Stedentrips28.11.2020

Deze 9 hotspots in Parijs zie je in Emily in Paris


De serie Emily in Paris is een groot succes op Netflix. En dan vooral onder vrouwen die bijvoorbeeld ook fan waren van Gossip Girl (en alles in het feel good-genre). Voor wie de serie nog niet kent: Emily in Paris gaat over een Amerikaanse jonge vrouw die naar Parijs verhuist voor werk, een marketingfunctie bij een bedrijf dat werkt voor luxe goederen. Er zit een lekker hoog tempo in. Aflevering zijn kort en er gebeurt veel. En dat alles met Parijs als decor. Zelfs als je al heel vaak in Parijs bent geweest zul je nieuwe plekken ontdekken als je Emily in Paris kijkt. De gebaande paden worden niet bewandeld, maar er wordt juist gekozen voor de plekken die toeristen nog niet wisten te vinden. De leukste hotspots uit deze serie hebben wij op een rij gezet.

1. L’Atelier des Lumières

L’Atelier des Lumières kun je het beste omschrijven als een digitaal kunstmuseum. Je vindt L’Atelier des Lumières aan de oostkant van de stad, niet ver bij de Bastille vandaan. Hier kun je wereldberoemde kunstwerken van grootmeesters bewonderen op een manier die je nog niet eerder hebt ervaren. Kunst van bijvoorbeeld Van Gogh (Starry Night) is vertaald naar een 360° projectie zodat je je letterlijk even onder de wereldberoemde sterrenhemel kunt wanen, net zoals Emily in de serie doet. Maar er is meer te zien: ook Monet, Renoir en Chagall zijn te bewonderen alsof je dwars door hun kunstwerken heen loopt. Kleine schilderijen worden reusachtig groot en dat is heel indrukwekkend.

Tip: bekijk ook hier alle hotspots uit Emily in Paris seizoen 2 en seizoen 3

2. Rue de l’Abreuvoir

Aan schilderachtige straatjes heeft Parijs geen gebrek. Sterker nog: het is juist het allermooiste aan de Franse hoofdstad. Rue de l’Abreuvoir behoort zeker tot het beste dat Parijs je op gebied van mooie straatjes te bieden heeft. Je vindt Rue de l’Abreuvoir in Montmartre, de beroemde schilderswijk rondom de Sacré Coeur. In de serie wordt gezegd dat het de mooiste straat van Parijs is, maar dat moet je zelf bepalen als je er bent.

In Emily in Paris liggen ze in een Hästens bed aan het begin van dit straatje. Omdat er op beeld bijna niemand loopt, is het straatje nog mooier dan in het echt. In een wereld zonder corona is het in Montmartre echter behoorlijk druk met toeristen, dus misschien gaat het beeld in werkelijkheid iets minder mooi zijn dan hoe Emily de straat ervaart. Of kom ’s morgens heel vroeg.

Tip: in dit straatje (op nummer 2 op de hoek) vind je ook La Maison Rose, een beeldig restaurant met een roze met groene gevel. Ook La Maison Rose komt voorbij in de serie Emily in Paris. Het is een van de meest gefotografeerde plekken van Montmartre en een topplek om te lunchen – als het je lukt om een plekje op het terras te bemachtigen.

3. Opéra Garnier

Een van de mooiste gebouwen in Parijs is het operagebouw. Daar zijn er meer van in Parijs, maar het gaat in dit geval om Opéra Garnier. Deze plek ligt midden in de stad, net iets ten noorden van Place Vendôme.

De geschiedenis van Opéra Garnier gaat al terug naar de 17e eeuw. Eenmaal binnen is de pracht en praal haast niet in woorden te vatten. Trappen, balkons, waanzinnig mooie details en tientallen fonkelende kroonluchters. Alsof je in een sprookje bent beland. Of je er nu naar het Zwanenmeer gaat, zoals Emily, of je kiest voor een andere voorstelling, een avond naar de opera in Parijs is sowieso iets om nooit meer te vergeten.

Tip: geen zin in een avond opera, maar wil je het bijzondere gebouw wel zelf zien? Er worden ook rondleidingen gegeven.

4. Place de l’Estrapade

Net zoals de appartementen van Carrie Bradshaw uit Sex and the City of die van Friends toeristische attracties zijn geworden in New York, zullen er ongetwijfeld mensen zijn die het appartement van Emily in Parijs willen zien. Tenminste, de buitenkant dan. Dat vind je aan Place de l’Estrapade aan de zuidkant van de stad, niet ver van het Panthéon. Een heel mooi pleintje dat perfect de charme van de stad weergeeft. Deze locatie is natuurlijk niet voor niets gekozen. Op Place de l’Estrapade zit overigens ook echt het bakkertje waar Emily haar eerste echte Parijse pain au chocolat haalt: Boulangerie Moderne.

Ook het restaurant van Gabriel is op dit pleintje te vinden. In de serie heet het restaurant Les Deux Compères, maar in werkelijkheid heet het (nu althans) Ristorante Terra Nera en is het een Italiaans restaurant.

5. Jardin du Palais-Royal

Vlakbij het Louvre vind je Jardin du Palais-Royal, de tuinen van het Koninklijk Paleis. Daar ontmoeten Emily en Mindy elkaar. Omdat het Louvre en Jardin des Tuileries altijd veel meer aandacht opeisen (en ook heel veel groter zijn), is het in Jardin du Palais-Royal meestal een heel stuk rustiger. Het kan dus zomaar gebeuren dat je deze plek ervaart zoals in de serie. De stoeltjes rondom de vijver zijn er zeer geliefd en tevens absoluut een aanrader voor een stadspicknick. In Parijs hoeft dat niet veel meer te zijn dan du vin et du pain.

6. Café de Flore

In de wijk Saint-Germain-des-Prés, absoluut een van de mooiste en meest authentieke wijken van Parijs, vind je Café de Flore. Geen onbekende plek, want de gevel van dit cafe/restaurant is wereldberoemd. Het is een van de oudste cafés van de stad waar vroeger beroemde schrijvers en filosofen graag een kopje koffie dronken. Jean-Paul Sartre en zelfs Pablo Picasso kwamen er graag. Thomas had in de serie dus gelijk.

Je kunt je voorstellen dat een plekje bemachtigen er niet vanzelf gaat, maar mocht je over een tijdje van plan zijn naar Parijs te gaan, dan is het de reservering zeker waard.

Sommige plekken komen uitgebreid aan bod, andere plekken zie je slechts heel snel voorbij komen. Heb je de hele serie Emily in Paris gezien, dan heb je ook deze hotspots gezien.

  1. Pont Alexandre-III: op deze brug wordt de video-shoot met de naakte vrouw gedaan. Het is een van de mooiste bruggen over de Seine, vlakbij de Champs-Elysées.
  2. Canal Saint-Martin: dit kanaal loopt door de noordkant van de stad, vanaf de Bastille. Aan de oevers van dit kanaal wordt gepicknickt aan het water. ’s Avonds kun je er een mooie wandeling maken omdat het dan mooi verlicht is.
  3. Monnaie de Paris: dit is de plek waar de Franse munt wordt geslagen. Een statig pand aan de Seine, tegenover Ile de la Cité en Pont Neuf. In de serie wordt het gebouwd gebruikt voor een modeshow.

Op reis naar Parijs

Wil jij deze hotspots in Parijs zelf ontdekken? Check dan deze reistips.

Plan je reis

.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}

© Kavalenkava – Adobe Stock

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Gerelateerde artikelen

Dit zijn de leukste locaties uit Emily in Paris seizoen 3

Wie 30 seconden naar de serie Emily in Paris kijkt, wil maar één ding: ook naar Parijs. Hierin zie je namelijk Parijs op haar allermooist. Ook in seizoen 3 van Emily in Paris komen weer een hoop toffe plekken voorbij d...

Stedentrips05.01.2023

Dit zijn de leukste locaties uit Emily in Paris seizoen 3

Deze 7 hotspots in Parijs zie je in Emily in Paris, seizoen 2

De Netflix-serie Emily in Paris was vorig jaar meteen een groot succes. Niet alleen het verhaal is om van te smullen, het decor is dat ook. Niet gek, want bijna alles speelt zich af in misschien wel de mooiste stad ter w...

Lifestyle03.01.2022

Deze 7 hotspots in Parijs zie je in Emily in Paris, seizoen 2

De 10 coolste dingen om te doen in Parijs

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, Parijs is wat mij betreft de leukste en allermooiste stad ter wereld! Je zult er nooit uitgekeken raken. Parijs is de stad van de mode en van de culinaire tradities. Van de Franse ba...

Stedentrips22.01.2021

De 10 coolste dingen om te doen in Parijs

Place des Vosges: het oudste en mooiste plein van Parijs

De leukste manier om Parijs te ontdekken is eigenlijk door heel weinig te plannen. De mooiste plekken ontdek je namelijk pas wanneer je nergens naar op zoek bent. Maar mocht je in de zomermaanden één plek moeten kiezen...

Stedentrips24.03.2020

Place des Vosges: het oudste en mooiste plein van Parijs

Rue Crémieux: het kleurrijkste straatje van Parijs

In Parijs zijn de straten grijsbruin. Soms enigszins vervallen, maar vaak heel charmant. Je ziet er maar weinig kleur, tenzij je naar Rue Crémieux gaat. Het is de kleurrijkste straat van Parijs, met huizen in alle kleur...

Stedentrips29.10.2018

Rue Crémieux: het kleurrijkste straatje van Parijs

Verder lezen over Parijs

Naar de Olympische Spelen in Parijs: dit moet je weten

In de zomer van 2024 vinden de Olympische Spelen plaats in Parijs. En dat belooft nu al een spektakel te worden. Het is, na Rio de Janeiro en Tokyo, tof dat dit bijzondere evenement weer in Europa plaatsvindt. Menig sportliefhebber wil erbij zijn. Maar hoe doe je dat? Zijn er nog kaarten beschikbaar? Waar ga je slapen? Hoe zit het met vervoer? Als je naar de Olympische Spelen in Parijs wil, is dit wat je moet weten.

Algemeen22.01.2024

Naar de Olympische Spelen in Parijs: dit moet je weten

Dit zijn de 9 leukste hotels in Parijs: de beste plekken om te overnachten

Waar ga je slapen? Parijs heeft zoveel mooie, sfeervolle en luxe hotels. Welke hotels zijn ook goed betaalbaar? Of welke hotels zijn zó mooi dat je er misschien wel wat meer voor over hebt? Ik heb een mix gemaakt van bijzondere, fijne én betaalbare hotels. Deze hoteltips komen goed van plan als je een weekendje Parijs boekt.

Stedentrips07.01.2024

Dit zijn de 9 leukste hotels in Parijs: de beste plekken om te overnachten

De beste tips om Le Marais in Parijs te ontdekken

Mijn liefde voor Parijs kent geen grenzen. Het is de mooiste stad ter wereld, waar je honderd keer naartoe kunt gaan en nog steeds zal Parijs je blijven verrassen. Iedere keer weer word ik naar Le Marais gezogen, de leuk...

Stedentrips20.05.2023

De beste tips om Le Marais in Parijs te ontdekken

de leukste wijk van Parijs
Naar Parijs met een elektrische auto: zo doe je dat

Steeds meer mensen rijden elektrisch, een goede, duurzame ontwikkeling. Maar hoe eenvoudig en comfortabel is het om met een elektrische auto op vakantie te gaan of een weekend tripje? Met een elektrische auto naar Parijs...

Algemeen08.03.2023

Naar Parijs met een elektrische auto: zo doe je dat

Dit zijn de 10 meest iconische bezienswaardigheden in Parijs

Parijs is een van de meest iconische steden ter wereld, met een schat aan culturele bezienswaardigheden. Als je een bezoek aan Parijs plant, dan wil je waarschijnlijk zoveel mogelijk van alles zien. Zeker als het je eers...

Stedentrips07.03.2023

Dit zijn de 10 meest iconische bezienswaardigheden in Parijs

Dit zijn de leukste locaties uit Emily in Paris seizoen 3

Wie 30 seconden naar de serie Emily in Paris kijkt, wil maar één ding: ook naar Parijs. Hierin zie je namelijk Parijs op haar allermooist. Ook in seizoen 3 van Emily in Paris komen weer een hoop toffe plekken voorbij d...

Stedentrips05.01.2023

Dit zijn de leukste locaties uit Emily in Paris seizoen 3

Eén dag naar Parijs: dit wil je doen

We deden het vroeger al met mijn ouders: een dagje naar Parijs. ’s Morgens vroeg weg en ’s avonds laat weer thuis. Het is een van de voordelen van in het Zuiden wonen: de rit naar Parijs duurt niet zo lang. Vanuit Br...

Stedentrips02.08.2022

Eén dag naar Parijs: dit wil je doen

Parijs on a budget: 5 handige tips voor een goedkope stedentrip

Het is misschien wel de mooiste en meest romantische stad ter wereld: Parijs. En een geliefde bestemming voor een stedentrip, bovendien ben je er zo vanuit Nederland. De stad trekt miljoenen toeristen per jaar en daar zi...

Stedentrips01.03.2022

Parijs on a budget: 5 handige tips voor een goedkope stedentrip