Winter

Tirol wordt een culinaire hotspot

Redactie Travelvalley
Redactie

Wintersport combineren met culinair genieten? Dan moet je naar de Oostenrijk! De Oostenrijkse regio Tirol heeft namelijk een record aantal onderscheidingen ontvangen van de gerenommeerde restaurant- en hotelgids Gault Millau Oostenrijk. 78 Tiroler restaurants en berghutten hebben ‘Hauben’ (oftewel koksmutsen) veroverd en zijn daarmee onderscheiden als culinaire hotspot in Tirol. In totaal zijn er 114 koksmutsen uitgedeeld aan de 78 locaties. Een van de chefs in Tirol heeft zelfs 4 ‘Hauben’ veroverd, aan chef Simon Taxacher uit Kirchberg de eer. De chefs van Hotel Tannenhof in St. Anton am Arlberg kregen vanuit het niets maar liefst drie ‘Hauben’.

Veel wintersporters weten het al langer, dat het in Tirol op culinair gebied heaven is. Bijzonder is wel dat er dus steeds meer onderscheidingen bij komen, het niveau van het eten in de restaurants en berghutten stijgt dus. Een aantal van de onderscheiden locaties liggen ook aan de piste, wat voor wintersporters met name interessant is. Wie echt lekker en goed wil eten tijdens een dag skiën of snowboarden hoeft dus niet de pistes te verlaten, maar kan de ski’s of het snowboard buiten laten staan en binnen aanschuiven voor een culinair hoogstandje. Een overzicht van alle locaties die de Gault Millau ‘Hauben’ hebben veroverd, vind je op Visittirol.nl

Je hoeft dus niet langer een hele week curryworst of schnitzel met friet te eten tijdens de wintersport. Een goede maaltijd kan dus ook! En dat hoeft echt niet de hele week. Leuker is om een of twee keer tijdens de wintersport de tijd te nemen om lekker uitgebreid te eten en op de andere dagen snel een lunch scoren om zo lang mogelijk van de pistes te kunnen genieten.

Waar kies jij voor: uitgebreid eten in een goed restaurant tijdens een dag skiën, of juist snel lunchen en weer de piste op?

culinair-tirol.jpeg

Deel dit artikel

Redactie Travelvalley
Redactie Travelvalley
De redactie van Travelvalley houd je op de hoogte van reisnieuws en trends in de reiswereld. Volg ons ook via TikTok, Facebook en Instagram en mis niets!