Jamaicaanse vibes
De perfecte roadtrip door Europa: dit zijn de acht mooiste stops

Nieuwsgierigheid brengt ons de hele wereld over en hoe verder weg, hoe beter lijken we soms te denken. Vergeet niet dat 'ons eigen' Europa is juist een van de meest fascinerende werelddelen op aarde is. Deze roadtrip va...

Zomer09.05.2023

De perfecte roadtrip door Europa: dit zijn de acht mooiste stops

De 10 populairste vakantiebestemmingen van dit moment

Januari is dé maand om de vakantiebestemming van het komende jaar te bepalen. Een goed moment: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het is niet alleen super leuk om te doen, het kan zeker ook lastig zijn. Er zijn zoveel mooie p...

Algemeen23.01.2023

De 10 populairste vakantiebestemmingen van dit moment