Antwerpen

Antwerpen is de leukste stad van België. Met en prachtig oud centrum en tal van bezienswaardigheden is Antwerpen een stad waar je je geen seconde hoeft te vervelen. Je kunt onwijs goed winkelen in Antwerpen en de stad barst van de leuke restaurants. Een dagje of weekendje Antwerpen is dus altijd een goed idee! Wij hebben de leukste tips om te doen en zien in Antwerpen hier voor je verzameld. 

Antwerpen is de mooiste stad die Vlaanderen rijk is. Het is een echte wereldstad die toeristen van over de hele wereld trekt. Er wonen ruim een half miljoen mensen. De ligging aan de rivier de Schelde maakt de stad aantrekkelijk. Deze rivier deelt de stad in tweeën. De rechteroever is waar het allemaal gebeurt, maar ga ook eens naar de linkeroever, daar is ook een hoop te ontdekken. En ook de titel 'diamantenstad' zorgt voor extra aantrekkingskracht: Antwerpen is de diamanthoofdstad van Europa. 

Cultuur, lekker eten en gezelligheid

Het leuke is dat de geschiedenis van de stad ver terug gaat. Zeker op gebied van cultuur is er dus veel te ontdekken. Met name in het historisch centrum van Antwerpen kijk je je ogen uit. Maar de stad heeft meer te bieden dan het gezellig drukke stadscentrum. De wijken 't Zuid, Eilandje en Zurenborg zijn populair en hebben een hoop te bieden als je een stedentrip maakt. En wat dacht je van de theaterbuurt of de modebuurt. Op de fiets of te voet kun je veruit het meeste wel ontdekken. 

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de culinaire kant van Antwerpen. Die gaat veel verder dan Belgisch bier, chocolade, friet en koekjes. De stad barst van de hippe en traditionele cafés en restaurants. Alleen al voor het eten en drinken zou je hier voorgoed willen wonen. Bijzonder is dat het overal gezellig is, alsof dat hier gewoon vanzelf gaat. Belgen houden nu eenmaal ontzettend van het leven.

Opvallend is ook hoeveel leuke evenementen er in Antwerpen worden georganiseerd. De Ronde van Vlaanderen, de Antwerp 10 Miles, Antwerpen Proeft (een heel tof culinair event), de Zomer van Antwerpen en het Bollekesfeest. En dan is er ook nog de legendarische kerstmarkt, een van de leukste en gezelligste wintermarkten van Europa.

Bezienswaardigheden Antwerpen

Het leuke aan Antwerpen is dat deze stad super dichtbij is. Deze Belgische stad ligt namelijk maar een klein stukje over de grens. Met de auto of de trein ben je er zo. De trein is absoluut een aanrader, want de stationshal van Antwerpen Centraal is prachtig om te zien. Dit zijn de leukste bezienswaardigheden in Antwerpen die je niet mag missen.

 • De Grote Markt met het indrukwekkende stadhuis en huizen met prachtige gevels
 • De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal: ga zeker ook even binnen kijken
 • De Bravofontein op de Grote Markt, een oude legende over het ontstaan van de stadsnaam
 • Vlaeykensgang, het mooiste geheime straatje in het centrum
 • Rubenshuis: het museum over de beroemde Belgische kunstschilder
 • Het MAS: Museum aan de Stroom
 • Het Centraal Station: een van de mooiste stationshallen ter wereld
 • Chocolate Nation: het lekkerste museum ter wereld
 • Het ModeMuseum (MoMu)
 • De Stadsfeestzaal: een winkelcentrum met bijzondere architectuur
 • De Plantentuin: dé plek om tot rust te komen
 • Vogeltjesmarkt: de beroemde vlooienmarkt op zondag

Antwerpen is zo'n stad waar je je direct thuisvoelt. Het is wel een stad, maar in delen voelt het aan als een dorp, zeker wanneer je de wijken buiten het centrum gaat ontdekken. En dat maakt Anvers zo leuk. Heb je niet alles gezien in één keer, dan kom je gewoon nog een keer terug. Deze stad is zo dichtbij dat je er talloze keren naartoe kunt. Dus waar wacht jij nog op? Boek snel die toffe stedentrip, want in de leukste stad van België ga je je geen seconde vervelen!