Ontspanning06.08.2010

6 manieren om te tonen dat je het druk hebt!


gerknetdoenalsofjehetdrukhebt.jpg
gerknetdoenalsofjehetdrukhebt.jpg

Het is natuurlijk wel vakantietijd, maar niet iedereen gaat met vakantie. Voor hen die deze zomer doorwerken; die een treetje hoger op de carriëreladder willen klimmen; die willen laten zien dat ze het echt druk hebben heb ik speciaal voor vandaag het volgende te delen.

Hoe doe je alsof je druk bezig bent?

Succes bereik je niet alleen door je goede prestaties, maar ook door het beeld dat anderen van je hebben. Specialist in lichaamstaal Frank van Marwijk geeft enkele tips om over te komen als een harde werker.

1. Zet ’s morgens eerst je computer aan. Spreid documenten uit op je bureau, zodat je de indruk geeft dat je al een poosje bezig bent. Ga dan gerust een kopje koffie drinken met je collega’s.

2. Laat je gezicht vaak zien. Als je achter een gesloten deur werkt, ziet niemand hoe druk je het hebt.

3. Toon dat je het druk hebt. Eet je lunch op je werkplek. Kijk vaak op je horloge. Zucht geregeld eens diep. Laat mensen wachten. Loop snel door de gang.

4. Werk inefficiënt. Waarom één keer naar de printer lopen als het ook drie keer kan? Zo laat je meteen je gezicht zien en kun je snel door de gang lopen.

5. Laat merken dat je overwerkt. Groet vertrekkende collega’s opvallend.

6. Toon ook andere tekenen van stress, zoals in de handen wrijven of trommelen met je vingers.

Let wel op dat je hierdoor niet écht gestresseerd geraakt.

Via

Avatar foto
Gerk Mulder

Gerk is kampeerfreak. Als Gerk niet aan het kamperen is runt hij als SEO-specialist, samen met zijn compagnon, een online marketing bureau - dat is net zo leuk als kamperen!