Stedentrips10.04.2019

De acht leukste dingen om te doen in Istanbul


Istanbul is een van de leukste steden voor een stedentrip in Europa. De Turkse stad bruist in alle opzichten. En het is ook maar 3,5 uur vliegen: je bent er dus zo. Met gunstige vliegtijden is Istanbul de perfecte bestemming voor een lang weekend weg. Er zijn in Istanbul zoveel bezienswaardigheden, dat je je tijdens een weekend weg geen seconde gaat vervelen. Om het meeste uit je weekend te halen sta je ’s morgens vroeg op. Dit is geen stad om te relaxen, maar juist om actief te zijn. Er is zoveel om te ontdekken! Dit zijn de acht leukste dingen om te doen in Istanbul die je in ieder geval niet wilt missen.

Tip: neem een Istanbul Tourist Pass voor gratis toegang tot alle must-sees van Istanbul. Die koop je goedkoop online via Get Your Guide.

Istanbul: twee werelden in één

Istanbul ademt historie, cultuur en architectuur. De stad wordt in tweeën gesneden door de zeestraat Bosporus en de Gouden Hoorn (een soort riviermonding). Daarmee is Istanbul de enige stad ter wereld die in twee werelddelen ligt. Zowel het Aziatische deel als het Europese deel van Istanbul zijn het bezoeken waard. En dus wordt het hoppen, het water over, om de leukste en mooiste plekken van Istanbul te ontdekken. Ooit was Istanbul ook de hoofdstad van Turkije, maar die functie is overgedragen aan Ankara. De historie van Istanbul gaat ver terug. In sommige delen van de stad is het net alsof je even terug in de tijd gaat, terwijl andere delen weer juist heel modern zijn. Deze afwisseling maakt het tot een topbestemming voor een stedentrip.

Hoewel Istanbul een gigantisch grote stad is, kun je toch een hoop doen in Istanbul: de leukste bezienswaardigheden kun je te voet ontdekken. De mooiste stadswandeling neemt je mee door de wijk Eminönü langs het Topkapipaleis, Hagia Sophia, de Sultan Ahmetmoskee en de Grand Bazaar, die op steenworp afstand van elkaar liggen. Dus trek schoenen aan waar je goed op kunt wandelen en houd je camera in de aanslag, want Istanbul is een van de mooiste, maar zeker ook een van de meest fotogenieke steden ter wereld!

1. Bezoek de Grand Bazaar

Doen in Istanbul: bezoek de Grand Bazaar. Wanneer je eenmaal het enorm overdekt marktterrein van de Grand Bazaar in Istanbul induikt komt er van alles op je af: geuren, kleuren en geluiden. Marktkoopmannen en winkelende mensen krioelen als in een wespennest. Je vindt er tientallen kleine straatjes en honderden winkeltjes. Turkse kruiden, gouden sieraden of accessoires. Je moet er wel afdingen en onderhandelen over de prijs. Het is een spel, maar dat hoort erbij. Hoewel de meeste kraampjes in de Grand Bazaar dezelfde spullen verkopen en niet bepaald onderscheidend zijn, is het absoluut de moeite waard om er even overheen te wandelen. Je krijgt er namelijk direct een goed beeld van de levendigheid van de stad.

Overigens heeft Istanbul nóg een bazaar die nog mooier en vooral rustiger is: de kruidenbazaar (ook wel de Egyptische bazaar). Een prachtige pand om te zien en leuk om doorheen te wandelen.

De Grand Bazaar is een enorm overdekt winkelcentrum in de wijk Emin\u00f6n\u00fc
De Grand Bazaar is een enorm overdekt winkelcentrum in de wijk Eminönü
Je koopt er onder andere dit soort kleurrijke oosterse hanglampen
Je koopt er onder andere dit soort kleurrijke oosterse hanglampen

2. Steek de Galatabrug over

Omdat het water de stad in tweeën snijdt, zijn er ook verschillende bruggen die de stukken land met elkaar verbinden. En sommige van die bruggen zijn een bezienswaardigheid an sich. Zoals de Galatabrug bijvoorbeeld, het is de leukste plek om de Gouden Hoorn over te steken. Het is namelijk veel meer dan zomaar een brug. Er zijn twee lagen: het verkeer neemt de bovenste laag, maar op de onderste laag vind je tientallen visrestaurants. De vis wordt vers door vissers op de brug gevangen en ligt minuten later op je bord. Zeker ’s avonds is het rondom de Gatalabrug gezellig druk, maar ook overdag is het heerlijk om hier het water over te steken. Het uitzicht is geweldig: de minaretten van de beroemde moskeeën in de oude stad steken overal bovenuit. Het maakt dat Istanbul een schitterende skyline heeft.

Overdag wordt er vis gevangen vanaf de Galatabrug
Overdag wordt er vis gevangen vanaf de Galatabrug
`s Avonds kun je er eten in de restaurants onder de brug
`s Avonds kun je er eten in de restaurants onder de brug

3. Beklim de Galatatoren

De Galatatoren is met 61 meter hoogte een van de meest opvallende bouwwerken in de wijk Galata/Beyoğlu. Het is een van de leukste dingen om te doen in Istanbul. Het stenen bouwwerk stamt al uit de 14e eeuw en staat nog perfect overeind. De Galatatoren heeft door de eeuwen heen verschillende functies gehad, waaronder die van gevangenis en sterrenwacht. De belangrijkste functie was echter die van uitkijktoren voor de brandweer.

’s Avonds is de Galatatoren op zijn mooist, dan is de oude uitkijktoren prachtig verlicht. Je kunt er een kaartje kopen om met de lift naar boven te gaan en dat is absoluut een aanrader. Loop een rondje op de zevende verdieping en je hebt Istanbul in z’n geheel gezien. Van bovenaf is de stad kleurrijk en vallen de hoogteverschillen goed op. Maar indrukwekkender nog zijn de minaretten van moskeeën die overal in de stad opduiken.

`s Avonds is de Galatatoren prachtig verlicht
`s Avonds is de Galatatoren prachtig verlicht

4. Doen in Istanbul: struin door de wijk Balat

De wijk Balat is een van de verborgen parels van de stad, gelegen aan de Europese zijde. Een wijkje dat bekend is geworden dankzij Instagram. In Balat vind je namelijk veel gekleurde huizen en gevels die zich lenen voor het perfecte Instagram-shot. In Vorina Street, zeg maar de hoofdstraat van Balat, vind je koffietentjes en winkeltjes. Het is een verademing om er doorheen te lopen, compleet anders dan de drukte en hectiek die je in andere delen van de stad aantreft. Balat is rustig, hier gaat het normale, alledaagse Turkse leventje z’n gang. De was hangt op straat, mensen doen hun dagelijkse boodschappen en kinderen spelen op straat. De wijk is niet helemaal onontdekt meer; je zult aardig wat Instagrammers voor gekleurde muurtjes zien poseren, maar als je daar een beetje doorheen weet te kijken dan is het zeker een aanrader om een ochtend of middag door Balat te struinen. Dit wil je doen in Istanbul!

In Balat vind je ook veel streetart
In Balat vind je ook veel streetart

5. Ga ondergronds in de Basilica Cisterne

De Basilica Cisterne – ook wel de Yerebatan Cisterne – is een zesde-eeuwse ondergrondse wateropslagplaats in Istanbul. Voor een paar euro kun je via een trap afdalen en loop je onder de grond. De 336 pilaren van de oude wateropslag worden fraai verlicht, wat indrukwekkende foto’s oplevert. Ooit lag hier maar liefst 80.000 kubieke meter water opgeslagen. De Basilica Cisterne ligt op steenworp afstand van Hagia Sophia en de Sultan Ahmetmoskee en kun je dus perfect combineren.

Tip: koop alvast online een toegangskaartje voor Basilica Cisterne via Get Your Guide

Basilica Cisterne is een ondergrondse wateropslagplaats uit de zesde eeuw
Basilica Cisterne is een ondergrondse wateropslagplaats uit de zesde eeuw
Een mysterieuze plek onder de grond
Een mysterieuze plek onder de grond

6. 360 Istanbul: cocktails met schitterend uitzicht

Istanbul is een stad met hoogteverschillen en dat zie je pas echt goed wanneer je zelf de hoogte in gaat. De Galatatoren is super tof om te beklimmen, maar misschien nog wel leuker is om einde middag een cocktail te drinken in 360 Istanbul. Dat is een trendy rooftopbar in de wijk Beyoglu. Het uitzicht vanaf het dakterras is waanzinnig: je kunt in feite in één oogopslag de hele stad van bovenaf bewonderen. Je kijkt uit over Azië en Europa, die door de Bosporus worden gescheiden. Reserveer een plekje rond zonsondergang, een heel mooi moment om hier te zijn. Met een gin-tonic in je hand is het echt genieten van het uitzicht. Maar reserveer zeker ook een tafeltje om te blijven eten. Op de kaart van 360 Istanbul staan typisch Turkse gerechten met een wereldse twist. In het weekend zijn er overigens DJ’s en live muziek. Dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat je er tot diep in de nacht blijft.

Het uitzicht vanaf het dakterras van 360 Istanbul
Het uitzicht vanaf het dakterras van 360 Istanbul
Een fantastische plek voor gin-tonics en lekker eten
Een fantastische plek voor gin-tonics en lekker eten

7. Cultuur snuiven rondom de Blauwe Moskee en Hagia Sophia

Doen in Istanbul: ga cultuur snuiven rondom de Blauwe Moskee en Hagia Sophia. De Sultan Ahmetmoskee wordt ook wel de Blauwe Moskee genoemd. Het is een van de bouwwerken die als bezienswaardigheid van Istanbul vaak genoemd wordt. De naam verwijst naar het mozaïek van blauwe tegeltjes binnenin. Op zonnige dagen is het park aan de voorzijde van de moskee de ‘place to be’. Neem plaats op een bankje en geniet van de levendigheid om je heen. Als je wilt kun je een kijkje binnen nemen, maar eerlijk gezegd is de sfeer rondom de moskee veel leuker om in je op te nemen.

Recht tegenover de Sultan Ahmetmoskee ligt Hagia Sophia: ooit een kerk en moskee, maar nu een museum. De buitenkant van het bouwwerk maakt indruk, maar ook hier is het vooral de gezelligheid rondom die het een bijzondere plek maakt. Tussen de Sultan Ahmetmoskee en Hagia Sophia in ligt een parkje met fonteinen, veel groen en bankjes. Neem plaats op zo’n bankje, haal wat eten bij de kraampjes met streetfood en laat Istanbul op je inwerken. Echt een aanrader!

Tip: boek een rondleiding in een kleine groep door de Blauwe Moskee en Hagia Sophia via Get Your Guide

De Sultan Ahmetmoskee wordt ook wel de Blauwe Moskee genoemd
De Sultan Ahmetmoskee wordt ook wel de Blauwe Moskee genoemd

8. Shoppen in Karakoy

Istiklal Caddesi is de lange winkelstraat van de stad. Je vindt er voornamelijk Turkse winkelketens, met hier en daar een internationaal merk, maar vooral ook winkels met zoetigheden – Turks fruit. De straat eindigt op het Taksimplein. Leuker nog zijn de straatjes aan de zuidkant van de Istiklal Caddesi, zoals in de wijk Karakoy. Het is de hipste wijk van de stad, die barst van de trendy koffiebars, restaurants en boetieks. ’s Avonds komt deze wijk pas echt tot leven en is het verrassend hoeveel mensen er op straat te vinden zijn. In de kleine straatjes koop je van alles: lekkere hapjes en drankjes, handgeweven katoenen kleden en natuurlijk ook souvenirs. Ontzettend leuk om doorheen te wandelen, zelfs als je niet van shoppen houdt. Kattenliefhebbers kijken hier ook hun ogen uit: op ieder hoekje – en zelfs ook in de winkels – zijn katten te vinden.

Istiklal Caddesi is de langste winkelstraat van Istanbul
Istiklal Caddesi is de langste winkelstraat van Istanbul
Karakoy is de hipste wijk van de stad
Karakoy is de hipste wijk van de stad

Tips voor een stedentrip naar Istanbul

Istanbul lijkt ver weg, maar ook voor een (lang) weekend is het een bestemming die zeer goed bereikbaar is. Het is 3,5 uur vliegen en als je je reis goed plant (vroeg heen, laat terug), dan haal je het meest uit je dagen. Wat je allemaal moet doen in Istanbul heb ik je hier boven al uitgelegd. Deze tips gaan wellicht nog goed van pas komen tijdens het plannen van een stedentrip naar Istanbul.

  • Istanbul heeft twee vliegvelden: Atatürk International Airport en Sabiha Gökçen Airport. Je kunt het beste vliegen naar Atatürk International Airport omdat dit vliegveld dicht bij het centrum ligt. Wanneer je vliegt naar Sabiha Gökçen Airport, houd dan rekening met nog anderhalf tot twee uur reistijd naar het centrum (afhankelijk van waar je verblijft natuurlijk).
  • De wijk Karakoy is de perfecte uitvalsbasis. Karakoy ligt in het Europese deel van de stad, aan de Gouden Hoorn. Het is een hippe, levendige wijk met veel toffe hotels, koffiebars en restaurants. Zoek hier een leuk hotel. Vanuit Karakoy kun je namelijk heel veel te voet doen.
  • Wil je een complete stedentrip naar Istanbul boeken, kijk dan eens bij Vakantie Discounter. Zij hebben mooie aanbiedingen voor pakketreizen (vlucht + hotel) en zorgen ervoor dat je altijd in een hotel op een goede plek zit.
  • In de stad zelf kun je het meeste te voet doen, de highlights zijn op loopafstand van elkaar. Een taxi is een goed alternatief voor de langere stukken, maar laat je niet bedonderen door taxichauffeurs. Bel een taxi vanuit je hotel of laat het door een restaurant regelen. Zomaar op straat instappen vergroot de kans op chauffeurs die je oplichten.
  • Let op: voor een stedentrip Istanbul heb je een visum nodig, dat is verplicht voor heel Turkije. Deze kun je voor vertrek online aanvragen.
Straatverkopers verkopen van alles: gepofte kastanjes, pretzels (simit) en Turks fruit
Straatverkopers verkopen van alles: gepofte kastanjes, pretzels (simit) en Turks fruit
De kruidenbazaar is gevestigd in een schitterend pand
De kruidenbazaar is gevestigd in een schitterend pand
Locals chillen op een van de vele pleinen in de stad
Locals chillen op een van de vele pleinen in de stad
Turkse zwarte thee drink je uit dit soort kleine kopjes
Turkse zwarte thee drink je uit dit soort kleine kopjes
Gezelligheid en muziek in de kleine straatjes van Karakoy
Gezelligheid en muziek in de kleine straatjes van Karakoy
Een goed gesprek met een van de zwerfkatjes
Een goed gesprek met een van de zwerfkatjes
<del><\/del>De wijk Karakoy is de perfecte plek om te verblijven in Istanbul
De wijk Karakoy is de perfecte plek om te verblijven in Istanbul
Wakker worden met uitzicht op de Bosporus
Wakker worden met uitzicht op de Bosporus

Op reis naar Istanbul

Heb jij inmiddels zin gekregen in een stedentrip naar Istanbul? Dan kunnen deze reistips je wellicht helpen om je vakantie te boeken.

Plan je reis

  • Het is ongeveer 3,5 uur vliegen naar Istanbul. De stad heeft twee luchthavens: ga voor vliegveld Atatürk, dat is dicht bij het centrum. Vanaf Sabiha Gökçen is het namelijk nog een eind reizen naar de stad.
  • Goedkope vliegtickets vind je onder andere via TIX.nl.
  • Boek je liever een complete stedentrip, dus vlucht + hotel? Kijk dan eens bij TUI of bij Stedentrips.nl (ook last minute).
  • De beste en leukste hotels (in Karaköy) boek je via Booking.com. Een aanrader is World House Boutique Hotel op de perfecte plek in de bruisende wijk Karaköy.
  • Boek entreetickets, tours en activiteiten online voor vetrek alvast via Tiqets.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Verder lezen over Turkije

Het mooiste van Cappadocië in 20 foto’s

Cappadocië is een zo'n regio die je een keer gezien moet hebben. Zeker als je beeld van Turkije voorheen vooral bestond uit zon, zee en strand of een bezoek aan hoofdstad Istanbul. Zelfs als je nog niet eerder van Cappa...

Natuur27.06.2023

Het mooiste van Cappadocië in 20 foto’s

Zo bijzonder is deze regio van Turkije!
5 tips: dit wil je zien en doen in sprookjesachtig Cappadocië

Stel je even voor: sprookjesachtige landschappen, oneindige valleien en grotwoningen. De zon zien opkomen vanuit een luchtballon en ondergrondse steden verkennen: dat is Cappadocië. Deze regio ligt precies in het midden...

Algemeen02.06.2023

5 tips: dit wil je zien en doen in sprookjesachtig Cappadocië

de mooiste bezienswaardigheden en handige tips
De beste tips voor de Turkse Rivièra: activiteiten én mooie stranden

Bij de Turkse Rivièra denk je misschien aan all-inclusive vakantie en heel vroeg je handdoek neerleggen op een bedje zodat je de hele dag verzekerd bent van het beste plekje. Wij laten je de andere kant zien, de mooiste...

Zomer17.04.2023

De beste tips voor de Turkse Rivièra: activiteiten én mooie stranden

Ontdek schiereiland Çesme in het westen van Turkije: 4 tips

Bij een vakantie naar Turkije denk je waarschijnlijk meteen aan zon, zee, strand en grote resorts. Niet gek, want het land staat bekend als ideale bestemming voor een strandvakantie. Wij reisden af naar een wat minder be...

Zomer23.06.2022

Ontdek schiereiland Çesme in het westen van Turkije: 4 tips

Hippe surfdorpen, mooie stadjes en watersporten
Ontdek Istanbul in één dag: de highlights

Stel je bent aan het reizen in de buurt van Turkije, je hebt weinig tijd, maar je wil wel lands legendarische stad Istanbul bezoeken. Geen nood, wij vertellen hoe je Istanbul leert kennen in één dag. Istanbul. Deze sta...

Stedentrips10.01.2021

Ontdek Istanbul in één dag: de highlights

Vanaf 26 juni kun je met Corendon op een coronavrije vakantie

Het is bijzonder om te zien hoe ondernemers hun flexibiliteit tonen en meeveren binnen het beperkte kader dat er momenteel is. Zo ontstaan allerlei initiatieven door bedrijven die denken in oplossingen en niet in problem...

Algemeen11.05.2020

Vanaf 26 juni kun je met Corendon op een coronavrije vakantie

all inclusive naar Turkije
Een droombaan in deze crisis: kattenknuffelaars in Istanbul

Istanbul en katten: de zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Er is geen stad ter wereld waar je zoveel katten ziet én waar ze er ook zo gek op zijn. En ze zijn met veel: naar schatting leven er in Istanbul ongeveer 1...

Algemeen23.04.2020

Een droombaan in deze crisis: kattenknuffelaars in Istanbul

Voor een vakantie naar Turkije heb je geen visum meer nodig

De visumplicht voor Nederlanders die op vakantie gaan naar Turkije komt te vervallen. Vanaf 2 maart 2020 is het niet langer nodig voor Nederlanders om een visum aan te vragen als zij een reis naar Turkije willen maken. D...

Algemeen20.02.2020

Voor een vakantie naar Turkije heb je geen visum meer nodig

vanaf 2 maart 2020

Verder lezen over Weekendje weg

Fietsend door Düsseldorf: de leukste manier om de stad te verkennen

Vanaf de meeste plekken in Nederland sta je in nog geen 3 uur tijd in hartje Düsseldorf, een stad die compleet anders is dan die in Nederland. Hoeveel vakantiedagen je ook hebt en wat je budget ook is: een paar dagen naar Düsseldorf kan altijd.

Stedentrips08.04.2024

Fietsend door Düsseldorf: de leukste manier om de stad te verkennen

Fietsen door de Bomen in fietsparadijs Belgisch-Limburg

Ontdek de groenste gemeente van Vlaanderen - Hechtel-Eksel - op een duurzame manier: op e-bikes van Gazelle. Hoe kan het ook anders in fietsparadijs Belgisch-Limburg?

Natuur26.03.2024

Fietsen door de Bomen in fietsparadijs Belgisch-Limburg

De 11 leukste dingen om te doen in Antwerpen!

Antwerpen is de zonder twijfel de leukste stad van België. Het is de stad van mode, de diamanten en het speciaalbier. Antwerpen ligt praktisch naast de deur en is dus heel goed bereikbaar. Met de trein ben je er zo. Je...

Stedentrips05.12.2023

De 11 leukste dingen om te doen in Antwerpen!

De 10 coolste dingen om te doen in Londen

Heb jij zin in een weekendje naar Londen? Of een dagje? Dat is een heel goed idee, want Londen is een fantastische stad. En die paar dagen die je in de stad hebt tijdens een stedentrip wil je natuurlijk optimaal besteden...

Stedentrips28.09.2023

De 10 coolste dingen om te doen in Londen

een citytrip Londen wordt nóg leuker met deze tips om te doen
Naar de Beekse Bergen? Maak er een lang weekend in Brabant van!

De Big Five spotten, wakker worden met uitzicht op grazende zebra's en een game drive in een open Jeep maken. Het zijn dé dingen die een safari in Afrika zo bijzonder maken. Maar daar hoef je helemaal niet zo ver voor t...

Ontspanning03.06.2023

Naar de Beekse Bergen? Maak er een lang weekend in Brabant van!

ontdek het luxe Safari Hotel
Vijf leuke ideeën voor een weekendje weg in Nederland

Zin in een weekendje weg in Nederland? Er zijn in Nederland zoveel leuke en bijzondere plekken te vinden die zich perfect lenen voor een (lang) weekend weg. Leuke steden, mooie natuurgebieden en wat dacht je van de Nede...

Ontspanning16.05.2023

Vijf leuke ideeën voor een weekendje weg in Nederland

Op mini-vakantie naar Nieuwvliet-Bad in Zeeuws-Vlaanderen

Niets zo fijn als een mini-vakantie in eigen land. Zeker wanneer je dichtbij de landsgrens verblijft, voelt het vaak alsof je echt in een andere wereld bent. Op nog geen tien kilometer van de Belgische grens vind je het...

Ontspanning06.04.2023

Op mini-vakantie naar Nieuwvliet-Bad in Zeeuws-Vlaanderen

8 bijzondere accommodaties om te overnachten in Wallonië

Wallonië, het zuiden van België, is een fantastische vakantieregio. Omdat het zo dichtbij is, en zo veelzijdig, is het het hele jaar door de perfecte plek om er even tussenuit te gaan. Waar je gaat overnachten? Missch...

Ontspanning01.04.2023

8 bijzondere accommodaties om te overnachten in Wallonië