Tips om de culinaire kant van Malta te ontdekken
Ga je op vakantie naar Malta en wil je de culinaire kant van het eiland ontdekken? Dan zijn dit de leukste tips om te doen.
1. Doe de Valletta Food Tour
In de hoofdstad Valletta kun je deelnemen aan een Food Tour. Het is een unieke manier om de lokale keuken te ontdekken én meteen ook de prachtige hoofdstad van Malta te zien. Een Food Tour door Valletta neemt je mee naar lokale restaurants, gastronomische winkels met ambachtelijke kazen, handgemaakte chocolaatjes, lokale wijnen en lokaal bier.
2. Maltese wijnproeverij
Wist je dat ook de Maltese wijnen internationaal worden geprezen? Van de inheemse druivensoorten Ġellewża en Ghirghentina worden wijnen met een uitgesproken en volle smaak gemaakt. Wie gek is op wijn moet hier absoluut een keer een Maltese wijnproeverij doen. De grotere wijnboerderijen organiseren rondleidingen en wijnproeverijen. Afhankelijk van het seizoen zie je tijdens de rondleiding de gehele productie, van de eerste fermentatie tot en met het rijpingsproces. Een van de bekendste wijnhuizen is Ta’Mena Estate op Gozo, echt een aanrader!
3. Ontdek de Farmer’s dishes
Het lokale boerenleven is op deze kleine eilanden nooit ver weg. Er zijn volop boerderijen waar je een kijkje kunt nemen. Bij de ene boerderij kun je meehelpen met fruit plukken en op de andere boerderij kun je typische lokale gerechten en producten proeven en proberen. Aan de hand van deze Farmer’s dishes ontdek je pas echt de smaak van Malta.
4. Leer Maltees koken
Een van de bekendste lekkernijen op Malta zijn de Pastizzi: pasteitjes van bladerdeeg met spinazie, ricotta, ansjovis of ander lekkers erin. Je kunt ze overal kopen: niet alleen in een bar of restaurant, maar ook in kleine stalletjes langs de weg. Een van de leukste culinaire tips op Malta is een kookworkshop boeken waarbij je zelf leert hoe je deze lekkere bladerdeeghapjes moet maken.