Thailand

Thailand is een prachtig vakantieland in Zuidoost-Azië, met als hoofdstad Bangkok. Het is een zeer populaire vakantiebestemming, met name voor backpackers en mensen die willen rondreizen. Ben je je aan het voorbereiden op een reis naar Thailand en Bangkok, lees dan hier op Travelvalley onze tips en reisverhalen om jouw vakantie naar Thailand onvergetelijk te maken! Tips over reizen en vakanties naar Thailand vind je hier. 

Thailand vakantie

Een vakantie in Thailand is een vakantie van uitersten. De natuur in Thailand is ongekend mooi en het land heeft een rijke geschiedenis. Dus ook qua cultuur ga je hier zeker aan je trekken komen. De inwoners zijn altijd vriendelijk en de Thaise cultuur is fascinerend. De prachtige zandstranden, de bijzondere boeddhistische tempels en het tropische binnenland wil je met eigen ogen gezien hebben. Het is wat een vakantie door dit mooie Aziatische land zo bijzonder maakt; het wordt een zeer afwisselende reis.Thailand ligt rond de evenaar en dat betekent dat het er altijd goed weer is, al kent het land wel natte en droge periodes. De gemiddelde temperatuur is zo’n 26 graden, veel kouder wordt het er eigenlijk nooit. In onze wintermaanden is het hier het lekkerst, dan is het de hele dag droog en is het lekker warm. Het ideale week om de Thaise jungle, de uitgestrekte rijstvelden, de groene bergen en de prachtige stranden te ontdekken.

Reistips Thailand

Kies je Thailand als vakantiebestemming, dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Het is een groot en veelzijdig land en wil je veel van het land zien, dan is het goed om wat dingen te plannen.

  • Een visum voor Thailand aanvragen is niet nodig; bij aankomst kun je voor 30 dagen een visum krijgen. Dit visum kun je tegen betaling verlengen als je een langere vakantie wilt houden.
  • Van november tot en met maart is het weer hier op zijn best: droog en zo’n 28 graden. 
  • Het tijdsverschil met Thailand en Nederland is vijf uur.
  • Verdiep je voor vertrek in de Thaise cultuur; de Thai zijn onwijs gastvrij maar behandel ze wel met respect. Leer alvast een paar woordjes Thais in het vliegtuig (daar heb je zeker twaalf uur de tijd voor wat zo lang is het vliegen). Het is wel zo leuk om de weergaloze gastvrijheid en eeuwige glimlach van de Thai op de juiste manier te beantwoorden! 
  • Juni tot en met oktober is het regenseizoen, maar aangezien het een groot land is lopen de verschillen qua regenval wel uiteen. Check daarom voor vertrek het weer van de plek waar je naartoe gaat, je hoeft van het regenseizoen niet per se last te hebben.
  •  Voor de kust van Thailand liggen honderden bountyeilanden met exotische stranden en adembenemende koraalriffen tussen kalkstenen rotsen. De verschillen zijn groot: variërend van populaire en drukke party-eilanden tot afgelegen en idyllische eilanden. Ga op zoek naar jouw favoriete eiland door te eilandhoppen.
  • Maar ga niet alleen voor een strandvakantie naar Thailand, er is zoveel meer te zien dan alleen die prachtige stranden. Ontdek de hoofdstad Bangkok en trek zeker ook het binnenland in om kennis te maken met de echte Thaise cultuur.
  • Verdiep je in inentingen, want sommige daarvan zijn verplicht. 
  • De Thaise keuken is een sensatie voor je smaakpapillen. Eet niet alleen dat wat je kent, want deze keuken zit vol verrassingen!