Ontspanning04.01.2020

Dit is waarom je in 2020 eindelijk een roadtrip moet gaan maken!


Een nieuw jaar ligt voor ons, met maar liefst 366 dagen de tijd om er iets moois van te maken. Er kunnen dus ook weer nieuwe reisplannen gemaakt worden. Wat ga jij doen in 2020? Ga je dit jaar eindelijk die ene vette roadtrip maken die je al zo lang van plan was? Wij geven je een aantal hele goede redenen om een roadtrip niet uit te stellen, maar juist NU te gaan maken.

1. Ultieme vrijheid

Geen enkele andere reis geeft je zoveel vrijheid als het maken van een roadtrip. Je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Zelf het tempo bepalen en heb je zin om ergens te stoppen en langer te blijven, dan doe je dat gewoon. Roadtrippen staat gelijk aan ultieme vrijheid en dat is precies hét gevoel dat je wilt ervaren als je op vakantie bent. Vrijheid, geen verplichtingen, ontstressen en niemand die je vertelt wat je moet doen. Het is ook slim om overnachtingen nog niet vast te leggen, zodat je echt volledige vrijheid hebt en iedere dag op je af laten komen zoals ‘ie is.

2. Héél veel zien

Het maken van een roadtrip biedt je de kans om heel veel te gaan zien in korte tijd. Zeker wanneer je in Europa gaat reizen, dan kun je in een paar weken verschillende landen, steden en natuurgebieden ontdekken. Afstanden zijn in Europa relatief klein ten opzichte van bijvoorbeeld Australië of Noord-Amerika. En stel je navigatiesysteem zo in dat je de snelwegen vermijdt, want op binnendoorwegen ga je veel meer zien.

3. Ervaring voor het leven

Wanneer je aan het roadtrippen bent, dan gebeuren er altijd onverwachtse dingen. Je komt op plekken die je van tevoren niet bedacht had. Je ontmoet bijzondere mensen en hebt boeiende gesprekken. Eigenlijk is een roadtrip één grote aaneenschakeling van verrassingen en dat is een ervaring die je de rest van je leven niet meer zult vergeten. En met het maken van dat soort ervaringen moet je zeker niet langer wachten. Dus verzamel je beste vrienden en begin met het maken van een plan. In 2020 gaat die ene toffe roadtrip er nu echt van komen!

4. Goedkope reis

Roadtrippen gaat om de reis zelf. En dat begint al zodra je de motor start. Het reizen met de auto, met muziek aan en lekker buiten kijken, dat is eigenlijk al de vakantie. En natuurlijk kost reizen met de auto geld, want je moet tanken of je auto opladen, maar vergeleken met andere soorten vakanties is het een goedkope reis. Zeker wanneer je kiest voor roadtrippen in combinatie met kamperen, je tentje achterin gooien, dan is het een voordelige reis.

5. Reizen maakt gelukkig

De beste reden om in 2020 überhaupt op reis te gaan, is omdat het bewezen is dat reizen gelukkig maakt. En iedereen verdient in het nieuwe jaar een flinke dosis geluk. Dus wordt het de ultieme roadtrip door Europa? Ga je ver op reis om te roadtrippen langs de oostkust van Australië? Of vlieg je naar Las Vegas en maak je van daaruit een droomreis langs de mooiste nationale parken van de VS? Welke reis het ook wordt: het gaat je gelukkig maken!

Goede voorbereiding voor een roadtrip

Het is wel van belang dat je je goed voorbereid wanneer je een roadtrip gaat maken. Het is goed om met name aandacht aan de auto te geven: is die in goede staat en kan je er de reis mee gaan maken die je van plan bent? Het is altijd goed om nog even een check te laten doen in de garage. En weet ook dat een goede autoverzekering afsluiten belangrijk is. Het is altijd slim om eens verzekeringen te vergelijken want wellicht kun je een flink bedrag per jaar besparen die je weer kunt uitgeven tijdens je vakantie.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.