Roadtrip

Het is een van de leukste manieren van vakantie vieren: een roadtrip maken! Met een busje, een camper of lekker met de auto. Een roadtrip is avontuur, vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Reis door Europa, of ga verder weg en maak een onvergetelijke roadtrip door de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika of Australië. Wij geven je alvast een hoop tips voor onderweg! 


De beste landen voor een roadtrip

Niet ieder land leent zich goed voor het maken van een roadtrip, maar er zijn een aantal landen die er echt uitspringen. Dit zijn de beste landen ter wereld voor het maken van een roadtrip! En dat hoeft echt niet allemaal heel ver weg, want in Europa kun je ook al fantastische roadtrips maken!

  • Canada: een outdoorparadijs voor iedereen die gek is op natuur. Wat je hier gaat zien tijdens een roadtrip is echt ongekend; schitterende bergmeren, hoge toppen, toffe steden (Vancouver en Whistler zijn heel tof!) en heel veel wildlife. Dit land lijkt gemaakt om te roadtrippen. Begin je reis in Vancouver en reis helemaal door tot Calgary. Duizenden kilometers zul je op de weg gaan afleggen, maar dit wordt een reis om nooit meer te vergeten!
  • De Verenigde Staten: net als de bovenbuurman is ook de VS een land bij uitstek om rond te reizen met een camper of gewoon met de auto. De faciliteiten zijn daarvoor in dit land nu eenmaal heel erg goed. De afstanden die je gaat afleggen tussen de stops zijn groot, maar alle natuurwonderen die je tijdens je reis gaat zien zijn nog grootser. In één reis kun je wereldsteden als Las Vegas, San Diego en Los Angeles zien en ook nog eens de Grand Canyon en Yosemite National Park bezoeken. Veel beter gaat het niet worden!
  • Kroatië: dit land wordt steeds populairder voor een vakantie in Europa en dat is niet gek, er is hier zoveel moois te vinden! Zoals Istrië - een van de groenste plekken van Kroatië -, de eilanden (Rab is een aanrader!) en Nationaal Park Plitvice waar je magisch mooie watervallen kunt vinden. Misschien nog wel beter: combineer een autovakantie naar Kroatië met landen als Slovenië, Italië en Frankrijk voor de ultieme zomervakantie in Europa.
  • Zuid-Afrika: dit land moet sowieso op je bucketlist omdat je echt een keer een Afrikaanse safari wilt meemaken, maar er is nog zoveel meer hier om te zien. En dus is een roadtrip de beste reis die je maar kunt bedenken. Begin in Johannesburg en zak helemaal af naar Kaapstad, je zult versteld staan van alles dat je gaat zien. Doe de Panoramaroute, de tuinroute en ga op safari in Kruger National Park. Ook hier moet je behoorlijk wat kilometers maken om alles te kunnen zien, maar het is het allemaal meer dan waard.
  • Australië: een van de grootste landen ter wereld, die je eigenlijk alleen maar echt goed kan zien door zelf rond te rijden. Je bent nooit helemaal klaar, want daar is Australië te groot voor, maar ga de weg op om al dat moois zelf te ontdekken. Met name de oostkust is een aanrader voor een autovakantie! Trek de outback in en ga snorkelen in het Great Barrier Reef. Omdat je zelf rijdt kun je ook helemaal zelf het ritme bepalen en gaan en staan waar je maar wilt. Ultieme vrijheid terwijl je aan het reizen bent, zo is het leven bedoeld!