Thailand

Thailand is een prachtig vakantieland in Zuidoost-Azië, met als hoofdstad Bangkok. Het is een zeer populaire vakantiebestemming, met name voor backpackers en mensen die willen rondreizen. Ben je je aan het voorbereiden op een reis naar Thailand en Bangkok, lees dan hier op Travelvalley onze tips en reisverhalen om jouw reis naar Thailand onvergetelijk te maken!

Cultuur en natuur in Thailand

De natuur in Thailand is ongekend mooi en het land heeft een rijke geschiedenis. De inwoners zijn altijd vriendelijk en de Thaise cultuur is fascinerend. De prachtige zandstranden, de bijzondere boeddhistische tempels en het tropische binnenland wil je met eigen ogen gezien hebben. 

Thailand ligt rond de evenaar en dat betekent dat het er altijd goed weer is, al kent het land wel natte en droge periodes. De gemiddelde temperatuur is zo’n 26 graden, veel kouder wordt het er eigenlijk nooit. In onze wintermaanden is het hier het lekkerst, dan is het de hele dag droog en is het lekker warm. Het ideale week om de Thaise jungle, de uitgestrekte rijstvelden, de groene bergen en de prachtige stranden te ontdekken.

Reistips Thailand

Kies je Thailand als vakantiebestemming, dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Het is een groot en veelzijdig land en wil je veel van het land zien, dan is het goed om wat dingen te plannen.

  • Van november tot en met maart is het weer hier op zijn best: droog en zo’n 28 graden
  • Verdiep je voor vertrek in de Thaise cultuur; de Thai zijn onwijs gastvrij maar behandel ze wel met respect.
  • Ga niet alleen voor een strandvakantie naar Thailand, er is zoveel meer te zien dan alleen die prachtige stranden. Ontdek de hoofdstad Bangkok en trek zeker ook het binnenland in om kennis te maken met de echte Thaise cultuur
  • Verdiep je in inentingen, want sommige daarvan zijn verplicht
  • De Thaise keuken is een sensatie voor je smaakpapillen. Eet niet alleen dat wat je kent, want deze keuken zit vol verrassingen!