Vliegen25.10.2017

Zo vlieg je het meest comfortabel naar Australië!


✈ en kom je uitgerust aan

Australië: staat dit land ook al op jouw bucketlist? Surfen in Sydney, snorkelen in het Great Barrier Reef, de bloedhete outback ontdekken? Voor velen is het een reis om van te dromen, maar is de reis er naartoe een hoge drempel. Logisch, want om er te komen moet je behoorlijk lang in het vliegtuig zitten. Er is echter een manier om het meest comfortabel naar Australië te reizen en ik vertel je hoe!

Overstappen moet sowieso; het is een té lange reis om in één keer te vliegen. De luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt bepaalt natuurlijk waar je overstapt. Wil je zo goedkoop mogelijk reizen naar Australië dan moet je kiezen voor meerdere keren overstappen (= goedkopere tickets), maar wil je de reis zo comfortabel mogelijk maken, dan houd je het bij slechts één overstap.

Hoe lang moet je vliegen naar Australië?

Hoe lang je moet vliegen naar Australië wordt bepaald door het reisschema en de luchtvaartmaatschappij die je kiest. Overstappen kan op verschillende plaatsen, maar vliegvelden die voor de hand liggen zijn onder andere Dubai, Singapore, Hong Kong of Kuala Lumpur. De reis duurt lang, maar je moet rekening houden met een vliegtijd van ruim 20 uur. Let op: dit is zuivere vliegtijd en dus zonder de tijd die je nodig hebt om over te stappen, de daadwerkelijke reistijd voor een vliegreis naar Australië is dus zeker langer dan 20 uur, en in de meeste gevallen ongeveer 30 uur.

Op naar Australi\u00eb met Qatar Airways!
Op naar Australië met Qatar Airways!
We maken eerst een tussenstop van een nacht en halve dag in Doha, Qatar
We maken eerst een tussenstop van een nacht en halve dag in Doha, Qatar

Tips om uitgerust aan te komen in Australië

Je weet dus dat je een flinke reis voor de boeg hebt om in Australië aan te komen, maar dat wil niet zeggen dat het ook een vermoeiende reis moet zijn. Ik maakte namelijk deze lange reis en kwam toch uitgerust aan in Sydney. En zo doe je dat!

Wij boekten een reis met Qatar Airways. Dat is niet alleen een hele goede en comfortabele luchtvaartmaatschappij, maar heeft ook een gunstige reisschema voor een lange reis naar Australië. Je vliegt namelijk aan het einde van de middag richting Qatar zodat je daar ’s avonds laat aankomt: het is iets meer dan zes uur vliegen van Amsterdam naar Qatar. Pas de volgende dag aan het einde van de middag vlieg je door naar Australië en dus heb je tijd om hier een normale nacht slaap te pakken, goed te eten, de stad te zien en pas de volgende dag reis je door naar Sydney. Dat wordt wel een lange reis: van Qatar naar Sydney is het ongeveer 14-15 uur vliegen, het hangt een beetje af van de wind en in welke lijn de piloot kan vliegen.

Het voordeel van op deze manier reizen is dat je de reis in tweeën hakt en daardoor niet moe wordt. Het tweede deel van de reis (Qatar-Sydney) vindt voor het grootste gedeelte ’s nachts plaats en dan kun je dus weer wat uren slaap pakken zodat je niet zo moe bent wanneer je voet op Australische bodem zet. Natuurlijk heb je te maken met een flink tijdsverschil (van negen uur) maar je komt in de avond aan in Sydney en kunt daar – als je wilt – snel weer je bed in.

  • Zorg er ten eerste voor dat je uitgerust bent voordat je aan deze reis begint. Pak in de dagen voor de reis flink wat uren slaap in een vast ritme en eet en drink gezond. Dat scheelt echt heel veel tijdens de reis.
  • Ook tijdens de reis zelf moet je goed voor jezelf zorgen: drink veel water, het liefst geen alcohol, en probeer je rust te pakken door te slapen. Al moet je dat natuurlijk wel kunnen in een vliegtuig
  • Hak je reis dus in tweeën zoals wij gedaan hebben met Qatar Airways een lange overstap in Qatar – en dat geldt voor iedere stad waar je kunt overstappen: zo zie je nog iets van een andere stad en is de reis simpelweg minder vermoeiend. En ja, dat is niet de snelste manier om in Australië te komen, maar wel de meest comfortabele.
  • De belangrijkste tip om uitgerust aan te komen in Australië: maak je niet zo druk. Zie de vliegreis als een onderdeel van de vakantie, neem een leuk boek mee, klets met je reisgenoten, maak plannen voor de rondreis door Australië en probeer ook wat van de reis zelf te genieten. Wanneer je mentaal uitgerust bent, is het ook fysiek minder zwaar.

Niet vergeten: een visum voor Australië

En dan is er nog een laatste tip, want stel je voor dat je die lange reis op een comfortabele manier hebt gemaakt, dan wil je wel zo snel mogelijk na de landing ook richting je hotel of andere accommodatie kunnen gaan. Voor Australië heb je een visum nodig en dat moet je dus van tevoren wel regelen, zodat je meteen het land in mag. Zolang je niet langer dan drie maanden wilt blijven, volstaat een toeristenvisum. Wil je een visum voor Australië zonder zorgen regelen, doe dat dan via e-visums.nl. Het aanvragen doe je online – is binnen vijf minuten geregeld – en daarvoor op deze manier ook geen papierwerk met allerlei documenten nodig.

De enige uitdaging die je nu nog hebt is keuzes maken wat je wilt zien en doen. En dan wordt niet makkelijk kan ik je vertellen, in het zesde grootste land ter wereld. Maar we helpen je: hier vind je al onze tips voor reizen naar Down Under!

Dat is nog eens ontspannen reizen: beentjes strekken, kopje thee erbij en films kijken!
Dat is nog eens ontspannen reizen: beentjes strekken, kopje thee erbij en films kijken!
En dan eindelijk.... SYDNEY!
En dan eindelijk.... SYDNEY!
Plan je vliegreis naar Australië

Wil je ook comfortabel naar Australië reizen, lees dan ook nog even deze tips door.

Reis plannen

  • Vliegtickets zijn kostbaar en dus is het slim om te zoeken tot je een goed ticket hebt gevonden dat betaalbaar is. Hoe vaker je overstapt, hoe goedkoper de vlucht zal zijn.
  • Of kijk eens naar de prijzen van tickets naar Australië via TIX.nl of vergelijk prijzen via Momondo.
  • Of boek rechtstreeks je tickets naar Australië bij KLM.
  • Met de bouwstenen van Riksja Travel kun je zelf je reis naar Australië compleet samenstellen.
  • Liever een complete vakantie naar Down Under (vlucht + accommodatie)? Dan kan via onder andere Van Verre Reizen of via Djoser.
  • Een huurauto is onmisbaar. Betrouwbare auto's (100 procent verzekerd) huur je via Sunny Cars.
.affilliateblok{width:100%;display: block;} .affilliateblok .inneraffblok{text-align: left !important;position: relative;padding: 20px 20px 50px;box-sizing: border-box;width:100%;background: #C1D7D3 url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/world-map.svg) no-repeat;background-size: 150%;background-position: 50% 50%;} .affilliateblok h1{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;position: relative;padding-left: 40px;} .affilliateblok h2{text-align: left !important;font-family: 'Roboto Slab', serif;color: #e1266d;font-weight: 900;} .affilliateblok h1{display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 5px;} .affilliateblok p{text-align: left !important;display: block;width:100%;max-width: 500px;margin-bottom: 25px;} .affilliateblok .blockwidth{margin-left: 0px;list-style: none;margin-right: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li{position: relative;padding-left: 20px;} .affilliateblok .blockwidth li:before{content: "\25AA";margin-right: 10px;display: inline-block;color: #e1266d;position: absolute;left: 0px;} .affilliateblok .blockwidth a{text-align: left !important;text-decoration: underline;transition:0.2s;color: #e1266d;font-weight: 700;} .affilliateblok .blockwidth a:hover{color: #ca1459;} .affilliateblok .travellerstick{position: absolute;bottom: 38px;right: 20px;height: calc(100% - 55px);width: 100px;background-image: url('https://cdn.webshopapp.com/shops/243525/files/211170476/backpacker-route.png');background-size: contain;background-repeat: no-repeat;background-position: bottom;} .affilliateblok h1:before{content: "";margin-right:10px;height: 30px;width: 30px;background-image: url(https://assets.webshopapp.com/25bucketlistreizen/busje-aff.png);background-size: contain;background-repeat: no-repeat;position: absolute;display: inline-block;top: 15px;left: 0px;} @media(max-width: 650px){.affilliateblok .travellerstick{display: none;}}
Avatar foto
Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en hoofdredacteur van Travelvalley. Ze schreef de succesvolle reisboeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen.

Gerelateerde artikelen

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

Als een roadtrip door Australië nog niet op je bucketlist staat, dan is dit hét moment om 'm erop te zetten. Het is een regelrechte droomreis. Australië is een van de grootste en tegelijkertijd dunbevolktste landen op...

Algemeen04.07.2022

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

+ de perfecte route
Twee weken Australië? Dat kan makkelijk!

Australië is een land dat op ieders bucketlist thuishoort. Een land waar je van kunt blijven dromen, zelfs wanneer je er al geweest bent. De ongerepte en bloedhete outback in het binnenland, het gigantische Great Barrie...

Algemeen05.08.2017

Twee weken Australië? Dat kan makkelijk!

dit is wat je moet weten
Whitehaven Beach op Whitsunday Island: dit móet op je bucketlist!

Whitehaven Beach op Whitsunday Island in Australië wordt het allermooiste strand op aarde genoemd. Wanneer jij er met je blote voeten overheen loopt, en het fijne zand tussen je tenen voelt, dan weet je dat iedereen die...

Zomer09.07.2017

Whitehaven Beach op Whitsunday Island: dit móet op je bucketlist!

Overstappen in Qatar: tips om te doen in Doha

Vlieg je met Qatar Airways naar bijvoorbeeld Australië of een plaats in Azië, dan maak je een overstap in Doha. Op de ene vlucht heb je daar een paar uurtjes voor, maar er zijn ook genoeg vluchten je een lange overstap...

Stedentrips23.05.2017

Overstappen in Qatar: tips om te doen in Doha

Verder lezen over Australië

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

Als een roadtrip door Australië nog niet op je bucketlist staat, dan is dit hét moment om 'm erop te zetten. Het is een regelrechte droomreis. Australië is een van de grootste en tegelijkertijd dunbevolktste landen op...

Algemeen04.07.2022

Roadtrip langs de oostkust van Australië: dé 9 hoogtepunten

+ de perfecte route
Australië opent na 2 jaar weer de grenzen voor toeristen

Goed nieuws voor iedereen die graag een reis wil maken naar het land 'down under'. Na 2 jaar de grenzen potdicht te hebben gehouden is het vanaf 21 februari weer mogelijk om als toerist Australië te bezoeken. Toen het c...

Algemeen07.02.2022

Australië opent na 2 jaar weer de grenzen voor toeristen

Laat de branden in Australië je niet weerhouden van het maken van die droomreis

Australië heeft maanden te kampen gehad met hevige bosbranden. Na een lange tijd van slecht nieuws lijkt het er nu op dat bijna alle branden onder controle zijn. De brandweer kreeg daarbij hulp van Moeder Natuur: in kor...

Algemeen16.02.2020

Laat de branden in Australië je niet weerhouden van het maken van die droomreis

Tips voor het aanvragen van een visum voor Australië

In de jaren zeventig van de vorige eeuw heeft het toerisme in Australië een enorme boost gekregen. Dit heeft flink bijgedragen aan de economie van het land. Australië heeft veel te bieden voor toeristen. Steeds meer Eu...

Vliegen02.07.2018

Tips voor het aanvragen van een visum voor Australië

Cairns is de perfecte uitvalsbasis aan de Australische kust

Cairns is de hoofdstad van Queensland. Een stad die je niet mag missen aan de oostkust van Australië. Dat heeft alles te maken met de uitstekende ligging van Cairns. Het Great Barrier Reef, tropische regenwouden en lief...

Stedentrips07.06.2018

Cairns is de perfecte uitvalsbasis aan de Australische kust

Great Barrier Reef van bovenaf: zet deze rondvlucht op je bucketlist!

Het Great Barrier Reef in Australië is het grootste koraalrif ter wereld. Het Groot Barrièrerif heeft een lengte van ruim 2.000 kilometer en is duizenden jaren oud. Zeker van bovenaf is de aanblik op dit rif adembeneme...

Natuur25.05.2018

Great Barrier Reef van bovenaf: zet deze rondvlucht op je bucketlist!

Bondi, Manly en Northern Beaches: deze plekken maken Sydney compleet

Na een weekje in het centrum van Sydney te hebben vertoefd, verruilen we de stad voor toch wel het bekendste strand van Australië: Bondi Beach. Het is een graad of 30 en het hele strand ligt vol met zonaanbidders. De go...

Zomer30.03.2018

Bondi, Manly en Northern Beaches: deze plekken maken Sydney compleet

De stad waar je wilt wonen: Sydney

Na twee dagen ben ik in gedachten al naar deze stad geëmigreerd, wat is Sydney een toffe plek! Toen ik in Sydney ben aangekomen werd ik opgewacht door een vriendinnetje, en natuurlijk speelt dit mee. Je voelt je gelijk...

Stedentrips23.03.2018

De stad waar je wilt wonen: Sydney

Verder lezen over Reistips

7 handige tips tegen een jetlag

Een jetlag kan heel vervelend zijn en je reis flink in de war gooien. Met deze 7 tips zorg je ervoor dat je optimaal bent voorbereid op het tijdsverschil.

Algemeen30.03.2024

7 handige tips tegen een jetlag

10 tips voor het boeken van een goedkope wintersport

Een wintersport kun je zo goedkoop en duur maken als je zelf wilt. Een hoop dingen heb je namelijk zelf in de hand, waarbij de bestemming, reisperiode en accommodatie al een heleboel bepalen. Lees onze tips door als je e...

Winter07.11.2022

10 tips voor het boeken van een goedkope wintersport

5 top tips voor digital nomads

Tijdens de pandemie hebben we ervaren hoe gemakkelijk het is om vanuit huis te werken. Nu je weer de wereld over kunt reizen is dit hét moment om als digital nomad aan de slag te gaan. Als dit altijd al je droom is gewe...

Algemeen07.04.2022

5 top tips voor digital nomads

Remote werken en reizen
Van plan om met de auto op vakantie te gaan? Lees dan deze tips!

De zomervakantie is iets waar je waarschijnlijk al reikhalzend naar uitkijkt. Niets zo fijn om alvast een volgende vakantie te plannen. Het voorbereiden van een vakantie kan al een ontspannen gevoel geven en het is vaak...

Algemeen30.03.2022

Van plan om met de auto op vakantie te gaan? Lees dan deze tips!

Inpaklijst en checklist voor reizen in coronatijd: dit moet je niet vergeten

Het inpakken van je bagage als je op reis gaat vergt nogal wat voorbereiding. Voor een nachtje of weekend is het nog niet zo moeilijk, als je langer wegblijft is een inpaklijst toch wel handig. Weet je in ieder geval zek...

Ontspanning09.12.2021

Inpaklijst en checklist voor reizen in coronatijd: dit moet je niet vergeten

5 tips om geld te (be)sparen voor een wereldreis

Staat het maken van een wereldreis ook bovenaan jouw bucketlist? Het is een droom van velen, om voor lange tijd op reis te gaan om veel van de wereld te kunnen zien. Misschien wil je zelfs wel alle continenten bezoeken t...

Algemeen31.03.2021

5 tips om geld te (be)sparen voor een wereldreis

Dit zijn de 5 leukste dingen om te doen in Boekarest

Als je op citytrip wil gaan, is waarschijnlijk niet je eerste gedachte Boekarest, Roemenië. Een paar weken geleden heb ik vier dagen in deze stad doorgebracht en was compleet verrast. Deze stad is levendig, modern en je...

Stedentrips21.04.2020

Dit zijn de 5 leukste dingen om te doen in Boekarest

Alleen uit eten? Met deze vijf tips overleef je dat!

Voor sommige mensen is het een bucketlist-dingetje, terwijl anderen ervan gruwelen: alleen uit eten. Ik kan wel zeggen dat ik inmiddels ervaringsdeskundige ben op gebied van alleen uit eten. Voor mijn werk komt het namel...

Algemeen14.02.2020

Alleen uit eten? Met deze vijf tips overleef je dat!