Stedentrips05.03.2014

10 tips voor een bezoek aan Buenos Aires


Buenos Aires is een stad die zeker thuishoort op het lijstje met plaatsen waar je nog een keer naar toe moet. Buenos Aires is niet goedkoop, maar een bezoek is het geld meer dan waard. Wij geven je 10 tips om het maximale uit Buenos Aires te kunnen halen!

Must see: de Casa Rosada
Must see: de Casa Rosada

1. La bomba de tiempo

Elke maandagavond in het Konex Cultural Centre is er een voorstelling van La Bomba de Tiempo. Met regen is het optreden binnen, anders is er buiten genoeg plek om van de show te genieten. Op het podium staan 15 drummers, die een enerverend optreden voor je neerzetten. Er wordt gedanst, er wordt gezongen en bovenal wordt er getrommeld door de muzikanten. Een feestje dat je niet mag missen als je in Buenos Aires bent.

2. Euro’s en dollars

Argentijnen kunnen maar moeilijk aan euro’s en dollars komen en deze zijn daarom erg veel waard. Als toerist doe je er goed aan om euro’s of dollars mee te nemen. Je krijgt er een bijzonder goede wisselkoers voor terug.

3. Spanglish date

Spreek je al een beetje Spaans of wil je het graag leren? Er worden wekelijks zogenaamde ‘Spanglish speeddates’ georganiseerd. De speeddates zijn steeds op een andere plek en zijn leuk om mensen te leren kennen of om de taal te oefenen. Je praat steeds 10 minuten met iemand uit Argentinië die graag Engels wil leren. De eerste 5 minuten spreken jullie Spaans, daarna switchen jullie naar Engels. De speeddate is inclusief een drankje en een maaltijd.

4. Busritjes van 2 peso

Een busritje in Buenos Aires kost 2 peso. In de meeste bussen kan je ook alleen maar betalen met muntjes van 2 peso. Als je geluk hebt kan de buschauffeur met je wisselen, maar zo niet dan kan je niet mee. Met een biljet van 100 peso hoef je bij de buschauffeur overigens echt niet aan te komen. Ook al is dit omgerekend maar ongeveer 10 euro, zelfs in de supermarkt vinden ze het lastig om dit biljet te wisselen.

5. La Terraca

Buenos Aires staat bekend om de vele feesten. Dansen en feesten kan je dan ook op veel verschillende plekken en tot in de vroege uurtjes. In discotheek Terraca gaat het vooral los. Kijk niet gek op als het feest tot 10 uur ‘s ochtends doorgaat. Overigens barst het feest pas los rond 3 of 4 uur ’s nachts. Ga er dus niet te vroeg heen en reken er niet op dat je op tijd weer in je bed ligt.

6. Empanadas

In Zuid-Amerika zie je ze overal, maar in Argentinië zijn ze toch echt het lekkerst. Empanadas. Het zijn een soort kleine pasteitjes en je hebt ze met allerlei soorten vullingen. Uiteraard zijn er veel varianten met vlees, maar ook die met kaas is echt smullen. Meestal worden ze geserveerd als voorgerecht, maar ze doen ook heel goed dienst als een late night snack of tussendoortje.

Proeven in Buenos Aires: empanada`s
Proeven in Buenos Aires: empanada`s

7. Tango

Natuurlijk neem je een tango-les als je in Argentinië bent. Veel dansscholen hebben een avondvullend programma en nadat je entree betaald hebt mag je blijven voor zoveel lessen als dat je wilt. Zo kan je bijvoorbeeld eerst een tango-les volgen, daarna een uur salsa dansen en vervolgens rock en rollen. Er zijn lessen voor beginners en gevorderden en als je een beginner bent is het ook erg leuk om naar de gevorderden te kijken met een drankje.

8. Korting

In Buenos Aires eten mensen later dan dat wij gewend zijn. Ga je om 20.00 uur naar een restaurant? Grote kans dat deze nog helemaal leeg is. De meeste mensen gaan pas rond 22.00/23.00 uur uit eten. Om de restaurants ook eerder al een beetje vol te krijgen, bieden veel restaurants enorme kortingen aan wanneer je vroeg komt eten. Het kan dan zomaar gebeuren dat je van zes tot acht de tijd hebt om te eten, maar wel 50 procent korting krijg op al je eten en drinken.

9. Uruguay

Als je wat langer de tijd hebt in Buenos Aires, is het leuk om een dagtrip te maken naar Uruguay. Met de pond (die vertrekt vanuit Buenos Aires) is het maar 2 uurtjes varen. In Uruguay (Colonia del Sacramento) kan je bijvoorbeeld een dagje lekker aan het strand liggen. Het is een idyllisch mooi rustig dorpje, misschien wel even een verademing na het levendige drukke Buenos Aires.

10. Polo-wedstrijd

Zin om je een dagje mooi uit te dossen en op chic te gaan? Paardenraces zijn groot in Argentinië en er is een renbaan in Buenos Aires. Zaterdag, zondag en maandag zijn er paardenraces in Palermo, één van de hippere en chiquere wijken in Buenos Aires.

Bezoek Buenos Aires

Ga jij op reis naar Buenos Aires in Argentinië? Wellicht komen deze reistips dan nog goed van pas.

Plan je reis

  • Wij boekten onze vlucht naar Argentinië via KLM. Je kunt rechtstreeks van Amsterdam met KLM naar Buenos Aires vliegen.
  • Hotels zijn er in Buenos Aires in allerlei soorten. Hotel Ilum Experience Hotel in de wijk Palermo via Booking.com is een aanrader, dat op een perfecte plek in deze wijk ligt - én het heeft een zwembad!
  • Wil je liever een complete rondreis naar Argentinië boeken met een stop in Buenos Aires, kijk dan eens bij Van Verre reizen of Sawadee.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Verder lezen over Argentinië

De vijf mooiste landen van Zuid-Amerika voor op je bucketlist

Zuid-Amerika is een bijzonder en zeer veelzijdig continent op het westelijk en zuidelijk halfrond. Zuid-Amerika bestaat uit 12 verschillende landen, die allemaal hun eigen charme hebben. Hoogtepunten zijn er volop: van h...

Algemeen06.12.2023

De vijf mooiste landen van Zuid-Amerika voor op je bucketlist

Dit is waarom je op reis naar Patagonië wil in 15 foto’s

Er zijn weinig plekken op aarde die de schoonheid van Patagonië kunnen overtreffen. Patagonië is grofweg het zuidelijk deel van de landen Chili en Argentinië. Een echte grens van dit gebied is nooit vastgesteld. Patag...

Natuur06.09.2022

Dit is waarom je op reis naar Patagonië wil in 15 foto’s

Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

Buiten Europa reizen was de afgelopen jaren lastig en naar sommige landen zelfs onmogelijk. Goed nieuws voor iedereen die al twee jaar droomt van een vakantie naar bijvoorbeeld Sri Lanka, Thailand, Canada, Brazilië of Z...

Vliegen17.02.2022

Reizen buiten Europa eindelijk weer mogelijk: 5 mooie bestemmingen voor een verre reis

De vijf beste tips om te doen in El Calafate in Argentinië

El Calafate in Argentinië is de centrale hub om Argentijns Patagonië te ontdekken. Het is letterlijk de toegangspoort naar de mooiste natuurwonderen van dit gebied. Dat komt simpelweg omdat El Calafate de enige stad is...

Natuur12.07.2020

De vijf beste tips om te doen in El Calafate in Argentinië

De perfecte rondreis door Argentinië: dit zijn de zeven mooiste stops

Argentinië is het land van de tango, de steaks en de overweldigende natuur. Een land om direct in je hart te sluiten. Argentinië is ook gigantisch groot en staat in de top tien van grootste landen ter wereld (op plaats...

Algemeen19.02.2020

De perfecte rondreis door Argentinië: dit zijn de zeven mooiste stops

De 9 leukste dingen om te doen in Buenos Aires

Buenos Aires is de stad van de tango, de biefstuk en de groene parken. Stijlvol en charmant. Een Zuid-Amerikaanse stad die Europees aanvoelt, die je zelfs aan Parijs doet denken. Er wordt volop gedanst wordt en de mensen...

Stedentrips23.08.2019

De 9 leukste dingen om te doen in Buenos Aires

Hiken in El Chaltén: dit zijn de mooiste routes

El Chaltén is hét wandelparadijs van Patagonië. Dit sfeervolle dorpje ligt in nationaal park Los Glaciares in het zuiden van Argentinië. De bergtoppen van El Chaltén maken deel uit van het Andesgebergte, de langgere...

Natuur10.06.2019

Hiken in El Chaltén: dit zijn de mooiste routes

Buenos Aires: het Parijs van Zuid-Amerika

Buenos Aires wordt ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd en dat is niet voor niets. De twee wereldsteden tonen volop gelijkenissen, ook al liggen ze elfduizend kilometer uit elkaar. In Buenos Aires kun je je in gro...

Stedentrips12.05.2019

Buenos Aires: het Parijs van Zuid-Amerika