Vliegen29.02.2020

Deze airline komt met volwaardige slaapplekken in economy class


Slapen in het vliegtuig is niemands hobby. Zolang je niet doodmoe bent is het voor velen een té grote uitdaging om in het vliegtuig in slaap te vallen. Gelukkig blijven luchtvaartmaatschappijen en andere bedrijven in de reisbranche met passagiers meedenken en komen zo nu en dan met goede ideeën. Zo dook dit innovatieve vliegtuigstoelendesign laatst op, maar nog steeds gaat het om een stoel. Wat we natuurlijk willen in het vliegtuig is languit liggen, zoals in business class, maar dan voor minder geld. Air New Zealand onthult nu een prototype van hun zelf bedachte Economy Skynest, slaapcabines in economy class.

Air New Zealand Economy Skynest\u00a9 Air New Zealand
Air New Zealand Economy Skynest© Air New Zealand

Economy Skynest

Air New Zealand werkt inmiddels al ruim drie jaar aan het ontwerp van de Economy Skynest, waar ze inmiddels een patent op hebben aangevraagd. Tijdens het ontwerpproces hebben ze vooral geluisterd naar vliegtuigpassagiers en hun wensen omtrent slapen in een vliegtuig.

In feite is de Economy Skynest een stapelbed met drie lagen waar je languit kunt liggen. En hoewel je op vrij korte afstand van elkaar ligt, is er toch ook ruimte voor privacy. Aan de hoofdeindes staat namelijk een tussenschot.

Het gaat uiteraard om een prototype dat getest gaat worden voordat je zo’n Economy Skynest ook daadwerkelijk kunt gaan boeken. Hoeveel er in een vliegtuig beschikbaar komen en wat dat dan gaat kosten is allemaal nog niet bekend.

Slaapcabines in het vliegtuig zijn overigens niet helemaal nieuw, er zijn al meer partijen bezig met dit idee.

Rechtstreekse vlucht Auckland – New York

Het is ook geen verrassing dat juist Air New Zealand met dit idee komt, omdat het nu eenmaal en behoorlijk lang eind vliegen is om er te komen. Een aantal van ’s werelds langste vluchten worden door Air New Zealand uitgevoerd. Vanaf oktober 2020 gaan zij namelijk ook rechtstreeks vliegen tussen Auckland en New York, een vlucht van maar liefst 17 uur en 40 minuten. Moet je je eens voorstellen dat je die op een stoel in economy class moet gaan maken. Het verlangen naar een bed in een vliegtuig wordt dan heel erg groot.

Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.