Natuur13.06.2017

Fraser Island: het meest avontuurlijke eiland van Australië


Voor de oostkust van Australië ligt Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Een plek die je absoluut niet mag missen wanneer je hier een rondreis maakt, zeker niet wanneer je in bent voor een flinke dosis avontuur. Fraser Island is de plek waar je met een four-wheeldrive kunt crossen over kilometers lange, ongerepte stranden. Waar je met een zwembad door een natuurlijke wildwaterbaan glijdt, waar je dingo’s kunt spotten en waar je kunt zwemmen in schitterende meren. En dat wil je toch niet missen?

Fraser Island: 98 procent zand

Fraser Island ligt een klein stukje uit de kust ter hoogte van Maryborough. Met de veerboot ben je er in een uurtje. Je kunt opstappen in River Heads, dat naast Hervey Bay ligt. Het eiland is gigantisch groot: 123 kilometer lang en 25 kilometer breed, zonder auto ben je dus nergens. Fraser Island bestaat voor 98 procent uit vegetatie en heeft alleen maar wegen van zand. Een fantastische plek om een paar dagen tijdens je roadtrip door te brengen, want er is hier echt veel meer dan alleen maar zand te vinden. Het grootste deel van het eiland bestaat uit mangrovebossen, tropische regenwouden en duinen. Er zijn helderblauwe meren om te zwemmen en aan de oostkant van het eiland ligt het ongelofelijk mooie 75 Mile Beach, een gigantisch breed en compleet ongerept strand van met een lengte van 75 mijl (120 kilometer).

De ferry naar Fraser Island
De ferry naar Fraser Island
Zeeschildpad op 75 Mile Beach
Zeeschildpad op 75 Mile Beach
Doorkijkje naar het strand
Doorkijkje naar het strand
Een van de basic accommodaties op het eiland
Een van de basic accommodaties op het eiland

De enige manier om het eiland dus te ontdekken en je een weg te banen over de dichtbegroeide zandpaden is met een four-wheel drive. Je kunt een tour boeken, die je meeneemt en alle hoogtepunten van het eiland in één of meerdere dagen laat zien, maar zelf rijden is natuurlijk het allerleukst!

75 Mile Beach

Op 75 Mile Beach kun je lekker scheuren, het is ‘de snelweg van het eiland’, waarbij je niet alleen geniet van het parelwitte strand, maar waarbij je ook nog eens voorbij een indrukwekkend scheepswrak en rode zandsteenformaties raast. Dit is ook de plek waar je dingo’s kunt spotten, de wilde Australische honden die hier op het eiland leven. Alles is op Fraser Island zo puur en ruim dat je je ondanks de populariteit van dit eiland onder roadtrippers toch heel snel één met de natuur voelt. Zeker wanneer je ook nog eens walvissen in zee weet te spotten.

De jungle van Fraser Island in

Het binnenland van Fraser Island bestaat voor een heel groot deel uit ongerept regenwoud, waar je te voet ook nauwelijks kunt komen. Gelukkig kun je op sommige plekken wel het regenwoud in en dat moet je zeker doen! De Australische oostkust heeft heel veel van dit soort tropische regenwouden, maar die op Fraser vond ik tocht echt wel de allermooiste!

De korte hike door Pile Valley is een aanrader! Dit pad van 1,8 kilometer gaat dwars door de dichtbegroeide jungle. Je loopt langs een helder beekje en alles om je heen is groener dan groen. Wil je echt één met de natuur worden, dan kun je deze hike op je blote voeten doen, maar dan moet je wel oppassen voor bloedzuigers, want die zitten hier volop!

Pile Valley hike: dwars door het regenwoud
Pile Valley hike: dwars door het regenwoud
In een regenwoud hoort het ook te regenen
In een regenwoud hoort het ook te regenen
Zo groen!
Zo groen!

Champagne pools

De stroming in zee is hier super sterk, waardoor je er niet zonder gevaren in kunt zwemmen, en er is ook geen kustwacht actief. Ook haaien en kwallen vormen een gevaar, maar dat wil niet zeggen dat je op Fraser Island niet kunt zwemmen, want daarvoor heeft het eiland nog iets beters in de aanbieding: champagne pools op 75 Mile Beach.

Tussen Waddy Point en Indian Head vind je een natuurlijk zwembad dat gevormd wordt door vulkanisch gesteente. Het zwembad vult zich vanzelf met zeewater en is een geweldige plek om even te zwemmen. Het is ook een populaire plek, dus je moet echt geluk hebben om de champagne pools even voor jou alleen te hebben…

Lake McKenzie & Lake Wabby

Op Fraser Island liggen tientallen zoetwatermeren waarvan het water ongelofelijk helder is. Lake McKenzie is de meest populaire en ook de mooiste, al moet je wel hopen op een zonnetje en een blauwe lucht. Wij hadden een beetje pech want het heeft behoorlijk veel geregend, maar gelukkig hebben we wel een keer een duik kunnen nemen. Om Lake McKenzie heen ligt een schitterend strand met wit zand en hier en daar een boompje voor wat schaduw. Doordat het water zó helder is en het zand zó wit, ziet het strand er paradijselijk uit.

Voor Lake Wabby moet je wat meer je best doen, want dit meertje ligt een eindje van de weg af. Via een zandpad van zo’n twee kilometer kom je uit op de zandduinen van Fraser. Ren je de duinen weer aan de andere kant af dan plons je zo het water van Lake Wabby in. Let op dat je niet duikt, want het water is behoorlijk ondiep. Het meer wordt omringd door bomen en het water heeft een groene kleur. Het ziet er weer compleet anders uit dan alle andere plekken die je op het eiland hebt gezien en dat maakt het zo bijzonder: je komt op Fraser Island in twee dagen tijd zoveel verschillende plekken tegen!

Champagne pools: zwemmen in een natuurlijk zwembad!
Champagne pools: zwemmen in een natuurlijk zwembad!
Lake McKenzie, op een bewolkte dag
Lake McKenzie, op een bewolkte dag
Het groene zoetwatermeer Lake Wabby
Het groene zoetwatermeer Lake Wabby

Zeven tips om te doen op Fraser Island

Trek zeker twee volle dagen uit voor een bezoek aan Fraser Island. Want dit zijn de zeven leukste dingen om te doen op het eiland!

 • Zorg dat je zelf een four-wheeldrive hebt gehuurd zodat je zelf kunt crossen over het eiland. Hobbelend over de zandwegen is dat echt een avontuur!
 • Rijd bij zonsondergang over het strand op 75 Mile Beach, een fenomenale rit. De zon gaat niet aan deze kant onder, maar de oranje-roze gloed die de lucht krijgt is magisch om te zien.
 • Stop zeker even bij Eli Creek, een natuurlijke waterglijbaan die uitkomt op het strand. Hier kun je op een zwemband tussen de bomen door glijden. Het water uit dit riviertje is altijd koel omdat het vanuit een bron komt en als het warm is, is dit dus ook de perfecte plek om even af te koelen!
 • Niet ver van Eli Creek vind je The Cathedrals, enorme rode rotsen van zandsteen waar je zeker even een kijkje moet nemen. Deze stenen kun je al vanaf het strand zien liggen.
 • Hike naar het topje van Indian Head, een schitterend uitkijkpunt over de kust en het langgerekte strand. De hike is niet zwaar, slechts een kwartiertje lopen.
 • Stop bij het scheepswrak van de Maheno, een schip dat in 1935 aanspoelde op het eiland en daar sindsdien ligt.
 • 75 Mile Beach is een van de weinige stranden ter wereld waar vliegtuigen mogen opstijgen en landen. Vanaf het strand kun je hier in een piepklein vliegtuigje van Air Fraser Island stappen om het eiland van bovenaf te zien en dat is echt geweldig om te doen! Pas vanuit de lucht valt op hoe groot het regenwoud is en hoe groen het hele eiland is.

Op het eiland zijn verschillende accommodaties waar je kunt overnachten, maar dat kun je het beste wel van tevoren reserveren. Omdat Fraser Island zo bijzonder is, willen veel reizigers dit zien en zijn accommodaties eigenlijk altijd vrij snel vol. Een auto moet je wel aan het vasteland huren, die je vervolgens op de ferry mee aan boord kunt nemen. Je kunt ook een complete tour boeken, het is een van de bouwstenen van Riksja Australië waarbij je met een four-wheeldrive bus met een gids het eiland over gaat. Zo’n tour geeft je genoeg tijd om onderweg op je gemakt te stoppen bij de meren, om te hiken of om de wildwaterbaan te nemen.

Hike naar het topje van Indian Head voor prachtig uitzicht
Hike naar het topje van Indian Head voor prachtig uitzicht
Het Maheno scheepswrak op 75 Mile Beach
Het Maheno scheepswrak op 75 Mile Beach
Als je vliegt over Fraser Island zie je pas hoe groen het eiland eigenlijk is
Als je vliegt over Fraser Island zie je pas hoe groen het eiland eigenlijk is
Crossen over 75 Mile Beach bij zonsondergang
Crossen over 75 Mile Beach bij zonsondergang

Op reis naar Fraser Island

Heb je inmiddels mega veel zin gekregen om een vakantie naar Australië te boeken om Fraser Island te zien? Deze tips kunnen je wellicht helpen bij het plannen van je vakantie.

Plan je vakantie

 • Vanuit Nederland kun je niet rechtstreeks vliegen naar Australië, dat moet met een overstap.
 • Er is 6-8 uur tijdsverschil tussen Nederland en Australië, afhankelijk van waar je verblijft.
 • Vliegtickets zijn kostbaar en dus is het slim om te zoeken tot je een goed ticket hebt gevonden dat betaalbaar is. Hoe vaker je overstapt, hoe goedkoper de vlucht zal zijn.
 • Of kijk eens naar de prijzen van tickets naar Australië via Momondo. Daar vind ik zelf altijd goede aanbiedingen.
 • Of boek rechtstreeks je tickets naar Australië bij KLM.
 • Met de bouwstenen van Riksja Travel kun je zelf je reis naar Australië compleet samenstellen.
 • Liever een complete vakantie naar Down Under (vlucht + accommodatie)? Dan kan via onder andere Van Verre Reizen of via Djoser.
 • Een huurauto is onmisbaar. Betrouwbare auto's (100 procent verzekerd) huur je via Sunny Cars.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Gerelateerde artikelen

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

Als een roadtrip door Australië nog niet op je bucketlist staat, dan is dit hét moment om 'm erop te zetten. Het is een regelrechte droomreis. Australië is een van de grootste en tegelijkertijd dunbevolktste landen op...

Algemeen04.07.2022

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

+ de perfecte route
Cairns is de perfecte uitvalsbasis aan de Australische kust

Cairns is de hoofdstad van Queensland. Een stad die je niet mag missen aan de oostkust van Australië. Dat heeft alles te maken met de uitstekende ligging van Cairns. Het Great Barrier Reef, tropische regenwouden en lief...

Stedentrips07.06.2018

Cairns is de perfecte uitvalsbasis aan de Australische kust

Whitehaven Beach op Whitsunday Island: dit móet op je bucketlist!

Whitehaven Beach op Whitsunday Island in Australië wordt het allermooiste strand op aarde genoemd. Wanneer jij er met je blote voeten overheen loopt, en het fijne zand tussen je tenen voelt, dan weet je dat iedereen die...

Zomer09.07.2017

Whitehaven Beach op Whitsunday Island: dit móet op je bucketlist!

Ontdek Palm Cove, het palmbomenparadijs van Australië

Een roadtrip langs de oostkust van Australië is een reis die je helemaal bovenaan op je bucketlist mag zetten, want dit is een van de meest bijzondere reizen die je ooit zult maken. Eén van de beste redenen om deze rei...

Zomer14.06.2017

Ontdek Palm Cove, het palmbomenparadijs van Australië

Verder lezen over Australië

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

Als een roadtrip door Australië nog niet op je bucketlist staat, dan is dit hét moment om 'm erop te zetten. Het is een regelrechte droomreis. Australië is een van de grootste en tegelijkertijd dunbevolktste landen op...

Algemeen04.07.2022

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

+ de perfecte route
Australië opent na 2 jaar weer de grenzen voor toeristen

Goed nieuws voor iedereen die graag een reis wil maken naar het land 'down under'. Na 2 jaar de grenzen potdicht te hebben gehouden is het vanaf 21 februari weer mogelijk om als toerist Australië te bezoeken. Toen het c...

Algemeen07.02.2022

Australië opent na 2 jaar weer de grenzen voor toeristen

Laat de branden in Australië je niet weerhouden van het maken van die droomreis

Australië heeft maanden te kampen gehad met hevige bosbranden. Na een lange tijd van slecht nieuws lijkt het er nu op dat bijna alle branden onder controle zijn. De brandweer kreeg daarbij hulp van Moeder Natuur: in kor...

Algemeen16.02.2020

Laat de branden in Australië je niet weerhouden van het maken van die droomreis

Tips voor het aanvragen van een visum voor Australië

In de jaren zeventig van de vorige eeuw heeft het toerisme in Australië een enorme boost gekregen. Dit heeft flink bijgedragen aan de economie van het land. Australië heeft veel te bieden voor toeristen. Steeds meer Eu...

Vliegen02.07.2018

Tips voor het aanvragen van een visum voor Australië

Cairns is de perfecte uitvalsbasis aan de Australische kust

Cairns is de hoofdstad van Queensland. Een stad die je niet mag missen aan de oostkust van Australië. Dat heeft alles te maken met de uitstekende ligging van Cairns. Het Great Barrier Reef, tropische regenwouden en lief...

Stedentrips07.06.2018

Cairns is de perfecte uitvalsbasis aan de Australische kust

Great Barrier Reef van bovenaf: zet deze rondvlucht op je bucketlist!

Het Great Barrier Reef in Australië is het grootste koraalrif ter wereld. Het Groot Barrièrerif heeft een lengte van ruim 2.000 kilometer en is duizenden jaren oud. Zeker van bovenaf is de aanblik op dit rif adembeneme...

Natuur25.05.2018

Great Barrier Reef van bovenaf: zet deze rondvlucht op je bucketlist!

Bondi, Manly en Northern Beaches: deze plekken maken Sydney compleet

Na een weekje in het centrum van Sydney te hebben vertoefd, verruilen we de stad voor toch wel het bekendste strand van Australië: Bondi Beach. Het is een graad of 30 en het hele strand ligt vol met zonaanbidders. De go...

Zomer30.03.2018

Bondi, Manly en Northern Beaches: deze plekken maken Sydney compleet

De stad waar je wilt wonen: Sydney

Na twee dagen ben ik in gedachten al naar deze stad geëmigreerd, wat is Sydney een toffe plek! Toen ik in Sydney ben aangekomen werd ik opgewacht door een vriendinnetje, en natuurlijk speelt dit mee. Je voelt je gelijk...

Stedentrips23.03.2018

De stad waar je wilt wonen: Sydney

Verder lezen over Avontuurlijke reizen

Dit zijn de 5 leukste dingen om te doen op Koh Kut

Koh Kut, of Koh Kood, is een waar tropisch paradijs. Het eiland ligt in het oosten van Thailand en is nog niet platgelopen door toeristen. Wij vertellen je wat de 5 leukste dingen zijn om er te doen!

Zomer13.04.2024

Dit zijn de 5 leukste dingen om te doen op Koh Kut

22000 kilometer van Kaapstad naar Madagan: dit is de langste wandelroute ter wereld

Ben je toe aan een nieuwe sportieve uitdaging? Misschien is het lopen van de langste wandelroute ter wereld dan iets voor jou! De langste aaneengesloten wandeling loopt van Kaapstad in Zuid-Afrika naar Madagan in Rusland...

Natuur08.09.2022

22000 kilometer van Kaapstad naar Madagan: dit is de langste wandelroute ter wereld

Iceland Trail: vijf dagen hiken door de spectaculaire IJslandse natuur

IJsland is een spectaculaire natuurbestemming met fjorden, gletsjers en vulkanen. Geen land in Europa heeft zo’n gigantische aantrekkingskracht op avonturiers als IJsland. Je kunt er uren rondrijden zonder iemand tegen...

Natuur06.03.2022

Iceland Trail: vijf dagen hiken door de spectaculaire IJslandse natuur

The Canoe Trip: zeven dagen op avontuur door Zweden in een kano

Wie op zoek is naar ongerepte natuur en rust moet een keer op reis naar Zweden. Zeker in de zomermaanden is Zweden ongelofelijk mooi. Je kunt er wildkamperen, kanoën en hiken in een prachtige en rustige omgeving. Het wa...

Natuur27.02.2022

The Canoe Trip: zeven dagen op avontuur door Zweden in een kano

Dit zijn de 7 mooiste wegen ter wereld

Sommige wegen zijn zo mooi dat ze meer zijn dan een stuk asfalt om van a naar b te komen. Deze 7 wegen zijn de mooiste ter wereld en verdienen het om ontdekt te worden tijdens een roadtrip. Natuurlijk stop je onderweg bi...

Algemeen26.02.2022

Dit zijn de 7 mooiste wegen ter wereld

Het wordt tijd voor een roadtrip!
Ga op ontdekkingsreis: dit is de unieke wandeltocht ‘The Balkan Trail’

Deins je niet terug voor een avontuurlijke reis én heb je zin om relatief onbekende landen te ontdekken? Dan is The Balkan Trail iets voor jou! Maak een 7-daagse wandeltocht door de ongerepte berglandschappen van Albani...

Algemeen19.02.2022

Ga op ontdekkingsreis: dit is de unieke wandeltocht ‘The Balkan Trail’

Dwars door de bergen van Albanië, Montenegro en Kosovo
Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

Buiten Europa reizen was de afgelopen jaren lastig en naar sommige landen zelfs onmogelijk. Goed nieuws voor iedereen die al twee jaar droomt van een vakantie naar bijvoorbeeld Sri Lanka, Thailand, Canada, Brazilië of Z...

Vliegen17.02.2022

Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

De 7 mooiste marathons die je in 2022 over de hele wereld kunt lopen

Reizen lijkt in 2022 weer gemakkelijker te worden en steeds meer evenementen gaan door. Zo ziet het ernaar uit dat ook grote marathons weer gelopen gaan worden. Als het jouw droom is om ooit nog eens die 42,195 kilometer...

Ontspanning05.02.2022

De 7 mooiste marathons die je in 2022 over de hele wereld kunt lopen

Verder lezen over Eilanden

Tristan da Cunha is de meest afgelegen, bewoonde plek op aarde

Eén van 's werelds best bewaarde geheimen is Tristan da Cunha. Het wordt vaak beschouwd als de meest afgelegen, bewoonde plek op aarde. Je zou denken dat wij met het vliegtuig in zo ongeveer iedere uithoek van de aarde kunnen komen, maar dat geldt niet voor deze plek, waar je alleen met de boot kunt komen.

Natuur05.02.2024

Tristan da Cunha is de meest afgelegen, bewoonde plek op aarde

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

Wie op vakantie gaat naar Curaçao, komt vooral voor zon, zee en strand. En dat is ook een van de beste redenen om naar dit prachtige eiland te komen. Dit zijn de 5 mooiste stranden van het eiland (plus bonustips)!

Ontspanning13.01.2024

De top 5 mooiste stranden van Curaçao

De mooiste plekken op Ameland

Ameland is een van de meest charmante eilanden in de Waddenzee en biedt een rustige en idyllische ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven. Dit juweeltje staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid...

Ontspanning09.11.2023

De mooiste plekken op Ameland

De 9 leukste dingen om te doen op Madeira

Het Portugese eiland Madeira is een van de grote verrassingen van Europa. Een betoverend mooie plek met prachtige natuur, charmante dorpjes en veel zon. Het is een hele fijne vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. Je...

Algemeen09.10.2023

De 9 leukste dingen om te doen op Madeira

Eilandhoppen vanuit Split: ontdek de mooiste plekken op Hvar en Brač

Met knusse steegjes, sfeervolle pleinen en historisch bouwwerken is de stad Split een van de mooiste steden van Kroatië. In het oude centrum dwaal je door straten die al eeuwen lang bewandeld worden. Split ligt direct a...

Algemeen22.08.2023

Eilandhoppen vanuit Split: ontdek de mooiste plekken op Hvar en Brač

Dit is waarom Mallorca je nieuwe favoriete eiland is

De aantrekkingskracht van Mallorca is al jaren vrij sterk. Het is absoluut geen onbekende vakantiebestemming, en toch lijkt het wel alsof dit Spaanse eiland herontdekt wordt. Na jaren waarin het mateloos populaire Ibiza...

Zomer26.06.2023

Dit is waarom Mallorca je nieuwe favoriete eiland is

Paradijs in Indonesië: waarom je de Komodo eilanden bij Flores wil bezoeken

Ben je van plan om naar Indonesië af te reizen of heb je al een vakantie naar Bali gepland? Sla dan een trip naar de Komodo eilanden bij Flores niet over! Stel je eens voor: paradijselijk witte en roze stranden (ja, ech...

Zomer08.04.2023

Paradijs in Indonesië: waarom je de Komodo eilanden bij Flores wil bezoeken

Dit zijn de vijf mooiste plekken op Rhodos die bijna niemand kent!

Rhodos is een van de mooiste eilanden van Griekenland. Het is een eiland in de Egeïsche Zee, dat een klein stukje uit de kust van Turkije ligt. Rhodos is een echte zonbestemming, en zonovergoten eiland dat tot de belan...

Zomer05.04.2023

Dit zijn de vijf mooiste plekken op Rhodos die bijna niemand kent!

+ onontdekte vakantieadresjes

Verder lezen over Oceanië

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

Als een roadtrip door Australië nog niet op je bucketlist staat, dan is dit hét moment om 'm erop te zetten. Het is een regelrechte droomreis. Australië is een van de grootste en tegelijkertijd dunbevolktste landen op...

Algemeen04.07.2022

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

+ de perfecte route
Toeristen weer welkom in Nieuw-Zeeland vanaf mei

Goed nieuws voor iedereen die graag naar Nieuw-Zeeland wil reizen: toeristen zijn er vanaf mei weer welkom. Sinds maart 2020 is het bijna onmogelijk om Nieuw-Zeeland binnen te komen. Maar daar komt eindelijk een einde aa...

Algemeen28.03.2022

Toeristen weer welkom in Nieuw-Zeeland vanaf mei

+ 3 redenen om het land te bezoeken
Australië opent na 2 jaar weer de grenzen voor toeristen

Goed nieuws voor iedereen die graag een reis wil maken naar het land 'down under'. Na 2 jaar de grenzen potdicht te hebben gehouden is het vanaf 21 februari weer mogelijk om als toerist Australië te bezoeken. Toen het c...

Algemeen07.02.2022

Australië opent na 2 jaar weer de grenzen voor toeristen

Laat de branden in Australië je niet weerhouden van het maken van die droomreis

Australië heeft maanden te kampen gehad met hevige bosbranden. Na een lange tijd van slecht nieuws lijkt het er nu op dat bijna alle branden onder controle zijn. De brandweer kreeg daarbij hulp van Moeder Natuur: in kor...

Algemeen16.02.2020

Laat de branden in Australië je niet weerhouden van het maken van die droomreis

Tips voor het aanvragen van een visum voor Australië

In de jaren zeventig van de vorige eeuw heeft het toerisme in Australië een enorme boost gekregen. Dit heeft flink bijgedragen aan de economie van het land. Australië heeft veel te bieden voor toeristen. Steeds meer Eu...

Vliegen02.07.2018

Tips voor het aanvragen van een visum voor Australië

Cairns is de perfecte uitvalsbasis aan de Australische kust

Cairns is de hoofdstad van Queensland. Een stad die je niet mag missen aan de oostkust van Australië. Dat heeft alles te maken met de uitstekende ligging van Cairns. Het Great Barrier Reef, tropische regenwouden en lief...

Stedentrips07.06.2018

Cairns is de perfecte uitvalsbasis aan de Australische kust

Bondi, Manly en Northern Beaches: deze plekken maken Sydney compleet

Na een weekje in het centrum van Sydney te hebben vertoefd, verruilen we de stad voor toch wel het bekendste strand van Australië: Bondi Beach. Het is een graad of 30 en het hele strand ligt vol met zonaanbidders. De go...

Zomer30.03.2018

Bondi, Manly en Northern Beaches: deze plekken maken Sydney compleet

De stad waar je wilt wonen: Sydney

Na twee dagen ben ik in gedachten al naar deze stad geëmigreerd, wat is Sydney een toffe plek! Toen ik in Sydney ben aangekomen werd ik opgewacht door een vriendinnetje, en natuurlijk speelt dit mee. Je voelt je gelijk...

Stedentrips23.03.2018

De stad waar je wilt wonen: Sydney