Ontspanning12.04.2015

Deze 10 dingen wil je in Argentinië eten en drinken!


De lekkerste hapjes en drankjes van Argentinië

Argentinië is het land van de tango dansen, het Andes-gebergte beklimmen en trotse mensen, maar zeker ook van lekker eten en drinken. Deze 10 dingen wil je in Argentinië zeker weten eten en drinken!

1. Argentijnse steak

Natúúrlijk eet je in Argentinië meerdere keren een echte goede Argentijnse steak. Het vlees is hier zo super mals en vol van smaak. Eet een Argentijnse steak direct van de grill met wat gegrilde groente en frietjes of een gepofte aardappel. Dit vlees eet je zonder saus, dat zou de smaak alleen maar verpesten.

2. Dulce de leche

Wij smeren chocoladepasta op ons brood, in Argentinië doen ze dat met dulce de leche, een smeersel met karamelsmaak. Eigenlijk is heel Zuid-Amerika er gek op. Als broodbeleg is het lekker, maar het wordt ook gebruikt voor koekjes en taarten of om er ijs van te maken. Pas wel op… Dulce de leche is verslavend lekker!

Een echte Argentijnse steak eet je puur, zonder saus dus. Met een basic salade en frietjes.
Een echte Argentijnse steak eet je puur, zonder saus dus. Met een basic salade en frietjes.
Dulce de leche, een heerlijk smeersel voor op brood met karamelsmaak
Dulce de leche, een heerlijk smeersel voor op brood met karamelsmaak

3. Fernet branca

Eigenlijk komt dit likeurtje uit Italië, maar de Argentijnen zijn er helemaal gek op. Fernet branca is een likeur van sterke kruiden en specerijen, de smaakt lijkt een beetje op Jägermeister maar dan iets minder zoet. Argentijnen mixen Fernet branca vaak met cola. Drinken ze meestal met cola.

4. Empanadas

Dit lekkere hapje kom je overal tegen: empanadas. Het is een maanvormig broodje dat wordt gevuld met lekkere dingen zoals kaas, pikante kip of groente. Empanadas worden gebakken of gefrituurd. Het is een typisch Argentijns gerecht, men is er dol op. Niet vergeten dus om dit te proeven als je in Argentinië bent!

5. Alfajores

Deze koekjes zijn zó lekker! Alfajores lijken een beetje op Prince-koekjes: het zijn twee koekjes op elkaar, met iets lekkers ertussen. Vaak zit er ook nog chocolade of kokos overheen. Een heerlijke combinatie die je overal kunt eten. Je haalt ze in de supermarkt, maar vers van de bakker zijn ze nog veel lekkerder!

Empanadas: heerlijke gevulde broodjes
Empanadas: heerlijke gevulde broodjes

6. Argentijnse rode wijn

Je kunt natuurlijk niet naar Argentinië zonder van de Argentijnse rode wijn te proeven. Een paar van de lekkerste rode wijnen ter wereld komen namelijk van de Argentijnse grond!

7. Maté

Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar het is ontzettend lekker: Maté. Het is een soort groene kruidenthee dat wordt gedronken in een raar bekertje met een rietje. De smaak van Maté is een beetje bitterzoet. Maté drinken is vooral een sociale aangelegenheid in Argentinië, je doet dit vooral met vrienden en familie om je heen, voor de gezelligheid.

Kruidenthee Mat\u00e9 moet je een keer proeven. Je drinkt het in zo`n bekertje met een rietje.
Kruidenthee Maté moet je een keer proeven. Je drinkt het in zo`n bekertje met een rietje.

8. Argentijnse pizza

De Argentijnen hebben zich qua eten vooral laten inspireren door de Italianen, je ziet hier namelijk veel invloeden uit Italië. Zo ook de pizza. De Argentijnen eten hun pizza’s lekker groot, het liefste met veel vlees en een dikke laag mozzarella. Dik belegd, maar met 2 of maximaal 3 ingrediënten.

9. Het ‘lekkerste ijs ter wereld’

Argentijnen zijn misschien wel het meest chauvinistische volk op aarde. Zo denken zij alles het lekkerste te kunnen klaarmaken, zo ook ijs. In Argentinië eet je dus het lekkerste ijs ter wereld. Probeer in ieder geval een keer een bolletje dulce de leche-ijs, dat is echt een aanrader!

10. Koffie

Een Argentijns kopje koffie is niet bepaald de beste koffie ter wereld, vaak krijg je een kopje oploskoffie met suiker. Waar het wél de moeite waard is om een kopje koffie te drinken, is in Buenos Aires. Daar vind je het oudste café van het land, Café Tortoni, dat al bestaat sinds1858. Het is de enige plek waar de obers lachen en waar je echt goede koffie kunt drinken!

Nergens ter wereld smaakt Argentijnse rode wijn zo lekker als in Argentini\u00eb zelf
Nergens ter wereld smaakt Argentijnse rode wijn zo lekker als in Argentinië zelf
Op reis naar Argentinië

Wil jij al deze lekkere dingen zelf gaan proeven in Argentinië? Boek dan nu je reis. Wellicht komen deze reistips van pas.

Boek je reis

  • Wij boekten onze vlucht naar Argentinië via KLM (tijdens de werelddealweken). Je kunt rechtstreeks van Amsterdam met KLM naar Buenos Aires vliegen.
  • Ga je rondreizen, boek dan een binnenlandse vlucht (of busreis) om bijvoorbeeld in Patagonië, Salta of Mendoza te komen. Een goedkope vlucht (Aerolíneas Argentinas) boek je via TIX.nl.
  • Bekijk alle hotels in Argentinië via Booking.com.
  • Wil je liever een complete rondreis naar Argentinië boeken, kijk dan eens bij Koning Aap of bij SNP reizen. En ook Djoser en Shoestring hebben mooie rondreizen.
  • Of stel je reis samen op basis van bouwstenen van Riksja Travel of bij Van Verre.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Claire de Boer

Claire verruilt het Amsterdamse leven de komende maanden voor een tripje rond de wereld. Ze wil zo veel mogelijk van de wereld zien en doet dit het liefst met haar backpack. Ze wordt gelukkig van een HIT workout, lekker eten en een goed feestje!

Gerelateerde artikelen

De perfecte rondreis door Argentinië: dit zijn de zeven mooiste stops

Argentinië is het land van de tango, de steaks en de overweldigende natuur. Een land om direct in je hart te sluiten. Argentinië is ook gigantisch groot en staat in de top tien van grootste landen ter wereld (op plaats...

Algemeen19.02.2020

De perfecte rondreis door Argentinië: dit zijn de zeven mooiste stops

De 9 leukste dingen om te doen in Buenos Aires

Buenos Aires is de stad van de tango, de biefstuk en de groene parken. Stijlvol en charmant. Een Zuid-Amerikaanse stad die Europees aanvoelt, die je zelfs aan Parijs doet denken. Er wordt volop gedanst wordt en de mensen...

Stedentrips23.08.2019

De 9 leukste dingen om te doen in Buenos Aires

Hiken in El Chaltén: dit zijn de mooiste routes

El Chaltén is hét wandelparadijs van Patagonië. Dit sfeervolle dorpje ligt in nationaal park Los Glaciares in het zuiden van Argentinië. De bergtoppen van El Chaltén maken deel uit van het Andesgebergte, de langgere...

Natuur10.06.2019

Hiken in El Chaltén: dit zijn de mooiste routes

Een Big Ice Trek op het eeuwige ijs van de Perito Moreno gletsjer

De meeste gletsjers op aarde hebben het zwaar te verduren. Door de opwarming van de aarde smelten ze en er zijn plaatsen waar ‘het eeuwige ijs’ al compleet verdwenen is. Gelukkig zijn er ook plekken die daar juist ge...

Natuur06.03.2019

Een Big Ice Trek op het eeuwige ijs van de Perito Moreno gletsjer

bucketlist avontuur

Verder lezen over Argentinië

De vijf mooiste landen van Zuid-Amerika voor op je bucketlist

Zuid-Amerika is een bijzonder en zeer veelzijdig continent op het westelijk en zuidelijk halfrond. Zuid-Amerika bestaat uit 12 verschillende landen, die allemaal hun eigen charme hebben. Hoogtepunten zijn er volop: van h...

Algemeen06.12.2023

De vijf mooiste landen van Zuid-Amerika voor op je bucketlist

Dit is waarom je op reis naar Patagonië wil in 15 foto’s

Er zijn weinig plekken op aarde die de schoonheid van Patagonië kunnen overtreffen. Patagonië is grofweg het zuidelijk deel van de landen Chili en Argentinië. Een echte grens van dit gebied is nooit vastgesteld. Patag...

Natuur06.09.2022

Dit is waarom je op reis naar Patagonië wil in 15 foto’s

Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

Buiten Europa reizen was de afgelopen jaren lastig en naar sommige landen zelfs onmogelijk. Goed nieuws voor iedereen die al twee jaar droomt van een vakantie naar bijvoorbeeld Sri Lanka, Thailand, Canada, Brazilië of Z...

Vliegen17.02.2022

Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

De vijf beste tips om te doen in El Calafate in Argentinië

El Calafate in Argentinië is de centrale hub om Argentijns Patagonië te ontdekken. Het is letterlijk de toegangspoort naar de mooiste natuurwonderen van dit gebied. Dat komt simpelweg omdat El Calafate de enige stad is...

Natuur12.07.2020

De vijf beste tips om te doen in El Calafate in Argentinië

De perfecte rondreis door Argentinië: dit zijn de zeven mooiste stops

Argentinië is het land van de tango, de steaks en de overweldigende natuur. Een land om direct in je hart te sluiten. Argentinië is ook gigantisch groot en staat in de top tien van grootste landen ter wereld (op plaats...

Algemeen19.02.2020

De perfecte rondreis door Argentinië: dit zijn de zeven mooiste stops

De 9 leukste dingen om te doen in Buenos Aires

Buenos Aires is de stad van de tango, de biefstuk en de groene parken. Stijlvol en charmant. Een Zuid-Amerikaanse stad die Europees aanvoelt, die je zelfs aan Parijs doet denken. Er wordt volop gedanst wordt en de mensen...

Stedentrips23.08.2019

De 9 leukste dingen om te doen in Buenos Aires

Hiken in El Chaltén: dit zijn de mooiste routes

El Chaltén is hét wandelparadijs van Patagonië. Dit sfeervolle dorpje ligt in nationaal park Los Glaciares in het zuiden van Argentinië. De bergtoppen van El Chaltén maken deel uit van het Andesgebergte, de langgere...

Natuur10.06.2019

Hiken in El Chaltén: dit zijn de mooiste routes

Buenos Aires: het Parijs van Zuid-Amerika

Buenos Aires wordt ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd en dat is niet voor niets. De twee wereldsteden tonen volop gelijkenissen, ook al liggen ze elfduizend kilometer uit elkaar. In Buenos Aires kun je je in gro...

Stedentrips12.05.2019

Buenos Aires: het Parijs van Zuid-Amerika