Culinair genieten op het hoogste niveau
Tijdens een culinaire roadtrip staan goed eten en drinken natuurlijk centraal. De organisatie van de 500 x 500 heeft dat maar al te goed begrepen. Na de overheerlijke lunch bij Wolfslaar stond er ‘s avonds namelijk een diner bij The Jane op het programma.
Het tweesterrenrestaurant van topchef Sergio Herman bevindt zich in een voormalige kerk die onwijs stijlvol is gerenoveerd en ingericht. Alleen de indrukwekkende entourage is al reden genoeg om een bezoek aan dit restaurant te brengen.
Dineren bij The Jane
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de fantastische gerechten die hier geserveerd worden. Het ‘standaard’ 14-gangen menu werd uitgebreid met kreeft en kaas met bijpassende wijnen. Met zicht op de open keuken waar chef-kok Nick Bril en zijn team de beste ingrediënten verwerken tot de mooiste gerechten, ervaar je de ultieme avond uit. Een avond bij The Jane is een beleving die je als food lover meegemaakt moét hebben. Dit restaurant verdient een plek bovenaan je culinaire bucketlist!
Op stadstour door Antwerpen
De volgende ochtend staat er een stadstour op de planning. Vanaf het hotel lopen we door de smalle straatjes van het oude centrum langs hoogtepunten als de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het Stadhuis en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten voordat we onze weg vervolgen richting ‘t Eilandje. Deze wijk in het Noorden van de stad is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een moderne buurt vol gezellige horeca en gewilde appartementen. Kenmerkend voor ’t Eilandje is het negen verdiepingen hoge Museum aan de Stroom (kortweg MAS). Dit is het eindpunt van onze wandeling. Hier staat ons nog een laatste culinaire verrassing te wachten.
Lunchen op grote hoogte
Op de bovenste verdieping van het MAS vind je tweesterrenrestaurant ’t Zilte. De perfecte afsluiter van een culinaire reis naar Antwerpen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Op grote hoogte genieten we nog één keer van een lunch op sterrenniveau.