Stedentrips14.01.2014

Nu ook met de Thalys naar Lille


De Franse stad Lille wordt steeds populairder. Veel mensen vinden het een ideale stad voor een lekker weekendje weg. De stad heeft namelijk een hele hoop te bieden, en is met de auto vanuit Nederland prima bereikbaar. Maar het wordt nu nog makkelijker om naar Lille te reizen, want vanaf begin april kun je ook met de Thalys naar Lille. Thalys heeft Lille namelijk opgenomen als nieuwe bestemming. De eerste trein naar Lille vertrekt op 12 april, maar je kunt nu alvast kaartjes kopen. 

Reis je vanaf Amsterdam (via Antwerpen en Brussel), dan ben je twee uur en veertig minuten onderweg. Je moet dan wel vroeg op, want de trein vertrekt dagelijks om 07.18 uur. Op maandag en donderdag kun je ook in de middag reizen, dan vertrekt de Thalys vanuit Amsterdam om 16.18 uur. 

Lille (of door de Belgen Rijsel genoemd) ligt op de Frans-Belgische grens. In de winter reizen veel Nederlanders af naar deze Franse stad voor de kerstmarkt. De stad is dan prachtig verlicht en helemaal in kerstsfeer gebracht. De prachtige oude gebouwen van de stad zorgen voor een unieke sfeer. En ook om te shoppen en lekker eten en drinken is het een hele fijne stad.

Avatar foto
Redactie Travelvalley

De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen. Volg ons ook via Twitter, Facebook en Instagram.