Schotland

Schotland is een van de mooiste natuurbestemmingen van Europa. Een veelzijdig, groen en prachtig land. Een oudoor-droom voor wie houdt van actieve vakanties. De Schotse Hooglanden zijn adembenemend mooi. Ook steden als Edinburgh, Glasgow en Inverness zijn perfect voor een originele stedentrip. Er is hier zoveel moois te ontdekken. Wij hebben de mooiste plekken in Schotland voor je verzameld! 

De hoofdstad van Schotland is Edinburgh. Er wonen zo'n 5,5 miljoen mensen in Schotland. Op dit moment maakt het land deel uit van het Verenigd Koninkrijk, maar al lange tijd speelt het feit dat een groot deel van de Schotten zich los willen weken en als zelfstandig land door willen. Een referendum in 2014 werd nipt verloren. 

Natuur in Schotland

Schotland heeft een paar mooie steden, zoals Glasgow, Inverness en Aberdeen, maar je komt hier voor iets heel anders. In Schotland móét je wel de natuur in. De Schotse Hooglanden zijn bekend, maar er is nog zoveel meer te ontdekken. Er zijn ongeveer zo'n 800 eilanden die zeker ook de moeite waard zijn. 

 Wist je dat er ook prachtige stranden zijn? En ook de Schotse Laaglanden zijn heel mooi. Schotland is een perfect land om te roadtrippen: het is rustig onderweg en adembenemende landschappen schieten aan je voorbij. Het is ook een land met een hele rijke geschiedenis, dus zoek je boeiende cultuur dan zit je hier helemaal goed.

Praktische tips

  • Het is 1,5 uur vliegen naar Edinburgh.
  • Betalen doe je met de Schotse pond. Je kunt Engelse ponden uitgeven maar dan krijg je wel Schotse ponden terug.