Stedentrips24.03.2023

Je kunt nu met de TUI nachttrein op stedentrip naar Praag en Dresden


De trein is steeds vaker een goed alternatief voor het maken van een vliegreis. Treinreizen is een duurzame en comfortabele manier van reizen, die ook steeds betaalbaarder wordt.

Vanaf eind april komt daar ook een stedentrip naar Praag en Dresden bij, die je per trein kunt maken. TUI zet daarvoor de nachttrein in, die afgelopen winter als Ski Express naar Oostenrijk reed. Vanaf 26 april rijdt de TUI City Express naar Tsjechië en Duitsland om stedentrippers naar Praag en Dresden te brengen.

Hoe werkt de TUI City Express?

De TUI City Express is een wekelijkse nachttrein. De vertrektijden van de nachttrein zijn goed afgestemd op een stedentrip.

Je vertrekt op donderdagavond en slaapt die nacht in de trein. Op vrijdagochtend kom je aan op de plaats van bestemming. Zondagavond reis je weer naar huis en maandagochtend ben je thuis. Voor de meeste mensen betekent dat dus ook dat je maar één dag vrij hoeft te nemen om een lang weekend weg te zijn. En Praag en Dresden zijn steden waar je je prima een lang weekend kunt vermaken, zeker in Praag is dat geen enkel probleem.

Een stedentrip met de TUI City Express duurt dus vier nachten, waarvan je er twee in de trein slaapt. Er zijn drie volle dagen om de steden te ontdekken. Zeker voor mensen die ook in een rijdende trein goed kunnen slapen is dit de ideale manier van reizen.

Stedentrip Praag

Praag is een stad waar je een keer geweest moet zijn. De hoofdstad van Tsjechië is beeldschoon, met een mooi historisch centrum met oude burchten, bruggen en een bijzonder astronomisch uurwerk.

Stedentrip Dresden

Dresden ligt aan de Elbe in het oosten van Duitsland. Een bijzondere stad waar veel te doen is. Dwaal door de Altstadt, ontdek de kunstzinnige Neustadt en ga zeker ook de stad uit om mooie kastelen, wandelroutes en wijngaarden te ontdekken.

Beiden een perfecte keuze voor een verrassende stedentrip!

Neem de nachttrein naar Praag of Dresden voor een stedentrip
Neem de nachttrein naar Praag of Dresden voor een stedentrip

Zo comfortabel is slapen in de trein

Hoe fijn, comfortabel en duurzaam ook: slapen in de trein is niet voor iedereen weggelegd. Het is voor de meeste mensen geen nachtrust zoals je in een hotel zou ervaren, maar de voordelen (slapend reizen, duurzaam) wegen absoluut op tegen de voordelen.

Natuurlijk is er ook wat lawaai, de trein stopt regelmatig en afhankelijk van de coupé die je kiest zijn er ook andere mensen om je heen.

Je kunt je eigen comfort kiezen, met bijbehoren prijskaartje uiteraard: van economy oplopend tot comfort privé. Die laatste is de meest ‘luxe’ optie die je kunt reserveren voor je eigen reisgezelschap.

Tip: Meer info over de TUI City Express vind je hier

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Treinreizen

Vijf redenen om met de trein op wintersport te gaan

Duurzaam wintersporten wint steeds meer aan populariteit. Dat is ook wel nodig, want door de klimaatverandering worden de wintersportseizoenen steeds korter. De belangrijkste beslissing om de klimaatbelasting zo veel mogelijk te beperken, begint al thuis.

Winter07.02.2024

Vijf redenen om met de trein op wintersport te gaan

De Thalys heet nu Eurostar: goedkope treintickets naar Parijs en Brussel

De vertrouwde Thalys, de super snelle trein naar onder andere Parijs, heeft een nieuwe naam. Vanaf nu heet deze trein de Eurostar. Thalys is sinds oktober 2023 Eurostar geworden. Nog steeds is het een hogesnelheidstrein die rechtstreeks van Amsterdam via Rotterdam naar Antwerpen, Brussel en Parijs rijdt. En dat kan op dit moment voor een zeer voordelig tarief.

Algemeen16.01.2024

De Thalys heet nu Eurostar: goedkope treintickets naar Parijs en Brussel

Dit is de langste treinreis ter wereld: van Portugal naar Singapore

De langste treinreis ter wereld die je kunt maken beslaat meer dan 18.000 kilometer en loopt van Portugal naar Singapore.

Algemeen31.12.2023

Dit is de langste treinreis ter wereld: van Portugal naar Singapore

+ tips voor een mooie treinreis in Europa
De voordelen van reizen met de nachttrein

Reizen met de trein heeft zoveel voordelen ten opzichte van de auto of het vliegtuig. Niet alleen duurzaamheid is een gunstig aspect aan deze manier van reizen, er zijn nog veel meer voordelen. Maar hoe zit het met de na...

Algemeen25.11.2023

De voordelen van reizen met de nachttrein

ga ook op slaapavontuur
Een stedentrip naar Praag met de nachttrein

Reis met de trein door Europa. Laat het landschap aan je voorbij razen, terwijl je een boek leest of een dutje doet. Het is een ideale manier om op een rustige tempo naar een bestemming te komen. Bovendien is het duurzaa...

Stedentrips15.09.2022

Een stedentrip naar Praag met de nachttrein

7 geweldige stedentrips per trein

Ben je op zoek naar een bestemming voor je volgende stedentrip? Deze 7 steden zijn vanaf Nederland gemakkelijk per trein bereikbaar. Zo vermijd je de eventuele drukte op Schiphol en reis je een stuk duurzamer. Je doet er...

Stedentrips12.09.2022

7 geweldige stedentrips per trein

Met de nachttrein op wintersport: neem de TUI Ski Express

In Nederland in de trein stappen en de volgende ochtend (uitgerust) wakker worden in de bergen, klaar om te gaan skiën. Het kan deze winter, als je de nachttrein naar Oostenrijk neemt. TUI komt vanaf deze winter namelij...

Winter25.08.2022

Met de nachttrein op wintersport: neem de TUI Ski Express

vanaf december 2022
Reis deze zomer met de Thalys naar Zuid-Frankrijk

Reizen met de trein is leuk, snel en een duurzaam alternatief voor het vliegtuig. Deze zomer kun je met de Thalys naar het zuiden van Frankrijk. Een ideale optie om je vakantie uitgerust te beginnen. Want in de trein heb...

Zomer08.03.2022

Reis deze zomer met de Thalys naar Zuid-Frankrijk