Noorwegen

Noorwegen is in één woord prachtig. Een schitterende vakantiebestemming en een reis naar Noorwegen wordt er een om nooit te vergeten. De natuur in dit land is overweldigend mooi, daarmee zul je je geen moment vervelen. Hier vind je alle reistips die je nodig hebt voor een vakantie naar Noorwegen!

Het is het perfecte land voor natuurliefhebbers, want dit land is de ideale outdoor-bestemming. Het land van de fjorden, het noorderlicht en de oneindig mooie landschappen. Hier moet je naartoe wanneer je niet stil kunt zitten en het liefste buiten bent.  

Noorwegen in de zomer

De zomers in Noorwegen zijn vrij mild, met een aangename temperatuur en dat geldt ook voor het voorjaar. Echt heet gaat het hier natuurlijk niet worden, maar daar kom je ook niet voor. Het zijn de ideale condities voor een actieve vakantie, voor het maken van lange wandelingen, beklimmingen of fietstochten. En het blijft er lang licht, zeker tijdens de beroemde midzomernachten, wanneer de zon 24 uur lijkt te schijnen.

Noorwegen in de winter

De Scandinavische winter brengt allerlei verrassingen met zich mee, zoals het bijzondere noorderlicht. Noorwegen is een van de beste plekken op aarde om het noorderlicht met eigen ogen te zien, een ongekend mooi en bijzonder natuurfenomeen. Maak een husky tocht door de wit besneeuwde vlaktes, ga ijsvissen of ga skiën want ook als wintersportbestemming is dit land in opkomst!

Reistips Noorwegen

  • Blijf niet te lang op één plek, er is zoveel te zien! Daarom dit het ideale land voor een roadtrip, zowel in de zomer als in de winter. 
  • Het weer is vrij onbestendig en weer daarop voorbereid wanneer je je koffer inpakt, ongeacht het seizoen waarin je reist. Het weer kan binnen een dag helemaal omslaan.
  • Het is geen goedkope vakantiebestemming en met name alcohol is vrij prijzig, wees daarop voorbereid. 
  • Ga hier alleen maar naartoe als je echt van de gebaande paden af wilt, als je genieten van de natuur. Sereen, indrukwekkend en kalmerend tegelijk, zo mooi is het hier.