Nicaragua

Ontdek Nicaragua, een van de mooiste - nog onontdekte landen - van Midden-Amerika. Een land met vulkanen, tropische stranden, kratermeren en schitterende natuur. Hier vind je de mooiste plekken van Nicaragua, de beste route voor een rondreis en alle tips om te doen en zien in dit prachtige land! 

Nicaragua ligt in Centraal-Amerika en grenst aan de landen Honduras en Costa Rica. Aan de oost- en westkust is Nicaragua omgeven door zee. De hoofdstad van Nicaragua is Managua, maar er zijn mooiere en leukere steden in dit bijzondere land te vinden.  

Rondreis door Nicaragua

De beste manier om Nicaragua te ontdekken is het maken van een rondreis. Dan kun je pas echt genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft. Het wordt een rondreis langs schitterende kratermeren, vulkanen, stranden en eilanden. Trek de jungle in of ga chillen op een paradijselijk eiland. Voor overdag zijn er zoveel leuke koloniale stadjes die je kunt bezoeken. Want ook op gebied van cultuur heeft Nicaragua heel veel te bieden! De steden Granada en Léon mag je sowieso niet missen, net als het vulkanische eiland Ometepe en surfers paradise San Juan del Sur. 

De beste reistijd voor een reis naar Nicaragua is tussen november en maart, dus wanneer het bij ons winter is. Het is een land voor outdoor-liefhebbers want in dit land vol vulkanen kun je zoveel toffe hikes maken. Maar ook surfers kunnen zich helemaal laten gaan op de wilde golven aan de kust. En wat dacht je van vulkaanboarden? Ook dat kan hier!